Δίκη ΣΟΚ με διάσημες στην Αθήνα

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΔΙΑΣΗΜΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΛΑΣΤΑ ΠΤΥΧΙΑ;

samaras alamountin

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μια εξαιρετικά σημαντική δίκη έγινε χθες στο 8ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας μεταξύ των διασήμων της Τέχνης …Βασιλικών.Η πολυβραβευμένη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό Βασιλική Θεοδωρακίδου-Μαμωνά,γνωστή με το διακριτικό καλλιτεχνικό όνομα THYREOS VASSILIKI είχε μηνύσει την Βασιλική Μπενοπούλου,γνωστή με το διακριτικό καλλιτεχνικό όνομα VASSILIKI για συκοφαντική δυσφήμηση.


Το δικαστήριο μετά εξάωρη εξαντληκική διαδικασία απάλλαξε την κ.Μπενοπούλου εφαρμόζοντας το άρθρο 367 του Ποινικού Κώδικα κρίνοντας ότι υπήρξε μεν άδικη πράξη ,αλλά ο άδικος χαρακτήρας αίρεται για έλλειψη δόλου.

Εντύπωση προκάλεσαν δυο άξονες της δίκης:

1. Η κ.Μπενοπούλου δεν εμφανίστηκε στη δίκη και ο γνωστός στο χώρο της Τέχνης ζωγράφος κ.Σωτηρόπουλος καταθέτοντας ως μάρτυρας είπε ότι είναι σπανιότατο καλλιτέχνης που θίγεται να μην εμφανίζεται ο ίδιος σε δίκες για να υπερασπιστεί το δίκιο του.
Η κ.Μπενοπούλου εκπροσωπήθηκε απο τους συνηγόρους της κ.κ. Αλεξανδρο Μίντζια και Δημήτρη Σακάλογλου,οι οποίοι την υπερασπίστηκαν με πάθος και εν τέλει ζήτησαν,να εφαρμόσει το δικαστήριο το άρθρο 367 αν διαπιστώσει άδικο χαρακτήρα από την πλευρά της κ.Μπενοπούλου.Αυτό και έγινε στο τέλος
2.ο συνήγορος της THYREOS VASSILIKI(Βασ.θεοδωρακίδου)Αλέξανδρος Ντάσκας παρέδωσε στο δικαστήριο πτυχία που φέρεται να πήρε η κ.Μπενοπούλου απο κάποιο πανεπιστήμιο με το όνομα MIDDLEHAM UNIVERSITY της Βρετανίας και φωτογραφίες της κ.Μπενοπούλου με την διάσημη Αμάλ Κλούνεϊ κατά την προσφατη εκδήλωση για την επιστροφή των γλυπτών του

Παρθενώνα.Ζήτησε να διακόψει το δικαστήριο τη δίκη για να εμφανιστεί η κ.Μπενοπούλου και να απαντήσει αν τα πτυχία αυτά είναι γνήσια ,δεδομένου οτι οι αρχές της Βρετανίας απάντησαν ότι δεν υπάρχει αυτό το πανεπιστήμιο και αν ,όπως ειπώθηκε σε άλλη δίκη,η κ.Μπενοπούλου ήταν σύμβουλος του τότε πρωθυπουργού Σαμαρά και με αυτή τη ιδιότητα εμφανίστηκε στο πλευρό της κ.Κλούνεϊ στην εκδήλωση επιστροφής των μαρμάρων.

Για το θέμα των πτυχίων υπήρξε πλήρης σιωπή!!! Ως προς το αν ήταν σύμβουλος του κ.Σαμαρά ,υπήρξε μια εξήγηση ότι είχε κληθεί ως…προσωπικότητα.

Προφανώς το ερευνγητέο στη συνέχεια θα είναι το εάν τα πτυχία είναι γνήσια.Μακάρι αυτό να αποδειχθεί,διότι σε διαφορετική περίπτωση…
Είναι ένα ζήτημα που ερευνούμε μήνες τώρα και υπάρχει σχετική πολύ σημαντική αλληλογραφία…

Σύντομα οι εξελίξεις…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail