Απίστευτη τουρκική προπαγάνδα και στην Ελλάδα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΟΤΑΝ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ

erdocakobsli

Eίναι απίστευτα εύκολος ο τρόπος, με τον οποίο η τουρκική προπαγάνδα μπορεί να περάσει και στην Ελλάδα επικοινωνιακά.

Εδώ και κάμποσες ημέρες η ελληνική κοινή γνώμη έχει πληροφορηθεί, ότι ήδη η Τουρκία μετέχει στον συνασπισμό κρατών τα οποία βομβαρδίζουν τις θέσεις των τζιχαντιστών στο (πρώην) συριακό έδαφος.

Χθες μας παραχώρησε συνέντευξη ο διπλωματικός εκπρόσωπος των Σύρο – Κούρδων και λέει επί λέξει: “πληθαίνουν οι αποδείξεις για ουσιαστική βοήθεια που δίνει τώρα η Κυβέρνηση Ερντογάν στους Τζιχανιστές”.

Η συνέντευξη θα δημοσιευθεί στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” και ο Κούρδος διπλωμάτης, αφού τονίζει, ότι ο κρατούμενος στις φυλακές του Ερντογάν ηγέτης των Κούρδων Αμπντουλλάχ Οτσαλάν θα είναι ο ηγέτης, τύπου Νέλσον Μαντέλα, του επερχόμενου Κουρδικού Κράτους, δείχνει έντονα τον Θόδωρο Πάγκαλο, επί των ημερών του οποίου παγιδεύτηκε ο Οτσαλάν…

Από την άλλη μεριά, μόλις σήμερα έγινε επίσημα γνωστό και από τις ΗΠΑ, ότι “οι ΗΠΑ πιέζουν την κυβέρνηση Ερντογάν να μετάσχει στην προσπάθεια κατά των Τζιχαντιστών”.

Τι πιο ξεκάθαρο;

Ποιος δεν καταλαβαίνει ότι μέχρι και σήμερα ακόμα η ισλαμική κυβέρνηση Ερντογάν είναι ουσιαστικά στο πλευρό των Τζιχαντιστών, οι οποιίοι προσπαθούν να τσακίσουν τους Κούρδους, τους οποίους θέλει να τσακίσει – έως του βαθμού να τους ελέγχει απόλυτα – και ο Ερντογάν;

Πώς ήταν δυνατόν να χτυπούν λυσσαλέα τους Κούρδους οι Τζιχανιστές και οι Τούρκοι να στηρίζουν τους Κούρδους;

Προφανώς οι Τούρκοι καταλαβαίνουν ότι οι μεγάλες πιέσεις προς τους Κούρδους στη Συρία, αναγκάζουν τους Κούρδους να απαντήσουν δυναμικά. Η δυναμική αντίδραση θα οδηγήσει στη συσπείρωση των Κούρδων του Ιράν, Ιράκ, Συρίας και Τουρκίας που είναι συνολικά πάνω από 40 εκατομμύρια.

Η συσπείρωση θα οδηγήσει στην δημιουργία ενιαίου Κουρδικού Κράτους και αυτό μας λέει στη συνέντευξή του ο Κούρδος διπλωματικός εκπρόσωπος.

Ο Ερντογάν απλά δεν μπορεί ανοιχτά να πάρει το μέρος των Τζιχανιστών παρότι είναι πέρα από βέβαιο ότι το θέλει, γιατί θα έχει τεράστια προβλήματα και στο εξωτερικό και στο εσωτερικό από τους ευάριθμους οπαδούς του κοσμικού κράτους στην Τουρκία. Ο θάνατος του Μεντερές είναι πάντα στο μυαλό του Ερντογάν και προσδιόρισε την, ως σήμερα, πορεία της Τουρκίας.

Επιλογή του να διολισθήσει η Τουρκία σε ισλαμικό καθεστώς, χωρίς να προκαλέσει τις αντιδράσεις που θα τον στριμώξουν.

Σε αυτή την πορεία ΔΕΝ θα έλεγε όχι στη δημιουργία Κουρδικού Κράτους αρκεί να φαίνεται ότι εκείνος δεν το θέλει και βοηθάει τους εχθρούς των Κούρδων.

Από προβοκάτσιες η περιοχή μας ξέρει καλά…

Και στην Κύπρο υποτίθεται ότι δεν υπήρχε έλεγχος των εξελίξεων, αλλά υπήρχε.  Από μεν ελληνικής πλευράς, υπήρξε συνειδητή προβοκάτσια – προδοσία για να δοθεί πρόσχημα στους Τούρκους (με την τότε στήριξη των Αμερικανών) να εισβάλλουν και να καταλάβουν το τμήμα που κατέχουν και σήμερα.

Ο Ερντογάν πιθανότατα με την στάση του υπηρετεί τη δημιουργία Κουρδικού Κράτους, όσο και αν φαίνεται απίθανο.

Στην Ελλάδα συμφέρει η δημιουργία του Κουρδιστάν και πάντως δεν υπάρχει, ούτε θα υπάρξει, ούτε ένας λόγος αντίθετος.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Κούρδου διπλωμάτη στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία” και θα καταλάβετε πολλά από αυτά που φαίνονται, αλλά δεν είναι δυσνόητα.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail