Εδώ είναι Ελλάδα κ. Γιούνκερ

Γιούνκερ

Αθήνα 7-7-2015

Καλημέρα σας κ. Γιούνκερ..

Σας ακούσαμε σήμερα στην ομιλία σας στο Ευρωκοινοβούλιο να λέτε, ότι δεν καταλάβατε τι θέλουν να πουν οι Έλληνες με το ΟΧΙ…! θα σας ρωτήσω λοιπόν πως βγήκατε και προπαγανδίζατε υπέρ του ΝΑΙ, λίγο πριν το δημοψήφισμα.. Μόνο το ΝΑΙ είχατε καταλάβει τι σημαίνει? Εμείς εδώ στην Ελλάδα λέμε. ¨δεν ήξερες, δεν ρώταγες..¨

Έχετε έναν πολύ καλό φίλο στην Αθήνα, ( ουδείς αναμάρτητος.. τον θυμάστε. ) αυτόν που είχατε έρθει να  στηρίξετε στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, λοιπόν την Κυριακή το βράδυ 5 Ιουλίου, κατάλαβε πολύ καλά τι σημαίνει το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού. αν τον ρωτούσατε δεν θα είχατε απορίες σήμερα.

Το ΟΧΙ   σημαίνει κ. Γιούνκερ, ότι απαιτούμε να σέβεστε τον Ελληνικό λαό κ τον Έλληνα πρωθυπουργό, όποιος κι αν είναι αυτός, από την στιγμή  που τον έχει εκλέξει δημοκρατικά ο λαός μας. Κι εμάς δεν μας αρέσατε όταν ήσασταν πρωθυπουργός στην χώρα σας, αλλά δεν το κάναμε θέμα.

Η χώρα μας όταν μπήκε στην τότε Ε.Ο.Κ , ήταν η ένωση των εθνών κ της αλληλεγγύης. Όταν μπήκαμε στην Ευρωζώνη δεν μας ρώτησε κανείς. παρ” όλα αυτά κάναμε το Ευρώ νόμισμα μας, εθνικό μας νόμισμα και δεν το χαρίζωμε σε κανέναν.. ούτε και την Ευρωπαϊκή Ένωση την χαρίζουμε στους τοκογλύφους.. Αγωνιζόμαστε οι Έλληνες  για τις αρχές της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της συναδέλφωσης των λαών της Ευρώπης.

Απορούν πολλοί, γιατί οι Έλληνες το βράδυ του μεγάλου ΟΧΙ, στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πλατείες της χώρας, γλεντούσαν κ χόρευαν ευτυχισμένοι, ενώ οι τράπεζες είναι κλειστές και όλοι εσείς οι.. φίλοι μας  κουνάτε το δάκτυλο απειλητικά με GREXIT.

Έχετε δηλώσει ότι είστε φιλέλληνας . θα γνωρίζετε λοιπόν για τον Λεωνίδα και τους 300 στην  μάχη των Θερμοπυλών.. Όταν οι Πέρσες, κ. Γιούνκερ, παρέταξαν τους εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες τους απέναντι στους  Έλληνες πολεμιστές για να τους τρομοκρατήσουν τους είπαν πως τα βέλη των Περσών θα είναι τόσα πολλά που θα χαθεί ο ήλιος.. Και η απάντηση του Λεωνίδα και των 300 ήταν. ¨ωραία. θα πολεμήσουμε υπό σκιάν¨…..!!   καταλάβατε τώρα τι σημαίνει το ΟΧΙ κ. Γιούνκερ?

Μαρία Μουγιακάκου

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail