Πρωταπριλιάτικη αυτοκτονία για το Βαγγέλη

ΑΡΙΣΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΝΑΙ,ΑΤΡΑΝΤΑΧΤΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΧΙ

giakoumakis

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μεγάλη δυσκολία φαίνεται πώς αντιμετωπίζουν εκείνοι που βιάστηκαν να μιλήσουν για αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη,αν και αυτή φαίνεται μεν ωραία σκηνοθετημένη δεν μπορεί ,όμως,να αποδειχθεί με κανένα τρόπο. Αντίθετα σωρεία στοιχείων φαίνεται να συγκλίνουν στην καλά κρυμμένη δολοφονία του παιδιού, που τείνει να γίνει σύμβολο ,ενάντια στη βία ,η οποία είναι καθημερινό φαινόμενο.

Σήμερα επρόκειτο κανονικά να βγάλει το πόρισμα ο καθηγητής του Πανεπιστημίου κ.Βουγιουκλάκης, αλλά δεν το έβγαλε.

«Η πιθανότερη ημέρα είναι η πρωταπριλιά» μας είπε ο συνήγορος της οικογένειας κ.Δημήτρης Μπούκας.

Στην τραγωδία αυτή πολλά είναι τα πολύ περίεργα και αρκετά μοιάζουν πρωταπριλιάτικα.

1. γιατί δεν ανατέθηκε η υπόθεση σε ιατροδικαστική υπηρεσία αφού χρειάζονται εξειδικευμένες εξετάσεις στο νεκρό επι (ήδη)50 ημέρες σώμα;Ο κ.Βουγιουκλάκης είναι εξαιρετικός επιστήμονας,αλλά είναι απλά πραγματογνώμονας, ως καθηγητής Πανεπιστημίου.

2.Γιατί οι λαλίστατοι σε άλλες περιπτώσεις συνδικαλιστές της ιατροδικαστικής δεν διεκδίκησαν την διαλεύκανση της πιο σοβαρής τα τελευταία χρόνια υπόθεσης;

3.γιατί ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ.Παρασκευόπουλος δεν ζήτησε ,λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης να γίνουν εξετάσεις από κοινού και με ιατροδικαστές ΕΚΤΟΣ Ιωαννίνων,ώστε να είναι περισσότερες οι εγγυήσεις και για την διεξαγωγή εξειδικευμένων εξετάσεων αλλά και για την διασφάλιση του αδιάβλητου των αποτελεσμάτων;

4.Σε μια περιοχή στην οποία δεν γίνονταν ουσιαστικά έρευνες επι 37 ημέρες και μέχρι να αλλοιωθεί το νεκρό σώμα,ποιά εγγύηση έχει η μονοπρόσωπη έρευνα από τοπικό επιστήμονα ( ο οποίος όντως είναι άριστος)και μάλιστα εκτός της ιατροδικαστικής υπηρεσίας;

Μιλήσαμε σήμερα (31 Μάρτη) με τον συνήγορο της οικογένειας κ.Δημ.Μπούκα ,ο οποίος  μας είπε ότι ο ίδιος και η οικογένεια έχουν μεγάλη αγωνία για το, αν θα δείξουν οι εξετάσεις που θα γίνουν,τι πραγματικά συνέβη στο Βαγγέλη και δεν αποκλείουν τίποτα.

giakoumakis1-630x380

Ο κ.Μπούκας μας είπε οτι κατά τις δικές του πληροφορίες στο νεκρό σώμα βρέθηκαν έντομα τρίτης γενιάς, που σημαίνει ότι ήταν νεκρό απο πολλών ημερών. Από την άλλη ,όμως πλευρά εξέφρασε και εκείνος την απορία, πως είναι δυνατόν να μην μύρισε το νεκρό σώμα με τέτοιου βαθμού σήψη ,ούτε σε κοντινά σπίτια;

Ο κ.Μπούκας μας επιβεβαίωσε, ότι ήταν εντελώς φαγωμένο απο σκυλιά(;) το πρόσωπο,ο λαιμός και ο φάρυγγας μέχρι των οστών και η μια πλάτη ,έως επίσης τα οστά. Αλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήταν φαγωμένη και η κοιλιά.

Η επίσημη ως τώρα αιτία θανάτου ήταν το κόψιμο φλέβας στο δεξί χέρι.

Επιστήμονες μας είπαν ότι ΔΕΝ πεθαίνει νεαρό άτομο απο αυτή την αιτία και επίσης δεν μπορεί να είναι το σώμα του τεντωμένο,αφού .κατά την επέλευση του θανάτου θα κινηθεί ανεξέλεγκτα και η ακαμψία θα επέλθει σε άλλη στάση.

Ο κ.Μπούκας μας είπε οτι πήραν χώμα απο το μέρος που βρέθηκε το κομμένο χέρι για να δουν αν είχε εισχωρήσει εκεί αίμα και περιμένει με αγωνία την εξέταση.

Ομως το σώμα,αν ήταν εξαρχής εκεί θα έπρεπε να έχασε πάνω από πέντε κιλά αίμα.Αδύνατον το αίμα να έμεινε μόνο κάτω απο το χέρι μόνο.Ποιά εγγύηση έχει η εξέταση μόνο σε εκείνο το σημείο;

giakoumakis

Πιθανές αιτίες θανάτου θα μπορούσαν να είναι:

1.στραγγαλισμός με τα χέρια,

2.απόφραξη των αναπνευστικών οδών με μαξιλάρι,με πανί η με τα χέρια,

3.χτυπήματα στα μαλακά μέρη του σώματος ,όπως σπλήνα,συκώτι,πνεύμονες.

4.Κατάγματα στο κεφάλι,στον αυχένα κλπ

5.χτυπήματα στο κεφάλι ,χωρίς μεν κατάγματα,αλλά ισχυρά,όπως πρόσφατα σε αγώνα πάλης στις ΗΠΑ.

Από αυτές τις αιτίες μετά τόσες ημέρες και με επιλεκτικό φάγωμα του λαιμού δεν θα μπορούν να εξακριβωθούν στραγγαλισμός και «πνίξιμο».

Από τη σήψη τόσων ημερών δεν μπορεί να διακριβωθεί η πλήξη ζωτικών οργάνων και εσωτερική αιμορραγία.Επίσης πιθανά σημάδια του προσώπου από χτυπήματα.

Αρα μπορεί να διακριβωθεί μόνο η αιτία από κατάγματα και από το κόψιμο στο χέρι.

Βρέθηκε λέει η τελευταία αυτή αιτία.Ομως υπάρχει ένα τεράστιο «αλλά»,όπως μας είπε γνωστότατος και εμπειρότατος ιατροδικαστής:

Μετά τόσες μέρες σήψης δεν μπορεί απο τις ιστολογικές να φανεί αν το κόψιμο ήταν προθανάτιο ή μεταθανάτιο η «πέριξ του χρόνου θανάτου».

Από  αυτες τις τρεις εκδοχές μόνο το προθανάτιο παραπέμπει σε αυτοκτονία,αλλά και αυτό την αποκλείει με κόψιμο φλέβας ενός χεριού.

Πρόσθεσε επίσης ότι το βίντεο με το στέρεο και αποφασιστικό περπάτημα του Βαγγέλη,λίγο πριν εξαφανιστεί δείχνει άτομο αποφασισμένο να πάει κάπου και να ξεκαθαρίσει κάτι και όχι άτομο χαμένο ήδη που παραπαίει απο την απόφαση να φύγει μόνο του απο αυτό τον κόσμο…

Επίσης επιστημονικά είναι δεδομένο ότι με τόση απώλεια αίματος και επιδρομή σκυλιών σε 7-8 ημέρες το νεκρό σώμα θα μύριζε μέχρι την πόλη των Ιωαννίνων και όχι μόνο μέχρι τη Γαλακτοκομική Σχολή που είναι περίπου στα 800 μέτρα.Πόσο μάλλον σε κατοικίες που είναι στα 80-100 μέτρα,οι οποίες θα είχαν προσέξει και τις επιδρομές των σκυλιών…

Η καθυστέρηση των εξετάσεων οφείλεται στο γεγονός οτι είναι εξειδικευμένες και δύσκολες λόγω των αρκετών ημερών μας είπε και ο ερευνητής της οικογένειας και διάσημος ντετέκτιβ Γιώργος Τσουκαλης,ο οποίος πρόσθεσε ότι έχουν αρχίσει και ανοίγουν στόματα για την τρομερή βία που ασκήθηκε πριν τον θάνατο στον Βαγγέλη.

Μας είπε ότι η βία είναι δεδομένη,αλλά αν και ερευνώνται όλες οι εκδοχές ,η περίπτωση της αυτοκτονίας δείχνει πιο πιθανή.

Αυτή η εκδοχή όμως ήδη αμφισβητείται ευρύτατα απο ειδικούς και μη και μάλιστα υπό την περίεργη καθυστέρηση να παραδοθεί ο φάκελος εξαφάνισης στην Ασφάλεια Ιωαννίνων αν και συμφοιητλές θεώρησαν βέβαιη την εξαφάνιση μόλις μερικές ώρες μετά την  απουσία που θα μπορούσε να είναι και τυχαία…
Στο γνωστό διαδικτυακό περιοδικό «ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ» του Βασίλη Μπόνιου,υπάρχει ρεπορτάζ αμφισβήτησης της αυτοκτονίας και αναδημοσιεύει και έναν 10λογο(του Αποδυτηριάκια;) αποκλεισμού της αυτοκτονίας.

Ιδού:

ca298303b8281adf8f1f566b0c887112_L

1. Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης, φάνηκε πως περπάτησε 800 μέτρα μακριά από τη σχολή, με σκοπό να αυτοκτονήσει. Ένας άνθρωπος που θέλει να αυτοκτονήσει, δεν περπατάει σχεδόν ένα χιλιόμετρο για να κρυφτεί και να αυτοκτονήσει. Και ακόμα και να το κάνει, με 800 μέτρα ποδαρόδρομο, το μυαλό χαλαρώνει και ηρεμείς και έπειτα ζυγίζεις αλλιώς τα πράγματα.

2. Φάνηκε πως το σώμα του Βαγγέλη ήταν φαγωμένο στον ώμο και το πρόσωπο από σκυλιά. Πως γίνεται τα σκυλιά να μην κατασπάραξαν όλο το σώμα παρά μόνο ένα μικρό μέρος; Πως γίνεται τα αδέσποτα να μύρισαν ένα πτώμα και τα σκυλιά τα εκπαιδευμένα της αστυνομίας, να μη μύρισαν τίποτα;

3. Ένα σώμα που είναι 40 μέρες στο ίδιο σημείο όπως λένε… αμετακίνητο, προφανώς και θα αφήσει υγρά, και κατά συνέπεια, το γρασίδι από κάτω θα σαπίσει κι αυτό. Στην προκειμένη περίπτωση, το γρασίδι ήταν καταπράσινο. Άρα ο νεαρός, δεν βρισκόταν 40 μέρες εκεί, αλλά κάποιος τον μετέφερε εκεί.

4. Το γεγονός πως ο Βαγγέλης ήταν αριστερόχειρας, το γνώριζαν όλοι στη σχολή. Οπότε για να φανεί αυτοκτονία, έβαλαν το μαχαίρι στο αριστερό του χέρι, κι έκοψαν τη δεξιά φλέβα. Τόσο απλά.

5. Οι βασανιστές του, προφανώς και τον είχαν κάπου κρυμμένο για μέρες (είτε νεκρό είτε ακόμα ζωντανό) και αποφάσισαν να τον σκοτώσουν γιατί με τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, ο Βαγγέλης αν γλίτωνε… θα μιλούσε και θα τα έλεγε όλα. Οπότε… «ή σε σκοτώνουμε ή αυτοκτονείς».

6. Ο συγκάτοικος του Βαγγέλη, είπε οτι έφυγε βιαστικά από την εστία, χωρίς το κινητό του. Ενώ μαθαίνουμε τώρα, πως πριν χαθεί, μιλούσε επί 2 ώρες με τη μητέρα του.

7. Κάποιος που αυτοκτονεί και υποφέρει… αφήνει ένα σημείωμα. Να πει ποιος φταίει που τον οδήγησε στο σημείο να αυτοκτονήσει. Ο Βαγγέλης δεν άφησε τίποτα. Δεν τον άφησαν να αφήσει τίποτα!

8. Ένα πτώμα σε αποσύνθεση, δεν είναι ικανό να αναδείξει τίποτα! Ούτε αποτυπώματα, ούτε DNA, ούτε σημεία βιασμού, ούτε γδαρσίματα, ΤΙΠΟΤΑ. Αυτοί που φταίνε, ήξεραν πως αν το πτώμα βρεθεί τις πρωτες 2-3 μέρες, θα δείξει πολλά. Τον μετέφεραν εκεί αφού το σώμα βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση. Μόνοι τους τα ήξεραν όλα αυτά; Νέα παιδιά οργάνωσαν το τέλειο έγκλημα; Σε ποιόν μίλησαν; Ποιός τους βοήθησε;

9. Η παρέα των Κρητικών, έψαχνε τον Βαγγέλη στα καφενεία, με τη φωτογραφία του στο χέρι, 6 (έξι) μόλις ώρες αφού εξαφανίστηκε. Πως είναι δυνατόν να θεωρείς κάποιον χαμένο… ενω λείπει απλώς 6 ώρες από τη σχολή και βλεπεις πως εχει ξεχάσει το κινητό στην εστία, όμως έχει πάρει τα κλειδιά; Που σημαίνει πως θα γυρίσει. 6 ώρες είχε να φανεί… και τον θεωρούσαν εξαφανισμένο… Στάχτη στα μάτια των κατοίκων. Στάχτη στα μάτια του περιπτερά. Στάχτη στα μάτια των θαμώνων των καφενείων. Σου λέει «οταν έρθουν τα κανάλια, να πουνε οτι τον ψάχναμε απο την πρώτη ώρα… επείδη τρελαθήκαμε από την αγωνία μας για τον ΦΙΛΟ μας».

10. Όποιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, δείχνει το πρόσωπό του στην κάμερα. Μίλησαν 5-6 παιδιά, με πρόσωπο στην κάμερα. Αθώα παιδιά. Και μίλησαν και 5 Κρητικοί, με γυρισμένη πλάτη, να βλέπουμε τα μαύρα Κρητικά δερμάτινα μπουφάν.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail