Συμφωνία ή εντάλματα σύλληψης μιζαδόρων

ΟΙ ΗΠΑ ΠΙΕΖΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ή ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΣΤΗ ΦΑΚΑ;

soimple tsipras

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Είναι ευκαιρία να πετάξουμε την Ελλάδα από την Ευρώπη τώρα και να απαλλαγούμε απο ένα βαρίδι».λένε ορισμένοι θιασώτες αυτής της προοπτικής και ετοιμάζονται στην αυριανή σύνοδο κορυφής να περάσουν αυτό το σενάριο και της άμεσης χρεοκοπίας της Ελλάδας. Ο Σόϊμπλε κούνησε ξανά το δάχτυλο στους Έλληνες λέγοντας την αθλιότητα ότι οι Έλληνες έχουν το μεγαλύτερο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων και δεν κάνουν καμία περικοπή,ούτε τώρα.Είπε ότι οι Ελληνικές προτάσεις δείχνουν μόνο νέους φόρους και αύξηση εισφορών.

Κάτι ξέρει το παλικάρι .Μέχρι το χίλιαενιακόσια ογδόντα κάτι που μπήκαμε στην τότε ΕΟΚ η Ελλάδα είχε ΕΛΛΗΝΙΚΑ σουπερ μάρκετ και ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ μέχρι (σχεδόν) την κατασκευή αυτοκινήτων (ΝΑΜΚΟ-Πόνι) και οπλικών συστημάτων(ΕΛΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) και μεγάλη γεωργική παραγωγή. Σήμερα με εφαρμογή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ της ΕΟΚ έχει ΜΟΝΟ ξένες επιχειρήσεις σε αυτό τον τομέα…

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι βρήκαν στην Ελλάδα ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ και έβαλαν τους ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΑΓΟΥΣ της Ευρώπης να κάνουν γης μαδιάμ την Ελλάδα ,ώστε να εγκατασταθούν και τώρα να μας ζητούν να γίνει γης μαδιάμ και το τελευταίο ελληνικό οχυρό: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΚΡΆΤΟΣ. Οι μάσκες έπεσαν.Δεν ενδιαφέρονται στο ελάχιστο για τον ελληνικό λαό,αλλά για τη μετατροπή του ελληνικού χώρου σε πεδίο δράσης των Χριστοφοράκων και των άλλων γερμανικών και γαλλικών συστημάτων σε όπλα κλπ.

Εάν δεν ήθελαν το χώρο δεν θα πίεζαν σαν τους…χήρους στο κρεβάτι τον Αλέξη Τσίπρα να…γδυθεί. Θα γύριζαν την πλάτη και θα του έκεγαν «αργησες και ξαναδιάβασε τι συνέβη με τις μωρές παρθένες». Αντί αυτού δίνουν και ξαναδίνουν «τελευταία ευκαιρία» ακριβώς γιατί δεν είναι τελευταία και ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ την έξοδο της Ελλάδας.

Οι προτάσεις που έδωσαν οι Γερμανο-γερμανοί των Βρυξελλών είναι απλά τελεσίγραφο με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης μέσω εκλογών που θα προκαλέσουν.
Στα πλαίσια αυτά ο εντεταλμένος τους Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ ΔΕΝ πήγε να καταθέσει στη Βουλή προσκομίζοντας χαρτί απο το Ιπποκράτειο ότι θα είναι με πρόβλημα υγείας ως τον…Σεπτέμβριο! Ως τότε προφανώς υπολογίζουν ότι θα έχουν τελειώσει με την Ελλάδα.

Στη Γερμανία οι Μέρκελ -Σόϊμπλε θα ρίξουν το φταίξιμο για την Ελλάδα στους Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας,που έβαλαν την Ελλάδα στο ευρώ χωρίς να πληρούνται οικονομικές προυποθέσεις.

Τι θα συμβεί από αύριο;

Επιμένουμε: Θα κλειδώσει η συμφωνία!Γιατί δεν μπορεί να αντέξει ο γαλλογερμανικός άξονας την δημιουργία μιας ΝΕΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ που θα χωρέσει τους Χριστοφοράκους,δικογραφίες και εντάλματα για τους οποίους είναι ήδη έτοιμα… Πλέον τούτων είναι δυνατόν να λένε οι ΗΠΑ σε ανώτατο επίπεδο(Λιού-Ομπάμα) ότι πρέπει η συμφωνία να έχει και διαγραφή χρέους για να επιβιώσει η συμφωνία και η Ελλάδα και να μην γίνει συμφωνία για κάτι ψιλά;
Είναι δυνατόν σε μία περίπτωση:Αν άλλα ,λένε και άλλα κάνουν πίσω απο την πλάτη πολλών…Αν δεν συμβαίνει αυτό,(μάλλον δεν συμβαίνει) το Σάββατο κλειδώνει συμφωνία…

Ιδού η ανακοίνωση της κυβέρνησης για την απόρριψη των τελεσιγράφων σημειώνοντας ότι οι εκλογές θα οδηγήσουν και πάλι στο ίδιο σημείο που είμαστε σήμερα:

Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

1.Η πρόταση των θεσμών προς την ελληνική κυβέρνηση ήταν να νομοθετηθούν άμεσα βαθειά υφεσιακά μέτρα [τα οποία θα πλήξουν και τον ήδη τραυματισμένο κοινωνικό ιστό της χώρας] ως προϋπόθεση για πεντάμηνη χρηματοδότηση η οποία, ωστόσο, κρίνεται παντελώς ανεπαρκής. Αν αυτή η πρόταση γινόταν αποδεκτή από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιο, οι πολίτες και οι αγορές θα προεξοφλούσαν ένα πεντάμηνο περαιτέρω συρρίκνωσης που θα οδηγούσε σε άλλη μία διαπραγμάτευση υπό συνθήκες κρίσης. Αυτός είναι ένας από τους λόγους που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η πρόταση των θεσμών.

2. Ως προς το χρηματοδοτικό κενό των επόμενων πέντε μηνών, η πρόταση των θεσμών αφορά 12 δισ. ευρώ από Ευρωπαϊκούς θεσμούς [EFSF και επιστροφή κερδών της ΕΚΤ από τα ομόλογα SMP] συν 3,5 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ [τα οποία, όμως, είναι απίθανο να αποδοθούν όπως εξηγείται πιο κάτω), συνολικά, δηλαδή, 15,5 δισ. ευρώ.

3. Πιο συγκεκριμένα, η πρόταση που παρουσιάστηκε στο χτεσινό Eurogroup στον Υπουργό Οικονομικών έχει ως εξής:

α. Τις επόμενες μέρες να αποδοθούν τα κέρδη της ΕΚΤ του 2014 από την αγοραπωλησία των ομολόγων του προγράμματος SMP [τα οποία παρακρατούν έξι μήνες οι εταίροι υπέρ της Ελλάδας] ύψους 1,8 δισ. ευρώ –ποσό που θα δοθεί στις 30 Ιουνίου, μαζί με άλλα 100 εκ. ευρώ από το υστέρημα του κράτους, στο ΔΝΤ.

β. Στα μέσα Ιουλίου θα «δοθούν» στη χώρα 4 δισ. ευρώ συνολικά από τον EFSF. Από αυτά τα 1,8 δισ. ευρώ θα προέρχονται από την τελευταία δόση του 2ου Μνημονιακού δανείου συν 2,2 δισ. ευρώ που θα προέλθουν από μέρος των 10,9 δισ. ευρώ του ΤΧΣ -χρήματα που, υπενθυμίζεται, είχαν προβλεφθεί αποκλειστικά για τυχόν αναχρηματοδότηση των τραπεζών. Από αυτά τα 4 δισ. ευρώ τα 3,5 δισ. ευρώ θα αποδοθούν στην ΕΚΤ για αποπληρωμή ενός ομολόγου του προγράμματος SMP, το οποίο ωριμάζει, ενώ τα υπόλοιπα 500 εκ. ευρώ θα τεθούν στην διάθεση του ΕΣΠΑ [μέρος εθνικής χρηματοδότησης].

γ. Αρχές Αυγούστου, άλλα 4,7 δισ. ευρώ θα αποσπαστούν από τα 10,9 δισ. ευρώ του ΤΧΣ [στο ταμείο, πλέον, απομένουν ελάχιστα χρήματα στο ταμείο υπέρ των τραπεζών], ώστε να αποπληρωθεί το έτερο ομόλογο του προγράμματος SMP της ΕΚΤ.

δ. Τέλος, τον Οκτώβριο, 1,5 δισ. ευρώ από τα κέρδη της ΕΚΤ του 2015 [από την αγοραπωλησία των ομολόγων του προγράμματος SMP] θα αποδοθούν στο ΔΝΤ.

4. Τα παραπάνω ποσά κρίνονται ανεπαρκή καθώς δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τα ποσά που το ελληνικό δημόσιο έχει πληρώσει στους δανειστές του [κυρίως το ΔΝΤ], χωρίς να έχει εισπράξει ούτε ένα ευρώ από τους δανειστές, εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές και αύξηση των ρέπος.

5. Η πρόταση δεν προβλέπει ούτε ένα ελάχιστο αποθεματικό για το ελληνικό δημόσιο αλλά ούτε και τις μελλοντικές αποπληρωμές του ΔΝΤ, ζήτημα ύψιστης σημασίας, δεδομένης της άρνησης του ΔΝΤ να καταβάλει τις δόσεις που προβλέπονται από την δανειακή συμφωνία καθώς κρίνει πως το ελληνικό δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο.

6. Καθίσταται φανερό ότι η πρόταση των θεσμών, ακόμα κι αν δεν λάβουμε υπ’ όψη τα υφεσιακά και κοινωνικά αποδομητικά μέτρα που προβλέπει, αφήνει ένα σημαντικό χρηματοδοτικό κενό για την πεντάμηνη περίοδο επέκτασης που προβλέπει ενώ, κι αυτό είναι το ανησυχητικότερο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα σκληρή διαπραγμάτευση, κι ένα νέο καταστροφικό Μνημόνιο, στο τέλος του χρόνου.

7. Η κυβέρνηση κατέθεσε λελογισμένη πρόταση διευθέτησης του χρέους και επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος [π.χ. μέσα από την de facto μεταβίβαση του χρέους προς την ΕΚΤ προς τον ESM], πρόταση που αρνήθηκαν οι θεσμοί. Η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή, ούτε και ηθικό δικαίωμα, να προσυπογράψει ένα νέο Μνημόνιο.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail