Αχ, αχ, αχ, αχ, αχ (Σάλεχ)!

ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ ΕΤΟΙΜΕΣ ΑΤΑΚΕΣ, ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ

sal

Στον κόσμο των αμερικανικών sitcoms (ελληνιστί κωμωδίες καταστάσεων), υπάρχει μια συνταγή που δεν αλλάζει εύκολα: ένα δίδυμο (ή τρίδυμο) όπου ο ένας αναλαμβάνει το ρόλο του «straight man». Του λογικού, προσγειωμένου, κυνικού και πάνω απ” όλα κουρασμένου ψυχολογικά ανθρώπου που είναι καταδικασμένος να ακούει, χωρίς κανέναν ενθουσιασμό, τις τρέλες των υπολοίπων της παρέας.

Στο πλαίσιο αυτό, μια από τις πιο διαδεδομένες ατάκες είναι το «don’t feed me straight lines». Ήτοι, «μην μου δίνεις έτοιμες ατάκες», δηλαδή σε απλά ελληνικά, μην εκθέτεις τον εαυτό σου με ατάκες που θα σου γυρίσουν εύκολα μπούμερανγκ.

Στην παραπάνω κατηγορία ανήκει η φράση της επικοινωνιολόγου και συμβούλου του Ευάγγελου Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ, Αφροδίτης Αλ Σάλεχ σε συνέντευξη στη Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία, «αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μεταναστεύσω». Στ” αλήθεια, οι απαντήσεις που μπορεί να δώσει ένας άνθρωπος σε αυτή τη φράση είναι απεριόριστες, όπως απέδειξαν οι χρήστες του Twitter με τις σπαρταριστές απαντήσεις τους τις προηγούμενες μέρες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σελίδα που δημιουργήθηκε στο facebook στην οποία 1500 σχεδόν άνθρωποι πρόκειται να παραστούν σε εκδήλωση με στόχο τη «συγκέντρωση χρημάτων για τα εισιτήρια της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ».

Η απειλή ωστόσο της κ. Αλ Σάλεχ, φυσικά δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο κούφια αλλά και κατά κάποιον τρόπο, ταιριαστή. Κούφια καθότι δεν φέρει ως προσωπικότητα το απαιτούμενο βάρος για να φοβίσει τους ψηφοφόρους και πιθανώς, με δεδομένα τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ που με το ζόρι φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, να μην λείψει σε κανέναν άμα μεταναστεύσει. Και ταιριαστή γιατί ο προορισμός τον οποίον επιλέγει, για να κάνει τον αγώνα της εναντία στη «χούντα της Αριστεράς», είναι το Παρίσι, έδρα του πιο φαιδρού σοσιαλιστή ηγέτη της εποχής μας.

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email