Ψηφίστηκε η συμφωνία – ήττα της Γερμανίας

ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΥΤΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΛΑΨΤΕ ΜΑΣ...

vouli-soimple-1050x380 2

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Όπως είχαμε γράψει και εδώ και ,όπως είχαμε πει και από ραδιοφώνων και τηλεοπτικών σταθμών η συμφωνία «πέρασε».Ποτέ,ούτε σε μία στγμή δεν είχαμε αμφιβολία ότι αυτή η Βουλή με τον Αλέξη Τσίπρα πρωθυπουργό είχε την δυνατότητα με ψήφους άνω των 2/3 των βουλευτών να «περάσει» τη συμφωνία..


Αυτό και έγινε.Εσείς θυμηθείτε τι ακούγατε απο τηλεοπτικούς σταθμούς(Πρετεντέρηδες και λοιπούς) ότι συμφωνία με την Κυβέρνηση Τσίπρα ΔΕΝ θα γίνει,ότι οι Ευρωπαίοι ΔΕΝ επρόκειτο να υπογράψουν συμφωνία με τον την Κυβέρνηση Τσίπρα.

Εμείς δεν είχαμε την παραμικρή αμφιβολία και πιστεύουμε ότι και οι άλλοι δεν είχαν αμφιβολία γιατί τα παρασκήνια τα γνωρίζουν.

Γνώριζαν και γνωρίζουν δηλαδή ότι οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι ΔΕΝ έχουν αποφασίσει ούτε να αλλάξουν τους γεωστρατηγικούς συσχετισμούς στην περιοχή μας,όπως αυτοί προσδιορίσθηκαν απο την συμφωνία της Γιάλτας. Στη συμφωνία της Γιάλτας δεν είχαν ούτε λόγο,ούτε γνώμη οι Γερμανοί.Επομένως δεν θα ρωτήσουν τώρα τη Γερμανία για το που θα στέκεται γεωστρατηγικά η Ελλάδα,ούτε θα επιτρέψουν στον Σόϊμπλε να αλλάξει προς χάριν της γερμανικής κυριαρχίας τους συσχετισμούς καθιστώντας την Ελλάδα κράτος-παρία.
Γιαυτό η συμφωνία αυτή είναι ΗΤΤΑ της Γερμανίας και απόδειξη περι αυτού είναι ότι και σήμερα οι Γερμανοί προαναγγέλουν αντιρρήσεις τους σε όλα τα επίπεδα…
Αυτά τα ήξεραν και οι Πρετεντέρηδες. Επίσης μπορούν να εκτιμήσουν ότι για ΠΡΩΤΗ φορά έγινε μάχη για τη συμφωνία.Μεγάλη μάχη ,έστω και αν τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που θα ήθελαν οι Ελληνες και η πλειοψηφία των βουλευτών.

Η μάχη κρίθηκε με συμβιβασμό τον οποίο μπορεί κανείς να αξιολογεί διαφορετικά.Για παράδειγμα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν υποστηρίζουν ότι θα έπρεπε να πάμε σε πλήρη ρήξη και γαία πυρί μιχθήτω,αν δεν είχαμε ισχυρή στήριξη των Αμερικανών στην πλήρη ρήξη.

Οι Αμερικανοί είναι προφανές ότι δεν θέλουν την διάλυση της ευρωζώνης αλλά τον έλεγχό της,ώστε να μην κυριαρχούν οι Γερμανοί.Θέλουν όμως σχετικά ισχυρή και την ευρωζώνη,ώστε να υπάρχει ισχυρή αμερικανοευρωπαϊκή ζώνη απέναντι στις νέες δυνάμεις του πλανήτη.

Προφανές είναι επίσης ότι οι Αμερικανοί θέλουν και καλή και ισορροπημένη σχέση και με τη Ρωσία και μέσα σε αυτά τα πλαίσια πίεσαν την ελληνική κυβέρνηση να κάνει τον συμβιβασμό,έστω και αν γνωρίζουν οτι ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει νέο κόμμα και στις επικείμενες εκλογές αυτό το κόμμα θα έχει ένα σεβαστό ποσοστό.

Το ποσοστό αυτό θα το πάρει γιατί αυτά που υποστηρίζει είναι θεωρητικά σωστά,προσδίδουν εθνική υπερηφάνεια και ένα τμήμα του πληθυσμού που δεν έχει τίποτα να κερδίσει απο τη συμφωνία και τίποτα να χάσει από την πλήρη ρήξη θα στηρίξει αυτό το κόμμα.
Οι δυνάμεις του συμβιβασμού θα πρέπει να αλλάξουν το τοπίο στη χώρα οικονομικά για να έχουν σταθερή πλειοψηφία και αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς υποστήριξη των Αμερικανών και υποχώρηση των Γερμανών.

Θα γίνουν αυτά;

Το πιθανότερο είναι να γίνουν με ταυτόχρονο νοικοκύρεμα στο εσωτερικό σε νευραλγικούς τομείς,όπως η δικαιότερη φορολογία,η έλεγχος της διακίνησης μαύρου χρήματος κλπ
Αν συνεχίσει το τοπίο στη χώρα να είναι τοπίο προνομιακής δράσης της διαπλοκής με την άθλια λειτουργία στα δημόσια έργα και στο μαύρο χρήμα και την κάλυψη αυτού του τοπίου απο τα διαπλεκόμενα συστημικά ΜΜΕ,τότε τα κόμματα που θα αντιπολιτεύονται αυτά τα συστήματα θα πηγαίνουν πολύ καλύτερα.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι επέλεξε συμβιβασμό ζωής για τη χώρα απο το χορό του Ζαλόγγου…
Η «λεπτομέρεια» είναι ότι όλα αυτά τα χρόνια η χώρα χορεύει το χορό του Ζαλόγγου στο εσωτερικό για μεγάλο τμήμα του λαού.

Δείτε την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή πριν 3 ημέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος ,ο οποίος βρίσκεται στους διαφωνούντες.Η ερώτηση αφορά τη λειτουργία των ΜΜΕ:

Θέμα: «Τι ποσά χρωστάνε οι πανελλαδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί»

Είναι γνωστό ότι τα κανάλια παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό  ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις καθότι αυτά διαμορφώνουν την ειδησεογραφία αλλά επηρεάζουν σημαντικά και την κοινή γνώμη όπως επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν τόσο πριν από το δημοψήφισμα όσο και μετά από αυτό. Επειδή δεν είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτό η δημοκρατία να εκβιάζεται και να επηρεάζεται από τη διαπλοκή, οι πανελλαδικής εμβέλειας κυρίως τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί  σταθμοί οφείλουν, με δεδομένο ότι χρησιμοποιούν δημόσιες συχνότητες και δραστηριοποιούνται στην χώρα εκτός από το να τηρούν την εκλογική νομοθεσία και τις αρχές δεοντολογίας, να πληρώνουν και τους φόρους που τους αναλογούν σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Ύστερα από 26 χρόνια τηλεοπτικής αναρχίας, η κυβέρνηση άνοιξε το κεφάλαιο της νόμιμης χρήσης των συχνοτήτων. Σε πρώτη φάση, οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης  κλήθηκαν να καταβάλουν άμεσα τα χρέη τους, από το τέλος χρήσης των συχνοτήτων, που φθάνουν στα 24.150.633,93 ευρώ για την τελευταία τετραετία (έτη 2011, 2012, 2013 και 2014) όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και με βάση τα στοιχεία που αναρτήθηκαν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Πέραν των ιδιωτικών καναλιών, ποσό 291.742,51 ευρώ από το τέλος χρήσης συχνοτήτων οφείλει και ο ΟΤΕ για την τριετία 2012, 2013, 2014, ενώ η Multichoise Hellas, ιδιοκτήτρια της συνδρομητικής NOVA, οφείλει ποσό 16.328.654,38€ για τα έτη 2012, 2013, 2014.

Τα παραπάνω χρέη αφορούν την χρήση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων και τα συγκεκριμένα κανάλια αμφισβητούν την νομιμότητα τους.

Στα χρέη αυτά δεν συνυπολογίζονται ποσά τα όποια οι μνημονιακές κυβερνήσεις «χάριζαν» τα προηγούμενα χρόνια με την αναβολή είσπραξης του φόρου 20 % επί των διαφημίσεων αφού απέφυγαν να εισπράξουν όχι μία αλλά τέσσερις φορές: με την παράγραφο 6 του άρθρου 4 του νόμου 3899/2010 (αναβολή μέχρι 1/1/2012), με την παράγραφο 9 του άρθρου 3 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στις 31/12/2011 (αναβολή μέχρι 1/1/2013), με το άρθρο 22 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στις 31/12/2012 (αναβολή μέχρι 1/1/2014) και με το άρθρο 53 του νόμου 4223/2013 (αναβολή μέχρι 1/1/2015). Πράξη την οποία επανέλαβε η κατά τα άλλα «ανεξάρτητη» Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων με την απόφαση ΠΟΛ 1016/2015  με βάση την οποία σκανδαλωδώς και παρανόμως μετατρέπει την υποχρέωση καταβολής του φόρου 20% επί των διαφημίσεων από τους τηλεοπτικούς σταθμούς από μηνιαία σε ετήσια και δίνοντας αναβολή  στην είσπραξη του συγκεκριμένου φόρου για λίγο ακόμη χρόνο.

Επίσης στα χρέη αυτά δεν συνυπολογίζονται τα χρέη προς τις τράπεζες που λόγω της ανακεφαλαιοποίησή τους με χρήματα των ελλήνων φορολογουμένων πλέον ουσιαστικά είναι δημόσιες και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος έχει αρνηθεί να αποκαλύψει μην αποστέλλοντας σχετικά στοιχεία προς ενημέρωση του Κοινοβουλίου όπως είχε αποκαλύψει ο τότε Υπουργός Οικονομικών. Σημειωτέο είναι το γεγονός ότι η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος με διαρροές προς συστημικά media, εξέφραζε «έντονη ενόχληση» για τις αιχμές περί απροθυμίας, υποστηρίζοντας, εκ του νόμου, δεν έχει κανένα δικαίωμα να παράσχει τέτοια στοιχεία σε μέλη του Κοινοβουλίου παρά το γεγονός ότι οι Τράπεζες και τα συγκριμένα δάνεια χρηματοδοτούνται από χρήματα για την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών, σύμφωνα με αποφάσεις του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Τέλος στα χρέη αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται χρέη προς εφορία και ασφαλιστικά ταμεία και άλλους  εισπρακτικούς  φορείς,  βεβαιωμένα και μη που είτε είναι σε διακανονισμό είτε αμφισβητούνται και βρίσκονται σε δικαστική διαμάχη.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο Αρμόδιος Υπουργός:

1.      Σε τι ποσό αναλογεί ο φόρος 20% επί των διαφημίσεων που με αποφάσεις οι μνημονιακές κυβερνήσεις «χάρισαν» στα κανάλια τα χρόνια 2012, 2013, 2014;

2.      Πόσα είναι τα χρέη κάθε ραδιοτηλεοπτικού σταθμού πανελλαδικης εμβέλειας προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, άλλους  εισπρακτικούς  φορείς  ,φορείς  πνευματικών  δικαιωμάτων καθώς και προς τις τράπεζες; Πόσα από τα παραπάνω χρέη έχουν  εισπραχτεί πόσα  είναι βεβαιωμένα, ποια έχουν ρυθμιστεί και πότε;

 

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Πετράκος Θανάσης

Ζαχαριάς Κώστας

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail