Καλύπτουν επώνυμα σκάνδαλα!

“ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ 900 ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”

02a_1

Διαστάσεις σκανδάλου με συγκάλυψη υποθέσεων που εκκρεμούν τώρα στη Δικαιοσύνη δίνει στην διαβόητη (ν)τροπολογία που αποσύρθηκε ενώ είχε… ψηφισθεί ο κ. Δ. Γαρούφας, πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και προσωπικός φίλος (και συμπατριώτης εκ Σερρών) του Κώστα Καραμανλή.

Είναι το γνωστό σκάνδαλο υπέρ κατηγορουμένων Δημάρχων και πρώην αιρετών της τοπικής αυτοδιοίκησης το οποίο η “Ελευθεροτυπία” ανέδειξε σε πρώτο θέμα την 1η Μαρτίου 2014.

Με άρθρο του το οποίο δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα “Αγγελιοφόρος” της Θεσσαλονίκης ο κ. Γαρούφας όχι μόνο αναφέρεται σε συγκαλύψεις σπουδαίων σκανδάλων που εκκρεμούν ΤΩΡΑ στη Δικαιοσύνη αλλά τις συνδέει και με σκάνδαλο συγκάλυψης 900 κακουργημάτων (!!!) το 1996…

Γράφει συγκεκριμένα:

“…Η υποβολή και αποδοχή της τροπολογίας ήταν λάθος, γιατί οι «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» γνωρίζουν ότι καλύπτει και κάποιες υποθέσεις που εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη και θέλω να πιστεύω ότι θα επαληθευτούν οι πληροφορίες ότι η κυβέρνηση θα την αποσύρει.

Το ίδιο λάθος είχε κάνει το Κοινοβούλιό μας πριν από 1-2 χρόνια όταν αποδέχθηκε μια άλλη τροπολογία, σύμφωνα με την οποία τα δώρα σε δημόσιους λειτουργούς όταν γίνονται ως έκφραση ευγνωμοσύνης δε συνεπάγονται ποινικές συνέπειες και ορθά η κυβέρνηση την κατήργησε με νεότερο νόμο, διότι άνοιγε την πόρτα στη γενίκευση του φαινομένου της διαφθοράς. Παρόμοιο λάθος είχε διαπράξει το ελληνικό Κοινοβούλιο και το 1996, όταν έγιναν πλημμελήματα κάποια κακουργήματα κι έτσι μπήκαν στο αρχείο περίπου 900 υποθέσεις κακουργημάτων (αφορούσαν πανεπιστημιακούς και τέκνα επωνύμων) που ήταν έτοιμες για προσδιορισμό στο Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης..”

Ο κ. Γαρούφας δεν είναι απλά ένας πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και ένας προσωπικός φίλος του Κ. Καραμανλή.

Στην Κυβέρνηση Καραμανλή διορίστηκε πρόεδρος στο Εθνικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, αλλά την ίδια εποχή δεν δίστασε ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να κινητοποιήσει επίσημα με ημερίδες και παραστάσεις διαμαρτυρίας τον Σύλλογο ενάντια στο σκάνδαλο Βατοπεδίου. Και στις κάμερες δεν δίστασε να μιλήσει με τα μελανότερα χρώματα για το σκάνδαλο Βατοπεδίου και τις διαβόητες “ανταλλαγές” που επιχειρήθηκαν σε ακίνητα φιλέτα σε θέρετρα του νομού Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδική.

Η “Ελευθεροτυπία” ζήτησε από τον κ. Γαρούφα περισσότερα στοιχεία για τα 900 κακουργήματα που συγκαλύφθηκαν το 1996, δεδομένου μάλιστα ότι τότε Υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο κ. Ε. Βενιζέλος, σήμερα Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών.

Μας είπε ότι η υπόθεση αυτή αφορούσε στο κύριο μέρος της το μέγα σκάνδαλων των παράνομων μεταγραφών των παιδιών της υψηλής κοινωνίας και των ισχυρών. Και πρόσθεσε:

“Η υπόθεση των παράνομων μεταγραφών ήταν ένα κολοσσιαίο σκάνδαλο για το οποίο ασχολήθηκαν επί δυο χρόνια δυο εφέτες ανακριτές. Παιδιά επωνύμων, παιδιά πολιτικών, παιδιά πανεπιστημιακών, παιδιά επιχειρηματιών έπαιρναν μεταγραφές από το εξωτερικό για τα καλύτερα ελληνικά πανεπιστήμια με ιατρικές βεβαιώσεις ότι βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και έπρεπε να έρθουν να πεθάνουν ήσυχα στην οικογένειά τους. Ευτυχώς αυτά τα παιδιά σήμερα, είναι επιστήμονες χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας. Ποτέ δεν είχαν πρόβλημα και οι βεβαιώσεις ήταν ψευδείς. Τότε είχε υπολογιστεί η ζημιά σε εκατομμύρια και η κυβέρνηση με νόμο αύξησε από 5 σε 25 εκατομμύρια δραχμές το όριο για τα κακουργήματα. Έτσι έγιναν πλημμελλήματα και μπήκαν στο αρχείο. Οι εφέτες ανακριτές είχαν στείλει κλήσεις και για το εδώλιο και σε βουλευτές των δυο Κομμάτων εξουσίας. Τότε το Κοινοβούλιο ψήφισε την (ν)τροπολογία αύξησης του ορίου των χρημάτων και οι περισσότεροι βουλευτές ούτε είχαν καταλάβει τι ψήφισαν”.

Είναι αλήθεια ότι μεταξύ των τότε καρκινοπαθών που πήραν μεταγραφή είναι και σημερινά μέλη του ευρύτερου κυβερνητικού σχήματος;

Σεις το λέτε… Ψάξτε να βρείτε άρθρο που είχα δημοσιεύσει πριν 10 και πλέον χρόνια στην “Ελευθεροτυπία”.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεγαλοπαράγων της Θεσσαλονίκης μετέγραψε εκείνη ακριβώς την περίοδο δυο παιδιά του ως άρρωστα σοβαρά από βαλκανική χώρα και σε  άλλη σχολή από εκείνη που φοιτούσαν.

Ο σημερινός Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος αντιμετώπιζε τότε ένα πολύ σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα. Ο Δικηγορικός Σύλλογος κατά πλειοψηφία είχε αποφασίσει να διαγράψει τον πατέρα του από τα μητρώα αλλά η απόφαση αυτή ποτέ δεν υλοποιήθηκε στην ουσία…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail