Άρση απορρήτου για τη Νάντια ΤΩΡΑ!

ΕΞΟΝΥΧΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ 200 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΤΗΣ

tsipras zoi

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Στη Χούντα δεν αντιστάθηκε μόνο η Νάντια Βαλαβάνη. Στη μετα – χούντα εποχή η Νάντια Βαλαβάνη ήταν από τις λίγες πολιτικές αντιστασιακές οντότητες που εξέπληξαν με τον πλούτο τους.


Στα «πόθεν έσχες» τα επίσημα εμφανίζεται σχεδόν δισεκατομμυριούχος (σε παλιές δραχμές).

Άντε… Μια και υπέστη και βασανιστήρια κοντά στα 20 της χρόνια όλοι το παρέβλεψαν…

Στην Κυβέρνηση την έβαλε ο Αλέξης Τσίπρας σε καίρια θέση. Στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου την επέλεξε για την Επιτροπή Αλήθειας του Δημοσίου Χρέους.
Πολλοί ξαφνιάστηκαν, αλλά όχι και οι ερευνητές ρεπόρτερ για την εμπλοκή της Νάντιας Βαλαβάνη σε μια φρικώδη οικονομική υπόθεση.

Ο βουλευτής Λευτέρης Αυγενάκης με ερώτηση στη Βουλή αποκάλυψε ότι συγγενικό πρόσωπο Υπουργού σήκωσε 200.000 ευρώ από την Τράπεζα λίγες ώρες πριν τα «κάπιταλ κοντρόλς».

Η Βαλαβάνη που καταδείχθηκε ως πιθανή εμπλεκόμενη το διέψευσε με τρόπο κάθετο.

Εφημερίδα (ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ) δημοσιεύει δηλώσεις της μητέρας της Αλίκης Βαλαβάνη ότι αυτή (η μητέρα) είναι που σήκωσε τα χρήματα γιατί φοβήθηκε.

Η μάνα εκείνης που δεν φοβήθηκε στη χούντα τη ζωή του παιδιού της φοβήθηκε, λέει, στη δημοκρατική εποχή για κάτι λεφτά…

Κρατάμε μια ελάχιστη επιφύλαξη μήπως και δεν είναι πραγματικές οι δηλώσεις της μάνας Βαλαβάνη, ή μήπως δεν ήξερε τι έλεγε…

Αν αλήθεια το έκανε και σήκωσε τα χρήματα μιλάμε για οικονομική φρικωδία, για θρασύτατο έγκλημα, όπως θα έλεγε και η φίλη μας Ζωή.

Γιατί δεν είχε φοβηθεί τόσο καιρό νωρίτερα και φοβήθηκε λίγο πριν αρχίσει η απαγόρευση στην Τράπεζα;

Έκανε αίτηση, λέει, με το λογιστή της και τα πήρε τα χρήματα και – κατά την εφημερίδα – ΑΠΕΙΛΗΣΕ τους τραπεζικούς ότι αν δεν βρουν αμέσως μετρητά «θα το πει στην κόρη της την Υπουργό»…

Προφανής άμυνα της τότε Υπουργού Βαλαβάνη, ότι «δεν ήξερε τι έκανε και το φοβόταν η μάνα της.»

Δεν θα πούμε σε αυτή τη φάση «για κορόϊδα μας περνάτε», διότι ακόμα δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι μπορεί μάνα υπουργίνας του ΣΥΡΙΖΑ και να είχε τόσα λεφτά και να πήγε να τα σηκώσει απο την Τράπεζα, την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καλεί το λαό να ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ, να ΠΕΙΝΑΣΕΙ, να ΠΕΘΑΝΕΙ για την πατρίδα.

Εάν το έκανε, τότε, για να βεβαιωθούμε ότι η Νάντια δεν μας περνούσε για κορόϊδα θα πρέπει να γίνει ΑΡΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ σε ΟΛΑ τα κινητά και ακίνητα της Νάντιας, της μάνας, του λογιστή, των τραπεζικών που βρίσκονται στην αλυσίδα για τις ημέρες εκείνες.

Να φανεί ποιος επικοινώνησε με ποιον… Όπως κάνουν σε όλα τα οικονομικά εγκλήματα. Διότι, αν εμπλέκεται και η Νάντια στην πληροφόρηση τότε είναι ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ και μάλιστα πολύ βαρύ.

Κάναμε την αναφορά στον εισαγγελέα για το Βατοπέδι, για τα Ομόλογα, για τη λίστα Λαγκάρντ…
Θεωρείστε το και αυτό το κείμενο προοίμιο αναφοράς στον εισαγγελέα με στόχο να ερευνηθούν ΟΛΟΙ όσοι σήκωσαν χρήματα ημέρες και ώρες πριν τα «κάπιταλ κοντρόλς».

Διότι κύριοι σήκωσαν κι άλλοι και ανάμεσά τους και 2-3 δημοσιογράφοι και μεγαλοτραπεζικοί…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail