Σχόλια : Γιατί υπάρχει αντισημιτισμός; http://www.ntokoumenta.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/ Η Αλήθεια Γράφεται Με Ντοκουμέντα Wed, 18 Jun 2014 09:09:00 +0000 hourly 1 http://wordpress.org/?v=3.9.1 Από: ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΚΟΣΜΙΔΗΣ http://www.ntokoumenta.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82/#comment-13 Wed, 18 Jun 2014 09:09:00 +0000 http://www.ntokoumenta.gr/?p=972#comment-13 Διάβασα με μεγάλη προσοχή και αρκετές φορές την εκτενή ανάλυση για τα αίτια του
αντισημιτισμού, του Ραββίνου Μορντεχάϊ Φριζή. Ο σεβαστός Ραββίνος έχει
περισσότερες γνώσεις, περισσότερα ιστορικά στοιχεία υπ’ όψη του και μεγαλύτερες
εμπειρίες , και με την πλήρη γνώση της Εβραϊκής Θεολογίας ερμηνεύει το
απαράδεκτο και πέραν πάσης λογικής φαινόμενο του αντισημιτισμού.

Εγώ θα προσπαθήσω να ερμηνεύσω αυτό το φαινόμενο,από την σκοπιά της καθημερινότητας του Έλληνα χριστιανού, όπως την βιώσαμε από μικροί και την βιώνουμε και σήμερα σε βαθμό που , αν εμφανιζόταν ξαφνικά ένας αρχαίος πρόγονός μας, θα έμενε έκπληκτος από την υποβαθμισμένη νοημοσύνη και λογική μας.

Αν ρωτήσεις τυχαία κάποιον, αν αντιπαθεί τους Εβραίους, θα σου απαντήσει ‘’ναι’’, και αν τον ρωτήσεις γιατί, θα σου πει αφοπλιστικά »έτσι». Δηλαδή δεν θα βρει κανένα σοβαρό λόγο
για να δικαιολογήσει την απάντησή του. Όπως πχ αν τον ρωτήσεις αν αντιπαθεί τους
Τούρκους θα σου απαντήσει για τα 400 χρόνια σκλαβιάς.

Αυτό το ‘’έτσι’’,είναι δημιούργημα περίπου 17 αιώνων. Ο Μέγας Κωνσταντίνος και κυρίως ο Θεοδόσιος, ήθελαν έναν συνεκτικό ιστό για την πολυεθνική, αλλά καταρρέουσα Ρωμαϊκή αυτοκρατορία τους, και δημιούργησαν και επέβαλαν τον Χριστιανισμό όπως είναι σήμερα. Και επειδή πιο εύκολα συσπειρώνεις τις μάζες με ένα κοινό και μισητό εχθρό παρά με μια ευγενή ιδεολογία, στοχοποίησαν τους Εβραίους.

Ο αντισημιτισμός που υπάρχει, οφείλεται στο ότι ο Χριστιανισμός από τότε που επικράτησε, στηρίχθηκε και στο μίσος που ενσταλάχθηκε στις ψυχές των χριστιανών εναντίον των Εβραίων. Διότι…. αυτοί σταύρωσαν τον Χριστό. Ενώ ο Ρωμαίος Πόντιος Πιλάτος , ο πλέον ανηλεής διοικητής κατά τον Φίλωνα, ο οποίος ανακλήθηκε στη Ρώμη από τον Τιβέριο για
τις θηριωδίες του, και ο οποίος πήρε και εξετέλεσε την απόφαση της σταύρωσης, θεωρείται από την εκκλησία περίπου ως άγιος!!! Δεν ήταν δυνατόν η εκχριστιανισθείσα Ρώμη να δεχθεί ότι θανάτωσε τον ιδρυτή της θρησκείας της.

Εκείνο το ‘’το αίμα αυτού εφ’ ημάς και επί τα τέκνα ημών’’ (Ματθ.κζ25) ήταν το καθοριστικό στοιχείο για τον ανά τους αιώνες αντισημιτισμό, και χρήσιμο εργαλείο για τους πολιτικούς και θρησκευτικούς άρχοντες. Και την ‘’δουλειά’’ την ανέλαβε το ιερατείο και οι διάφοροι
‘’πατέρες’’ και ψαλμωδοί. Τα λειτουργικά κείμενα της Εκκλησίας, ιδιαίτερα τα δημοφιλή εγκώμια της Μ.Παρασκευής, διαχέουν μίσος κατά των Εβραίων και είναι ευτύχημα
πως η γλώσσα στην οποία έχουν διατυπωθεί δεν γίνεται σήμερα κατανοητή από τους
πιστούς: «Αραβιανόν σκολιώτατον γένος Εβραίων…Αλαζών Ισραήλ μιαιοφόνε λαέ…Φθονουργέ, φονουργέ και αλάστωρ λαέ».

Την μέθοδο του κοινού μίσους την εφήρμοσαν επιστημονικά οι ναζί , με αποτέλεσμα τις
φρικαλεότητες του Ολοκαυτώματος.

Αλλά και στους αιώνες που προηγήθηκαν οι διάφοροι πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες στην Ευρώπη , χρησιμοποιούσαν τον αντισημιτισμό ως πολιτικό εργαλείο για να δικαιολογούν τις αποτυχίες τους. Για όλα έφταιγαν οι Εβραίοι που θανάτωσαν τον Σωτήρα Χριστό. Για τους σεισμούς , λιμούς, καταποντισμούς, για όλα…Βέβαια δεν παρέλειπαν να πλιατσικολογούν και να οικειοποιούνται τις περιουσίες τους. Δεν αρκούσε παρά μόνο το σύνθημα εναντίον των Εβραίων. Κα όταν η βαρβαρότητα κυλάει στους δρόμους, στους περισσότερους ξυπνά μέσα τους το πρωτόγονο αρπακτικό.

Όσο και αν φαίνεται παράξενο στους αδιάβαστους, η μόνη περίοδος που έπαψαν οι διώξεις των Εβραίων και απολάμβαναν την όαση της ανεξιθρησκείας και ισοπολιτείας, ήταν η Οθωμανική περίοδος. Όταν η Ισαβέλλα –με απαίτηση των Χριστιανών υπηκόων της- πήρε τις περιουσίες των Εβραίων της Ισπανίας και τους εξεδίωξε, βρήκαν ευπρόσδεκτο χώρο εγκατάστασης στην Θεσσαλονίκη και στα άλλα εδάφη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Σύγχρονα παραδείγματα αντισημιτισμού στη δημόσια ζωή, στα Μ.Μ.Ε., στα σχολεία, στους χώρους εργασίας και στο θρησκευτικό πεδίο, μπορεί να περιλαμβάνουν τα εξής:

Την έκκληση, αρωγή ή δικαιολόγηση δολοφονίας ή σωματικής ή ψυχολογικής βίας κατά Εβραίων, στο όνομα μιας ριζοσπαστικής ιδεολογίας ή μιας εξτρεμιστικής άποψης της θρησκείας.

Τη διατύπωση τερατωδών ισχυρισμών που αφαιρούν την ανθρώπινη ιδιότητα από τους Εβραίους, δαιμονοποιούν ή τοποθετούν σε στερεότυπα τους Εβραίους ως τέτοιους ή τη δύναμη των Εβραίων συλλογικά, όπως ο μύθος περί της παγκόσμιας εβραϊκής συνωμοσίας για παγκόσμια κυριαρχία ή περί του ελέγχου των Μ.Μ.Ε.,της οικονομίας, των κυβερνήσεων ή άλλων κοινωνικών θεσμών από τους Εβραίους.

Την κατηγορία των Εβραίων ως λαού, ως υπεύθυνων για πραγματικά ή φανταστικά
κακώς γενόμενα που διεπράχθησαν από έναν Εβραίο ως φυσικό πρόσωπο ή από ομάδα
Εβραίων, ή ακόμη για ενέργειες που διεπράχθησαν από μη Εβραίους.

Οι εγκληματικές ενέργειες είναι αντισημιτικές όταν στόχους των επιθέσεων αποτελούν άτομα ή περιουσιακά στοιχεία, όπως κτίρια,σχολεία, τόποι λατρείας και κοιμητήρια, διότι είναι Εβραίοι ή εβραϊκά ή ότι συνδέονται με τους Εβραίους.

Για να καταπολεμηθεί ο αντισημιτισμός- και κατ” επέκταση ο νεοναζισμός- απαιτούνται πολλές δεκάδες χρόνια και πολύ μεγάλες προσπάθειες, διότι το δηλητήριο αυτό ενσταλάχθηκε στις συνειδήσεις των λαών με πρωτοφανή μεθοδικότητα κατά την διάρκεια των αιώνων. Και με τέτοιο τρόπο, ώστε μπορούμε να πούμε ότι έχει προσβάλει το DNA μας, και έχει δημιουργήσει όχι εξηρτημένα αντανακλαστικά ,κατά Παυλόφ, αλλά ανεξάρτητα αντανακλαστικά. Τα εξηρτημένα αντανακλαστικά μπορούν να εξαφανιστούν σχετικά εύκολα , όπως έδειξε το γνωστό πείραμα με το σκυλάκι του Παυλόφ.
Τα ανεξάρτητα αντανακλαστικά όχι.

Πρωταρχικό ρόλο στην καταπολέμηση αυτή πρέπει να παίξει η εκκλησία. Ο Πάπας Βενέδικτος στο βιβλίο του Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΖΑΡΕΤ διακήρυξε απερίφραστα ότι τον Χριστό τον σταύρωσαν οι Ρωμαίοι και όχι οι Εβραίοι. Και είναι ο αρμοδιότερος, ως κάτοχος όλων των αρχείων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας , τα οποία είναι επιμελώς κρυμμένα στα άδυτα του Βατικανού.

Συνεπώς και η δική μας Ορθόδοξη εκκλησία πρέπει να διακηρύξει αυτήν την ιστορική αλήθεια, και να πάψουν ορισμένοι ιερωμένοι να ντοπάρουν με μίσος το Χριστεπώνυμο πλήρωμα.

Υπάρχουν πολλοί ιερείς, θεολόγοι και οι πιστοί των ενοριών της Ορθόδοξης Εκκλησίας που είναι βουβά πρόσωπα ενώ δεν συμφωνούν με τον αντισημιτισμό της εκκλησίας.
Έχουν διαπαιδαγωγηθεί να σωπαίνουν από φόβο μανιωδών επικρίσεων έως καταδιώξεως από τους φανατικούς, είτε ιερωμένους , είτε πιστούς. Είναι όμως απαράδεκτο ότι μένουν κυρίως βουβοί εκείνοι που κατεξοχήν θα έπρεπε να μιλάνε και να παρεμβαίνουν, ο μικρός δηλαδή αριθμός των χριστιανών που διαθέτουν γνώσεις, και αντικειμενική κρίση, αφήνοντας έτσι ελεύθερο το πεδίο στους φονταμενταλιστές και τους φανατικούς να κυριαρχούν..

Οι Ορθόδοξοι χριστιανοί πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν –όπως το κατανόησαν με οδύνη οι Καθολικοί και οι προτεστάντες της Δυτικής Ευρώπης– ότι ο αντισημιτισμός είναι συνηγορία υπέρ του εγκλήματος, άρα άκρως αντιχριστιανικός.

Πέραν της εκκλησίας , η διαπαιδαγώγηση των νέων μας στις Ιστορικές αλήθειες, πρέπει να αρχίσει από το Δημοτικό Σχολείο..
Από παιδείας άρξασθε.

Και οι Έλληνες πολιτικοί, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πάψουν να φοβούνται και να συναλλάσσονται με τους φανατικούς ιερωμένους. Διότι είναι συνυπεύθυνοι για το 69% του αντισημιτισμού στη χώρα μας , που της δίνει τα πρωτεία στην Ευρώπη!!

]]>