Έχει κάτι από Ιονέσκο

ΠΕΠΟΝΙΑ, ΚΕΕΛΠΝΟ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΡΕΣΚΑΔΑ ΚΑΙ ΝΙΟΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΙΝΤΡΙΓΚΕΣ ΚΑΙ TELETUBBIES ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ. ΕΣΕΙΣ;

telstel

Ο μέγας σάλος που ξέσπασε από χθες το βράδυ και συνεχίζεται σήμερα για την επίμαχη “νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών” δεν μπορεί παρά να είναι δικαιολογημένος. Δεν στοχεύει όμως σωστά. Ο σωστός του στόχος θα έπρεπε να είναι τα ΜΜΕ που προβάλλουν το θέμα.

♦ Τόσο μέσω αυτής της στήλης όσο και με κάθε άλλο τρόπο, τα “Ντοκουμέντα” έχουν στηλιτεύσει αρκετές φορές τον τρόπο με τον οποίον οι έχοντες το μαχαίρι και το πεπόνι, τέμνουν το συμπαθές (και ευφυέστερο από πολλούς “δημοσιογράφους”) φρούτο.

♦ Το ύφος και η ουσία της παρέμβασης του Άρη Πρωτοψάλτε, για παράδειγμα, σήμερα το πρωί στην εκπομπή που παρουσιάζει το μπουσδούκι της καρδιάς μας ήταν τόσο απαράδεκτα, ώστε να μην απορεί κανείς γιατί οι περισσότεροι τηλεκριτές δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο παρά μόνο με στολή κολομπίνα από τα Jumbo.

♦ “Απαράδεκτο να μας λέει ο κ. Πανούσης ότι θα πρέπει να παίρνουμε έγκριση από τον Υπουργό ή το Μέγαρο Μαξίμου για να δημοσιεύσουμε ένα έγγραφο που έρχεται στα χέρια μας”. Απαράδεκτο, σύμφωνοι, αλλά ο ίδιος δεν το είπε καν. Είπε, αντίθετα, στη συνέντευξη τύπου ότι καλό θα ήταν να διασταυρώνονται πρώτα κάποια πράγματα αν ισχύουν, δηλαδή το αυτονόητο: ότι ο δημοσιογράφος πρέπει να κάνει ΡΕΠΟΡΤΑΖ και όχι να γνέθει μαλλί.

♦ Δηλαδή αν δει ένας ορθοπαιδικός έναν άνθρωπο να κυκλοφορεί στο δρόμο κουτσαίνοντας πρέπει να τον εγχειρίσει επί τόπου; Αν δει ένας δάσκαλος ένα παιδάκι στο δρόμο πρέπει αμέσως να το εξετάσει στην ορθογραφία; Αν δει ο Μπογδάνος στο δρόμο έναν τραγουδιστή πρέπει να τον καλέσει αυτόματα στις ειδήσεις του σε τελική ανάλυση;

Στο πανηγύρι φυσικά που στήθηκε πήραν σειρά όλοι οι “κεντρώοι” της Νέας Δημοκρατίας (με πρώτο και κύριο τον αρχηγό της, τον οποίον θα επιθυμούσαν να σουτάρουν οι μισοί και πλέον ψηφοφόροι του κόμματος από το 2000 μέχρι σήμερα σύμφωνα με δημοσκόπηση), όπως ο Άδωνις, ο Πλεύρης ή ο εκ – πολύ – δεξιών (ως και εξτρέμ) του αρχηγού, διευθυντής του γραφείου του.

♦ Ο τελευταίος μέσω Twitter, που το λατρεύει γιατί του δίνει τη δυνατότητα να ποστάρει χαριτωμένες φωτογραφίες από σκυλάκια και photoshopαρισμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ από το 2012 που περιλαμβάνουν πρόνοια για τα σάντουιτς των εργαζόμενων. Πάντοτε ελπιδοφόρο να βλέπεις τέτοια σοβαρότητα από έναν άνθρωπο που διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

♦ Φυσικά, λιγότερο από μία εβδομάδα πριν μας είχε χαρίσει το μοναδικό τουί: “Στους 67 έφτασαν οι νεκροί από τη γρίπη των ημερών. Τι εννοείς, ποια μέτρα πήρε η καλύτερη κυβέρνηση όλων των εποχών;”. Λες και έπρεπε να έρθει πόρτα-πόρτα ο Τσίπρας με το εμβόλιο ανά χείρας και λες και το ΚΕΕΛΠΝΟ δεν έχει διοίκηση να λάβει μέτρα ανεξαρτήτως κυβέρνησης.

♦ Ο Άδωνις μέσω Καρντάσιανς, γιατί ας πούμε πως έχει-που-έχει κάτι (έως πολύ) από Ιονέσκο, πού πιο αυτονόητο να παραχωρήσεις συνέντευξη; Σε μια σατιρική εκπομπή με συνεντευξιαστές το Γρηγόρη Αρναούτογλου και τη Μαρία Μπεκατώρου.

♦ Για να μην υπάρχει παρεξήγηση, κανείς δεν μπορεί να προσάψει τίποτα στους εν λόγω παρουσιάστές, κάθε άλλο. Οι συνεντεύξεις που έχουν κάνει στην Πάολα, στο Stan, στον Έκτορα Μποτρίνι και τον Κίτσο της Τασούλας ήταν απαράμιλλης ουσίας και αισθητικής. Είχαν κάτι να πουν βρε αδερφέ. Και καθώς οι λέξεις κυλάνε λυρικά από τα δάχτυλά μου στο πληκτρολόγιο, συνειδητοποιώ πως ίσως τελικά να πρόκειται για το ιδανικό περιβάλλον να αναπτύξει ο πρώην Υπουργός τις θεωρίες του σχετικά με τη μετανάστευση.

♦ Την ίδια στιγμή, ο Alpha με δελτίο τύπου του αναγγέλλει την επιστροφή της Έλλης Στάη με εκπομπή που τιτλοφορείται “Ίντριγκα”. Στο Δ.Τ. διαβάζουμε πως, “ακόμα κι αν κάποιος πιστεύει ότι στην τηλεόραση συμβαίνουν μονίμως τα ίδια, υπάρχει μια επιστροφή ικανή να τον ιντριγκάρει”. Όντως, η Έλλη Στάη να εμφανίζεται στην τηλεόραση είναι μια μεγάλη πρωτοτυπία – τα νερά ταράχτηκαν – επαναστατική κίνηση που όμοιά της η τηλεόραση δεν έχει ξαναματαδεί.

♦ Η Έλλη Στάη είναι [η] ”δημοσιογράφος που έχει επάξια συνδεθεί με την πιο αξιόπιστη πλευρά της είδησης”, ενώ “αυτή την άνοιξη το πιο φωτεινό πρόσωπο – η θηλυκή πλευρά της ενημέρωσης έρχεται στον Alpha”. Όχι, η Έλλη Στάη έχει επάξια συνδεθεί με τη θητεία της στο Mega και στην ΕΡΤ, δύο γνωστές ανεξάρτητες φωνές στο χώρο της δημοσιογραφίας, ενώ ο Alpha καταφέρνει έτσι να προσβάλλει και τις γυναίκες δημοσιογράφους που διαθέτει στο δυναμικό του. Όσο για το “πιο φωτεινό πρόσωπο”, ας το αφήσουμε να περάσει λέγοντας πως θα μπορούσε άνετα να πάρει τη θέση του μωρού στον ήλιο των “Teletubbies”.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail