Δεύτερη ευκαιρία δεν θα υπάρξει

tasiopoulos

Τα λόγια τελείωσαν! Η ώρα της πιο κρίσιμης απόφασης για την πορεία που θα έχει η χώρα από εδώ και μπρος, έφτασε. Οι πολίτες την Κυριακή έχουν την ευκαιρία και την ευθύνη να σηματοδοτήσουν με την ψήφο τους τον δρόμο που θα βαδίσει η κοινωνία μας τις προσεχείς δεκαετίες. Η ευκαιρία και η ευθύνη αυτή των πολιτών θα είναι μία και μοναδική.

Αν οι πολίτες την απολέσουν, δεύτερη ευκαιρία δεν θα υπάρξει. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν, να καταλάβουν καλά, πως είτε ψηφίσουν «ναι» είτε ψηφίσουν «όχι», από τη Δευτέρα, την επόμενη δηλαδή μέρα της ψηφοφορίας, δεν θα υπάρχει δρόμος επιστροφής για τους πολίτες και την πατρίδα . Αυτό σημαίνει απλά ότι «μετά την απομάκρυνση από το ταμείο, κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται».

Γι’ αυτό οι πολίτες, όταν βρεθούν σε λίγες ώρες μπροστά στην κάλπη, πρέπει να μετρήσουν καλά τις όποιες επιπτώσεις θα έχει η επιλογή τους. Το «ναι» σημαίνει ότι η ελπίδα για να μπει η χώρα σε κανονικό ρυθμό, μπορεί να ξαναγεννηθεί. Το «όχι» σημαίνει ότι κόβουμε τις γέφυρες με την Ευρώπη, μπαίνουμε στο καβούκι της απομόνωσης, παλεύουμε μόνοι μας, χωρίς βοήθεια, για να ζήσουμε. Το ρίσκο, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πολύ μεγάλο. Λύση με την οποία θα λυθούν ως δια μαγείας όλα τα προβλήματα, δεν υπάρχει. Οι όποιες ελπίδες υπάρχουν, μένουν ζωντανές μόνο με την υπερψήφιση του «ναι».Αν το «όχι» πλειοψηφήσει, το σκοτάδι που θα βυθίσει τη χώρα θα είναι βαθύ και πολύχρονο. Δεύτερη ευκαιρία, δηλαδή, δεν θα υπάρξει, όσο κι αν ορισμένοι πιστεύουν πως αν ψηφίσουν «όχι» θα μπουν στο μάτι των δανειστών και θα πάρουν εκδίκηση για όλα τα βάσανά τους…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail