«Κλειδί» ο κ. Τσίπρας

18_tassiopoulos_177x

Η χώρα βρίσκεται με το ένα πόδι στο γκρεμό. Το ποιός φταίει αυτή την ώρα, ελάχιστη σημασία έχει. Σημασία  έχει, έστω κ την τελευταία στιγμή, να αποφύγουμε την τραγωδία.

 

Η τραγωδία θα αποφευχθεί μόνο, εάν πρώτα  από όλους ο πρωθυπουργός αποστασιοποιηθεί από το ρόλο του ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ ή του ηγέτη της Αριστεράς, που περίμενε εδώ και πολλά χρόνια να πάρει την εξουσία στα χέρια της.

 

Το «κλειδί» είναι ο κ. Τσίπρας. Αυτός μόνο μπορεί αυτή την ώρα να ανοίξει την πόρτα, που θα βγάλει την Ελλάδα από το κλουβί της απομόνωσης, από το δωμάτιο των υποψηφίων χωρών προς χρεοκοπία.

 

Η στάση του θα καθορίσει το αποτέλεσμα, όχι μόνο του σημερινού προβλήματος, αλλά και το μέλλον ίσως και των δύο επόμενων γενεών. Ο ίδιος και μόνο μπορεί να διορθώσει τα όποια λάθη έχουν γίνει, από πλευράς τακτικής, τους τελευταίους μήνες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση. Ο ίδιος πρέπει να πείσει τους δανειστές, την τρόικα, για το δρόμο της συμφωνίας, που πρέπει και εκείνοι να ακολουθήσουν.

 

Τα χειροκροτήματα που μπορεί να εισπράττει από στελέχη του κόμματος του και ψηφοφόρους του χώρου του για μία ενδεχόμενη ρήξη με τους δανειστές, δεν πρέπει να τον αποπροσανατολίσουν. Δεν πρέπει να ξεχνάει ο πρωθυπουργός ότι εύκολα ο κόσμος από ο «ωσαννά» περνάει στο «ανάθεμα».

 

Ο χρόνος που απομένει είναι μηδαμινός, εκτός αν ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του ήθελε από την πρώτη ώρα τη ρήξη και δεν μας το έλεγε.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail