Άγριες σφαγές για τον ανασχηματισμό

ΕΥΘΕΙΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ, ΟΙ ΝΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ... ΣΤΡΙΠΕΡ

samstournven1

Ανασχηματισμός αναμένεται τις επόμενες ώρες και στα επιχειρηματικά επιτελεία τα οποία… παραδοσιακά δίνουν στη χώρα υπουργούς της άμεσης επιρροής τους έχουν ανάψει φωτιές.

Στο Μαξίμου φτάνουν συνεχώς μηνύματα του στυλ “μην τολμήσει ο πρωθυπουργός και βάλει τον Τάδε στο Τάδε Υπουργείο και μην διανοηθεί να μην βάλει τον Τάδε στο Τάδε Υπουργείο”.

Αυτά “διανθισμένα” με σχόλια για αντιπάλους επιχειρηματίες, για την προσωπική… σεξουαλική ή οικονομική ζωή των υποψηφίων Υπουργών, κλπ.

Ερωτηματικό είναι τι θα κάνει ο Αντώνης Σαμαράς με τον Κώστα Τζαβάρα, προσωπικό του φίλο, ο οποίος είχε σηκώσει το βάρος της σύγκρουσης με τεράστια συμφέροντα τα οποία είχαν στόχο και τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. Τα συμφέροντα αυτά είχαν εκπαραθυρώσει τον Τζαβάρα από το Υπουργείο Πολιτισμού και εκείνος τα αντιμετωπισε με το γνωστό του χιούμορ.

Ερωτηματικό επίσης είναι τι θα κάνει με τα κυκλώματα που πιέζουν με διάφορους τρόπους.

Κυκλώματα στο χώρο τη υγείας και της δημοσιογραφίας που είναι γνωστά για τον πλουτισμό, τους εκβιασμούς και τα… εντοιχισμένα χρηματοκιβώτια προωθούν δικούς τους με έναν πρωτότυπο τρόπο: προσπαθώντας να “κάψουν” υποψήφιους για υπουργικές καρέκλες με ύμνους! Δηλαδή γράφουν συνέχεια π.χ. ότι θα γίνει υπουργός ο καθηγητής Στεφανάδης όχι για να γίνει αλλά ακριβώς για να… μη γίνει αφού ο ύμνος απο τους χώρους αυτούς που κάθε άλλο παρά καθαροί είναι, μόνο καλό δεν είναι για τους υποψήφιους.

Ο κ. Στουρνάρας ειδοποιήθηκε ήδη από τον Πρωθυπουργό για τη συνέχεια, όπως κατά τις πληροφορίες μας και οι κ.κ. Αθανασίου, Βρούτσης, Παναγιωτόπουλος, Μιχελάκης, Βαρβιτσιώτης και άλλοι.

Επιχειρηματικά συμφέροντα προσπαθούν να επιβάλλουν τους δικούς τους σε όλους τους χώρους και να εξουδετερώσουν άλλους που ανήκουν στη σφαίρα επιρροής αντιπάλων συμφερόντων.

Βοούν οι διάδρομοι για τον νεαρό πολιτικό που έδινε σεξουαλικές παραστάσεις στο διαδίκτυο και είχε την “αρρώστια” να μην αντιλαμβάνεται ότι τον καταγράφουν.

Τα υπόλοιπα τα αναφέρει σε χαρακτηριστικό της ρεπορτάζ η “ΖΟΥΓΚΛΑ”, η οποία όμως δεν κάνει προς το παρόν ούτε νύξη για το όντως ηχηρότατο όνομα του “πρωταγωνιστή”. Γράφει:

Ερευνήσαμε, διασταυρώσαμε όπως οφείλαμε να κάνουμε και επιβεβαιωθήκαμε. Προειδοποιήσαμε πρόσωπα του πολιτικού του περιβάλλοντος αλλά λάβαμε αμήχανες απαντήσεις.

Η υπόθεση του προβεβλημένου πολιτικού ο οποίος έμπαινε σε «site γνωριμιών», ανοίγοντας την κάμερα για να ικανοποιεί τις απίστευτες, για φυσιολογικό άνθρωπο φαντασιώσεις του, δεν αποτελεί «ιδιωτική ιστορία» έτσι κι αλλιώς. Έσπευσαν ορισμένοι, φοβούμενοι την κρίση των πολιτών, όταν το συμβάν πάρει δημοσιότητα, να χαρακτηρίσουν το υλικό που έχουμε στα χέρια μας περιεχόμενο προσωπικών δεδομένων.

Η παρεκκλίνουσα του φυσιολογικού συμπεριφορά ενός πολιτικού είναι λεπτομέρεια την οποία έχει δικαίωμα να γνωρίζει ο πολίτης. Εμείς το παρακάμπτουμε αυτό όχι επειδή θα μπορούσε να θεωρηθεί από κάποιους κύκλους δήθεν προοδευτικούς προτεσταντική ηθική αλλά γιατί αλλού βρίσκεται η είδηση, θέτοντας ένα συγκεκριμένο ερώτημα. 

Πόσο ανεύθυνο και επικίνδυνο είναι ένα άτομο το οποίο διεκδικεί δημόσια αξιώματα, λησμονώντας προηγούμενες αχαρακτήριστες συμπεριφορές, όταν γνωρίζει πως με το υλικό που έχει μοιράσει με θράσος στο διαδίκτυο, καθιστά όμηρο και τον εαυτό του και το κόμμα του;

Εκείνος λοιπόν που δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, και τις αξίες που θα έπρεπε να πρεσβεύει, αποκτώντας την ιδιότητα του πολιτικού καθιστά αυτόματα τον εαυτό του έρμαιο των πολιτικών αντιπάλων του αλλά και των πάσης φύσεως εκβιαστών. Όταν ο ίδιος εκτίθεται αυτοβούλως στον άναρχο κόσμο του διαδικτύου επιτρέποντας να μαγνητοσκοπηθούν οι «προσωπικές» του στιγμές από αγνώστους (!) οφείλει τουλάχιστον να αντιληφθεί ότι η πολιτική σταδιοδρομία ισοδυναμεί με απασφαλισμένη χειροβομβίδα για το κόμμα του, εάν υποθέσουμε ότι αδιαφορεί εντελώς για τον εαυτό του.

Στην περίπτωση που το επίμαχο υλικό στο οποίο πρωταγωνιστεί, πέσει σε χέρια μυστικών υπηρεσιών ή ξένων πρεσβειών και συμφερόντων, το κόμμα του τίθεται αυτονόητα σε ομηρία. Το να περιφέρεται στα χέρια εκβιαστών που θα επεδίωκαν οικονομικά οφέλη αποτελεί ίσως την λιγότερο οδυνηρή εκδοχή.

Είναι δημοσιογραφικό μας καθήκον να φέρουμε ενώπιον των ευθυνών του όχι μόνο τον ίδιο τον πρωταγωνιστή, αλλά και εκείνους που τον επέλεξαν να πρωταγωνιστήσει στο πολιτικό σκηνικό, εφ’ όσον συνεχίσουν να αδιαφορούν για ότι συμβαίνει. Δεν υπάρχει Δημοκρατία στην οποία ο δημοσιογράφος θα αποσιωπούσε υπόθεση με πρωταγωνιστή πολιτικό, που υπερέβη κάθε όριο αυτοσεβασμού και ανευθυνότητας!

Αυτός είναι και ο λόγος που καθυστερήσαμε να ανακοινώσουμε την ταυτότητα του πολιτικού στελέχους επιλέγοντας την ολιγότερο οδυνηρή εξέλιξη τόσο για τον ίδιον όσο και για το κόμμα του. Αν και οι δημοσιογράφοι είθισται τις περισσότερες φορές προ της όποιας δημοσιογραφικής αποκάλυψης να μην υπολογίζουν τέτοιες λεπτομέρειες εμείς επιλέξαμε να συμπεριφερθούμε διαφορετικά. 

Να μη δημιουργήσουμε συνολικό πρόβλημα στον χώρο του λίγα εικοσιτετράωρα προ του δεύτερου γύρου των περιφερειακών-δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών. Θεωρήσαμε ότι κάτι τέτοιο ήταν εντιμότερο δημοσιογραφικά και πολιτικά. Ενημερώσαμε σημαίνον πρόσωπο του χώρου του και περιμέναμε την όποια αντίδραση μετά την εκλογική αναμέτρηση.

Σε όσους βιάστηκαν να βγάλουν προσωπικά συμπεράσματα, υποστηρίζοντας… κάθε λογής αρλούμπες, συνιστούμε υπομονή, καθώς περιμένουμε τα κομματικά όργανα του πολιτικού χώρου στον οποίον ανήκει ο πρωταγωνιστής να πάρουν τις αποφάσεις τους. 

Μέχρις στιγμής σιωπούν και κατά την ταπεινή μας άποψη μοιράζονται τις συνέπειες, με ότι επιπτώσεις συνεπάγονται αυτές όταν η κοινή γνώμη πληροφορηθεί την ταυτότητα του στελέχους τους. 

Φαρισαίοι της κοινωνίας και της πολιτικής, δεν είναι ένα βίντεο-τσόντα η είδησή μας, αλλά ο ανεύθυνος και χωρίς σοβαρότητα τρόπος με τον οποίο πολιτικοί χώροι ορίζουν τα στελέχη τους όταν ο λαός μας ταλαιπωρείται άγρια από την ανέχεια εδώ και πέντε χρόνια. Στελέχη ευνουχισμένα πολιτικά εξ αρχής. 

Στελέχη υπό ομηρία έτοιμα να πάρουν εντολές και όχι να δώσουν!

Απέναντί τους όμως είναι οι πολίτες, το δίκαιο και η αλήθεια.

Γι αυτό σύντομα και αφού δοθεί ο εύλογος χρόνος κάποιων ημερών στην ηγεσία του κόμματος που ανήκει, οι αποκαλύψεις μας θα έχουν ονοματεπώνυμο…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail