Άρχισαν παραιτήσεις – εξελίξεις

ΟΙ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΡΙΓΜΟΥΣ ΣΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

kapkouvkam

Όπως συμβαίνει σε κάθε πολιτισμένη πολιτικά χώρα άρχισαν τα όργανα των παραιτήσεων στα Κόμματα που δεν πήγαν καλά στις εκλογές.

Στη ΔΗΜΑΡ ο αρχηγός Φώτης Κουβέλης βρίσκεται στο στόχαστρο και η εσωκομματική αμφισβήτηση είναι εκκωφαντική και ήδη ανήγγειλε την παραίτησή του για το άσχημο αποτέλεσμα της ΔΗΜΑΡ.

Στους Ανεξάρτητους Ελληνες ο Βασίλης Καπερνάρος με φρικτά παράπονα προς την ηγεσία του Κόμματος για τη στήριξη στις εκλογές του Δήμου Αθηναίων υπέβαλλε την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος και έγινε ανεξάρτητος.

Στην επιστολή ανεξαρτησίας δεν αναφέρεται στους λόγους της παραίτησης από το Κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων αλλά κατά τις πληροφορίες έχει φρικτά παράπονα και από τον ίδιο τον Πάνο Καμμένο, ενώ παράπονα για τη στήριξή του ως Περιφερειάρχη διατύπωσε και ο ηθοποιός Παύλος Χαϊκάλης αλλά πρόσθεσε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις από την ηγεσία του Κόμματος.

Το άσχημο αποτέλεσμα των δυο Κομμάτων έχει άμεση επίπτωση και στο πολιτικό μέλλον της χώρας αφού ούτε οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, ούτε η ΔΗΜΑΡ, ούτε οι 21 ανεξάρτητοι βουλευτές επιθυμούν εκλογές γιατί απλά θα εξαφανιστούν από τη Βουλή. Έτσι είναι μάλλον απίθανο να μην βρεθεί πρόσωπο κοινής “αποδοχής” ώστε να ψηφιστεί από τα δυο Κόμματα που βρίσκονται σε αποσύνθεση αλλά και από τους ανεξάρτητους που δεν θα θέλουν να χάσουν την έδρα τους ένα χρόνο και πλέον πριν τις κανονικές εκλογές.

Βέβαια υπάρχει ο αστάθμητος παράγων που λέγεται “ελληνικό σύστημα εξουσίας” και αυτό επηρεάζεται και από παράγοντες εντός και εκτός Ελλάδας…

Όπως σας ειχαμε προαναγγείλει αμέσως μετά τις ευρωεκλογές καθίστε στον καναπέ και παρακολουθήστε καυτές εξελίξεις.

Ιδιαίτερα βάλτε στο κάδρο μαζί τους κ.κ.Καπερνάρο και Κουβέλη και παρακολουθήστε προσεκτικά…

Στη δήλωσή του,την οποία δεν χρειάζεται να πάρετε και εντελώς τοις μετρητοίς, ο κ.Καπερνάρος αναφέρει:

“Σήμερα με επιστολή μου προς τον πρόεδρο της βουλής γνωστοποίησα την ανεξαρτητοποίησή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Τους λόγους, ειδικούς και γενικούς, που με οδήγησαν σε αυτή την κίνηση, τους ανέλυσα και τους αιτιολόγησα κατά την συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας . Ξεκαθαρίζω ότι οι λόγοι της ανεξαρτητοποίησής μου δεν εμπεριέχουν, ούτε σαν σκέψη, την συνεργασία μου με άλλο κόμμα. Παιχνίδια κάτω από το τραπέζι δεν έπαιξα ποτέ στη ζωή μου και δεν θα το κάνω τώρα, άλλωστε δεν είναι του χαρακτήρα μου.”

 

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail