Πίσω ολοταχώς οι Γερμανοί-Βαρουφάκης ακλόνητος…

ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ

baroufakis merkel

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Mε τον Γιάννη Βαρουφάκη θα υπογράψουν οι ξένοι την συμφωνία με την Ελλάδα, διότι απέναντι στην προσπάθεια ισοπέδωσης του Βαρουφάκη, υπάρχει η απόλυτη στήριξη του πρωθυπουργού προς τον υπουργό Οικονομικών.» Αυτή τη θέση διατύπωσε ο Υπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Παν.Σκουρλέτης, ο οποίος θεωρείται ότι είναι εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού και από τους λίγους που γνωρίζουν τις θέσεις και σκέψεις του Αλέξη Τσίπρα.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχει γίνει πρόοδος στις συνομιλίες και στις Βρυξέλλες τα τεχνικά κλιμάκια μπορούν να συμφωνήσουν ενδιάμεσα στάδια και μέσα στο Μάϊο. Η αντιπολίτευση και ορισμένα παλαιά στελέχη θεωρούν ότι δεν υπάρχει πρόοδος και η χώρα από «ασχετοσύνη» της νέας κυβέρνησης πάει στα βράχια. Ιδιαίτερο συναγερμό σήμανε ο πρώην υπουργός οικονομικών Αλέκος Παπαδόπουλος, ο οποίος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συστρατευθεούν γιατί διαφορετικά η χώρα βαδίζει το δρόμο της καταστροφής του 1922.

Γεγονός είναι ότι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός είχε στενή συνεργασία με τον Υπουργό «πληρωμών» Δημ Μάρδα για να διαπιστωθεί μέχρι που βγαίνουν οι πληρωμές και άρα που θα γίνουν περικοπές ή που θα υπάρξουν καθυστερήσεις.

Αυτό είναι το κομβικό σημείο της πορείας στη διαπραγμάτευση.

Σαφώς λοιπόν διακρίνονται δυο γραμμές: από τη μία εκείνων που υποστηρίζουν ότι η χώρα θα πρέπει να επιμείνει μέχρι να υποχωρήσουν οι ξένοι δανειστές της. Η δεύτερη λέει το αντίθετο γιατί αλλιώς η χώρα θα «σκάσει» από οικονομική ασφυξία. Υπάρχουν σημάδια υποχώρησης των ξένων απέναντι στις «κόκκινες γραμμές» τις οποίες επιβεβαίωσε και σήμερα το πρωί ο κ.Σκουρλέτης;

Σαφώς και ιδού:

Η γερμανική ηγεσία που δίνει το σύνθημα εναντίον της Ελλάδας δηλώνει ότι είναι ανοιχτό το ως τώρα κατάκλειστο θέμα των γερμανικών οφειλών. Έτυχε να συνομιλούμε προ πολλού καιρού με τον πρόεδρο της δημοκρατίας και μας είπε ότι μόλις του είχε τηλεφωνήσει ο πρόεδρος της Γερμανίας κ. Γκάουκ και τον είχε προσκαλέσει στη Γερμανία. Δεν ήταν ανακοινώσιμο τότε και περιμέναμε.

Μία ημέρα πριν ανακοινωθεί το ταξίδι του κ. Παυλόπουλου στη Γερμανία, ο πρόεδρος της Γερμανίας έκανε τις γνωστές δηλώσεις, με τις οποίες άνοιξε το θέμα των οφειλών. Μόνο τυχαίο δεν είναι.Μία ημέρα μετά γερμανικές εφημερίδες άρχισαν να γράφουν για πιθανή συνεργασία της Μέρκελ με τις αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες από τα χρόνια της διαβόητης ΣΤΑΖΙ και μετά.

Εκείνες τις ώρες,ο κ. Τσίπρας μιλώντας (στον Ενικό) για την κ. Μέρκελ την αποκάλεσε «ανατολικογερμανίδα». Καθόλου τυχαίο… Λίγες ημέρες μετά και η κ. Μέρκελ,η οποία προφανώς πήρε το μήνυμα από τις ΗΠΑ,έκανε και εκείνη δηλώσεις και ΑΝΟΙΞΕ το κλειστό θέμα των γερμανικών οφειλών, προς την Ελλάδα. Σαφώς λοιπόν η γερμανική ηγεσία και δια των δηλώσεων αυτών και δια της σιωπής του κ.Σόϊμπλε δείχνει ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ σε καίρια ζητήματα και με ΑΠΟΛΥΤΗ σαφήνεια.

Από την άλλη πλευρά και οι τρεις οίκοι αξιολόγησης και ξένοι οικονομολόγοι δήλωσαν επίσημα ότι και αν καθυστερήσουν οι πληρωμές δεν θα σημαίνει πιστωτικό γεγονός,δηλαδή χρεοκοπία,κάτι με το οποίο προκαλούσαν πανικό επί χρόνια οι προηγούμενοι… Μέσα σε όλα αυτά δεν είναι καθόλου τυχαία η επίσκεψη της κ. Μέρκελ στο διαβόητο στρατόπεδο εξόντωσης Εβραίων και άλλων ξένων υπηκόων «Νταχάου» έξω από το Μόναχο.

Εκεί δήλωσε ότι δεν πρέπει να ξεχαστούν οι 42.000(!!!) σφαγιασθέντες ΜΕΣΑ στο στρατόπεδο. Παρόντες, όχι τυχαία βέβαια, και Αμερικανοί βετεράνοι που πολέμησαν και άνοιξαν το στρατόπεδο. Η επίσκεψη της Μέρκελ έγινε για ΠΡΩΤΗ φορά στη ζωή της και για ΠΡΩΤΗ φορά παρέστησαν και Αμερκανοί βετεράνοι. Μόνο τυχαίο δεν είναι…

Επίσης όχι τυχαία η διαβόητη γερμανική «εφημερίδα» ,που πολεμάει την Ελλάδα με κάθε αθέμιτο τρόπο,η «Μπίλντ» προσέλαβε Ελληνίδα δημοσιογράφο «για να αντιμετωπίζει δίκαια τα ελληνικά ζητήματα με ανταποκρίσεις απ’ο την Αθήνα». Και προσέλαβε την πρώην δημοσιογράφο της «Ελευθεροτυπίας» Λιάνα Σπυροπούλου, η οποία είπε ότι μέχρι στιγμής «δεν την λογοκρίνουν.»
Για όσους γνωρίζουν τα παρασκήνια μόνο τυχαία δεν είναι η πρόσληψη της κ. Σπυροπούλου, η οποία πήγε στην Αίγινα για «τυχαίο» ρεπορτάζ και έπεσε «τυχαία» πάνω στον κ. Βαρουφάκη, τον προσφιλή στόχο επίθεσης των Γερμανών που ταξίδευε προς τα εκεί. Η κ. Σπυροπούλου διαπίστωσε από κοντά για λογαριασμό της διαβόητης «Μπίλντ» ότι οι Έλληνες αγαπούν και στηρίζουν τον κ.Βαρουφάκη…

Συμπέρασμα: Η Ελλάδα είναι μια «βόμβα χρέους» με απόλυτη ευθύνη των δανειστών της.
Η «βόμβα» με κάθε πρόγραμμα βόμβα παρέμενε και το μέλλον της ήταν και είναι μόνο να εκραγεί και πρώτα να σκοτώσει τα παιδιά της, τα οποία ήδη σκοτώνει με άλλο τρόπο.
Με τις «κόκκινες γραμμές» υπάρχει δίπλα της και μία απασφαλισμένη χειροβομβίδα, η οποία αν εκραγεί θα πάρει μαζί της και τη βόμβα και πολλούς από όσους είναι τριγύρω.
Αυτή είναι η «διαφορά» και καθένας μπορεί να επιλέξει… Ο ευρωβουλευτής κ. Δημ. Παπαδημούλης είπε σήμερα ότι η Ελλάδα πρέπει να πάψει να είναι αποικία χρέους, όπως είναι δεκαετίες τώρα και χωρίς και με τα μνημόνια…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail