Ο Υπουργός, η βίλα και η τοκογλυφία

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΒΙΛΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΑ

anth

Οι φήμες λένε ότι οι βίλες των πολιτικών γίνονται από μίζες.

Στην περίπτωση του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν το λένε οι φήμες. Η Δικαιοσύνη βρίσκεται (ακόμα) στο δίλημμα αν θα κατάσχει το “παλάτι” απέναντι από την Ακρόπολη (οδ. Διονυσίου Αρεοπαγίτου) διότι αυτό αποκτήθηκε μέσω οφ σορ εταιρειών, στις οποίες οφ σορ έβαζαν τα χρήματα από τις μίζες. Η κόρη του Αρετή δήλωσε ότι πριν κατάσχει το Δημόσιο τα σπίτια που της έκανε δωρεές ο μπαμπάς της θα τα επιστρέψει γιατί δεν είχε ακούσει τις φήμες για μίζες στον Άκη, δεν ρώτησε και δεν ήξερε – και είναι “σπιταρώνα” στο Κολωνάκι και βίλα στο Ψυχικό.

Ο Άκης ήταν η πρώτη περίπτωση πολιτικού που πιάστηκε με το “παλάτι” και τις βίλες στην πλάτη…

Ο Γιάννης Ανθόπουλος συνυπηρέτησε με τον Άκη στο Υπουργικό Συμβούλιο επί Σημίτη. Ηταν υφυπουργός Παιδείας και δίδασκε σοσιαλισμό και πίστη σε ανθρωπιστικές αρχές και αξίες και θεωρητικά αλλά και πρακτικά, όπως έλεγε δημόσια και ιδιωτικά.

Ο πρώτος που είχε αμφιβολίες γι” αυτά ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου, γι” αυτό και τον περιέλαβε στην “ομάδα Πάχτα” και τον έδιωξε από το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το σκάνδαλο Πόρτο Καρράς.

Δηλαδή την προσπάθεια να γίνει ιδιωτική περιουσία δασική έκταση της Χαλκιδικής μέσω μιας (ν)τροπολογίας.

Είχε γραφεί στις 25 Γενάρη 2004 για το σκάνδαλο:

“…αποπέμπονται από τις λίστες των υποψηφίων και οι 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν την τροπολογία με την οποία παραχωρούνταν δασική έκταση στην εταιρία «Τεχνική Ολυμπιακή» του ομίλου Στέγγου για να κατασκευάσει – εκτός ρυμοτομικών, δασικών και πολεοδομικών κανονισμών – 5.000 καταλύματα στη Σιθωνία Χαλκιδικής, εκλογική περιφέρεια του υφυπουργού Οικονομίας…”

Ο αντίλογος του κ. Ανθόπουλου και άλλων βουλευτών που διαγράφηκαν τότε ήταν ότι “παρασύρθηκαν από τον Χρήστο Πάχτα που ήξερε τα της Χαλκιδικής”.

Δεν επανήλθε όμως στο προσκήνιο.

Ένα νέο σκάνδαλο στο οποίο πρωταγωνιστεί ο κ. Ανθόπουλος και πρόσωπα που τότε ήταν στην κορυφή του λεγόμενου συστήματος διαπλοκής, έρχεται τώρα στο φως και είναι συνέχεια του “Πόρτο Καρράς”…

Μάλιστα, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα (καταθέσεις, εισαγγελική πρόταση και βούλευμα) το σκάνδαλο που είναι τοκογλυφία εκατομμυρίων ευρώ (με τον ανάλογο απάνθρωπο εκβιασμό του θύματος της τοκογλυφίας) διαδραματιζόταν παράλληλα με το σκάνδαλο τοκογλυφίας.

Οι δικαστικοί που ανέλαβαν την υπόθεση έπιασαν και τον Γιάννη Ανθόπουλο με τη… βίλα στο χέρι.

Σημειώνουν με κάθε λεπτομέρεια 18 τμηματικές καταθέσεις συνολικού ποσού άνω του 1,2 εκατομμυρίων ευρώ σε ελληνικές Τράπεζες σε λογαριασμό συγγενικού του προσώπου και γράφουν επί λέξει για τη βίλα:

“ …η περιουσία αυτή προέρχεται από την άμεση συνδρομή  που παρείχε στην εγκληματική δραστηριότητα της κατ” επάγγελμα τοκογλυφίας και αποτελούσε αμοιβή του για την επιτυχή διαμεσολάβηση στην κατάρτιση των σχετικών συμβάσεων, χρησιμοποιώντας αυτή την περιουσία για την αγορά οικοπέδου επί της οδού Ιάσονος στη Βούλα Αττικής, την οικοδόμηση διώροφης οικίας σε αυτό και ενσωματώνοντάς το σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικούς τους και της τότε…”

Ιδού τι καταγράφουν οι δικαστικοί για την ανάμειξη Ανθόπουλου στην υπόθεση τοκογλυφίας η οποία είχε κέντρο δράσης τη Βόρειο Ελλάδα και κυρίως την Καβάλα:

II) O εξ αυτών Iωάννης Aνθόπουλος του Eυσταθίου:

A) Mε πρόθεση παρείχε άμεση συνδρομή στους… κατά τη διάρκεια της άδικης πράξης της τοκογλυδίας από κοινού, κατ” εξακολούθηση, κατ” επάγγελμα και στην εκτέλεση της πράξης αυτής, την οποία διέπραξαν για λογαριασμό της εδρεύουσας στην Aθήνα… εταιρείας με την επωνυμία σε βάρος της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία ォOΔETTH NIKOY ΠETPIΔH ANΩNYMOΣ KAΠNEMΠOPIKH ETAIPEIA AEサ,…τον προσέγγισε κατά μήνα Mάρτιο έτους 2001 προκειμένου να μεσολαβήσει, με την επιρροή που μπορούσε να ασκήσει λόγω της ιδιότητός του ως βουλευτή Σερρών και πρώην υφυπουργού, για να χρηματοδοτηθεί η εγκαλούσα από την ォAΓPOTIKH TPAΠEZA THΣ EΛΛAΔOΣサ ή οποιαδήποτε άλλη Tράπεζα, καθόσον αυτή αντιμετώπιζε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα τραπεζικής χρηματοδότησης, μετά από σχετικές άκαρπες προσπάθειές του προς τούτο, την έφερε σε επαφή με την εταιρεία …προκειμένου να λάβει δάνειο έναντι περιουσιακών ωφελημάτων που υπερέβαιναν το κατά νόμο θεμιτό ποσοστό του τόκου και αφού από κοινού με τους συγκατηγορουμένους του … επινόησαν την ιδέα των εικονικών συμβάσεων αγοραπωλησίας καπνών, μετείχε στις διαπραγματεύσεις για τους ειδικότερους όρους των δανείων, το ύψος αυτών, τις εμπράγματες εξασφαλίσεις τους, το χρόνο επιστροφής τους και παρίστατο κατά τη σύναψη των σχετικών εικονικών συμβάσεων αγοραπωλησίας κατπνών, οι οποίες αναλυτικά περιγράφονται ανωτέρω, υπό στοιχείο IA, απαιτώντας και εισπράττοντας από την εγκαλούσα ως αμοιβή του για τις ανωτέρω υπηρεσία που προσέφερε ποσοστό 10% επί του εκάστοτε ποσού του δανείου και συνολικά απαίτησε και εισέπραξε από την εγκαλούσα ως αμοιβή του για τις υπηρεσίες διαμεσολάβησής του για την επίτευξη των αντίστοιχων συμφωνιών το ποσό των 1.757.884 ευρώ (147.898,8 + 200.000 + 99.985,94 + 400.000 + 150.000 + 560.000 + 200.000), ασκεί δε τέτοιου είδους πράξεις κατ” επάγγελμα, καθόσον από την επανειλημμένη τέλεσή τους προκύπτει σκοπός τους για πορισμό εισοδήματος.

B) Mε περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, με πρόθεση απέκτησε, κατείχε και χρησιμοποίησε περιουσία, εν γνώσει κατά το χρόνο της κτήσης, του γεγονότος ότι η περιουσία προέρχεται από πράξη συμμετοχής σε εγκληματική δραστηριότητα, στη συνέχεια δε απέκρυψε και συγκάλυψε την αλήθεια όσον αφορά τη φύση, προέλευση, διάθεση και διακίνηση περιουσίας εν γνώσει του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από πράξη συμμετοχής σε εγκληματική δραστηριότητα,

… με πρόθεση απέκρυψε και συγκάλυψε την αλήθεια του γεγονότος ότι η περιουσία αυτή προέρχεται από τηνάμεση συνδρομή που παρείχε στην εγκληματική δραστηριότητα της κατ” επάγγελμα τοκογλυφίας και αποτελούσε αμοιβή του για την επιτυχή διαμεσολάβηση στην κατάρτιση των σχετικών συμβάσεων, το οποίο καλώς εγνώριζε, χρησιμοποιώντας αυτή την περιουσία για την αγορά οικοπέδου επί της οδού Iάσονος αρ. 7 στη Bούλα Aττικής, την οικοδόμηση διώροφης οικίας σ” αυτό και ενσωματώνοντάς το σε τραπεζικούς λογαριασμούς δικούς του και της τότε  και συγκεκριμένα ως εξής: 1) Kατάθεση την 16-4-2003 από την εγκαλούσα ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία ォOΔETTH NIKOY ΠETPIΔH ANΩNYMOΣ KAΠNEMΠOPIKH ETAIPEIA AEサ, ποσού 50.000 ευρώ στον με αριθμ. 49192304 λογαριασμό της EMΠOPIKHΣ TPAΠEZAΣ με δικαιούχο τη …. 2) Kατάθεση την 26-6-2003 από την εγκαλούσα ποσού 44.100 ευρώ στον με αριθμ. 49192304 λογαριασμό της EMΠOPIKHΣ TPAΠEZAΣ με δικαιούχο τη…

Το δικαστικό έγγραφο απαριθμεί 18 τέτοιες περιπτώσεις καταθέσεων.

Φυσικά δεν προεξοφλούμε την ενοχή ούτε του κ. Ανθόπουλου, ούτε των άλλων κατηγορουμένων. Αλλά μπορούμε να σημειώσουμε ότι πια δεν λένε οι φήμες περι κακουργημάτων και βίλας αλλά τα δικαστικά έγγραφα.

Αποκλειστικές δηλώσεις Ι. ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: «ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΩ ΑΛΛΑ…»

Έμπλεος οργής και αγανάκτησης μας δήλωσε ο κ. Ανθόπουλος και υποστηρίζει με ποταμό επιχειρημάτων ότι εμπλεξε “γιατί κατόπιν επιθυμίας της μητέρας του προσπάθησε να βοηθήσει την κουμπάρα του η οποία χρωστούσε στις τράπεζες τεράστια ποσά».

 “Δυστυχώς περίμενα το βούλευμα λόγω του πολιτικού κλίματος και στην υπόθεση του Πόρτο Καρράς είχα μπλέξει από τον δήμιο της Ελλάδας Γιώργο Παπανδρέου, αλλά λίγοι έγραψαν ότι αθωώθηκα πανηγυρικά. Αυτή η υπόθεση τώρα δεν έχει να κάνει με δημόσιο χρήμα αλλά ιδιωτική διαφορά. Δανείστηκα από την κουμπάρα μου να φτιάξω αυτή τη βίλα που λέτε, να συγκατοικήσουμε μάλιστα. Λάθος μου που δεν κατοχυρώθηκα αλλά είχαμε σχέση εμπιστοσύνης. Τη βοήθησα να σωθεί από τεράστια δάνεια για τα οποία την κυνηγούν. Έμπλεξα όταν αρνήθηκα να καταθέσω ότι υπάρχει τοκογλυφία σε βάρος της”.

Ο κ. Ανθόπουλος μας είπε ότι στην όντως εντυπωσιακή βίλα στο Πανόραμα Βούλας με θέα μέχρι τον… Καβομαλιά δεν μένει και την έχει νοικιάσει.

Επίμονα τόνισε ότι το βούλευμα τον παραπέμπει με ενδείξεις ενοχής και όχι αποδείξεις και πρόσθεσε έντονα:

“Σκέφτηκα πολλές φορές να αυτοκτονήσω όταν έμπλεξα έτσι. Το ότι δεν αυτοκτόνησα οφείλεται στα παιδιά μου, γιατί θέλω να αθωωθώ πρώτα και μετά ας πεθάνω…”

ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ntokoumenta.gr:

ypyp1yp2yp4yp5

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail