Ειδήσεις και χλευασμοί της ημέρας!

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΑ… ΦΡΟΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ!

ntok
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
«Είναι εντυπωσιακό και εκπληκτικό πως καταφέρατε να κάνετε τέτοια καταστροφή μέσα σε 4 μήνες διακυβέρνησης» είπε σήμερα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης,ο οποίος έσπευδε να σχολιάσει κάθε τι και να αποδοκιμάσει έως να ειρωνευτεί η να διαψεύσει κάθε τι προερχόμενο από την πλευρά των κυβερνητικών βουλευτών.
Μάλιστα «έτρεξε» τόσο πολύ ώστε έσπευσε να βαφτίσει «είδηση της ημέρας» το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας FAZ της Φραγκοφόυρτης, το οποίο …πανηγύριζε ότι η Ελλάδα θα σπεύσει επί ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει «πακέτο διάσωσης» δηλαδή τρίτο Μνημόνιο. Υποτίθεται ότι αυτή η «είδηση» προερχόταν από δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος το είχε διαψεύσει νωρίτερα,αλλά αυτό δεν το είχε πληροφορηθηθεί ο Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος γενικά διακρίνεται για μνήμη-Τιραμόλα. Αλλού είναι μεγάλη, αλλού μικρή…
Αυτό που του ξέφυγε του κ. Καραγκούνη σήμερα ως είδηση και δεν το σχολίασε ήταν οι νέες δηλώσεις του θεωρούμενου φιλικού προσώπου απο τη Νέα Δημοκρατία αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου. Ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος αυτή τη φορά εξελέγη με τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι το Ελεγκτικό συνέδριο τελικά έλαβε οριστική απόφαση πολύ χαρμόσυνη για τους συνταξιούχους του Δημοσίου. Κόβεται η εισφορά αλληλεγγύης ως αντισυνταγματικό μέτρο της διακυβέρνησης του Κόμματος του κ. Καραγκούνη και του ΠΑΣΟΚ.
Η εισφορά αλληλεγγύης είναι τρομερό χαράτσι. Μια σύνταξη 2000 ευρώ χάνει από την εισφορά τουλάχιστον 500 ευρώ… Αν αυτή η απόφαση είναι οριστική τότε θα αφορά και τις άλλες συντάξεις, άλλων ταμείων,τα οποία πληρώνουν τέτοια εισφορά…
Βάζουμε το «αν» γιατί ο κ. Μητρόπουλος συνοδεύεται από μια «φήμη» περί μεγαλύτερης ταχύτητας από την… κανονική στις  προβλέψεις αυτές. Συμπαράσταση ο κ.Καραγκούνης είχε και από δημοσιογραφικές ομάδες που ανέλαβαν να συμπληρώσουν τον χλευασμό,όπου αυτός έλειπε. Τα θλιβερά γέλια της Πόπης Τσαπανίδου έσπαγαν οθόνες σήμερα το πρωί  με αφορμή τις φωτογραφίες από σημειωματάριο του Γιάννη Βαρουφάκη…
Οι δημοσιογραφικές ομάδες πάντως γενικά δείχνουν χαρούμενες με την μη επίτευξη συμφωνίας ως σήμερα και κάποιος χαρακτήρισε «ανωμαλία την δημοφιλία του υπουργού Οικονομικών».
Ένας άλλος δημοσιογράφος που σήμερα είναι υπουργός πολιτισμού , ο κ. Νίκος Ξυδάκης, δήλωσε ότι η χώρα «ζει μια μεθοδευμένη από πέρυσι στις ευρωεκλογές οικονομική ασφυξία».
Προφανής στόχος να υποκύψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και να υπογράψει γρήγορα συμφωνία.
Αυτή τη συμφωνία την βλέπει σύντομα η κυβέρνηση και το ΚΚΕ αλλά δεν την βλέπει ο Σόϊμπλε, ο οποίος συνεχώς κάνει δηλώσεις -τορπίλες στο κρίσιμο σημείο.
Η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία έγινε πασίγνωστη και έλυσε και τα προβλήματά της με τις φοβερές αμοιβές της από την κρατική τηλεόραση την εποχή ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας έφτασε στο χημείο χλευάζοντας τον Βαρουφάκη να λέει ότι το 1,20 ευρώ που είχε μπροστά του κατά την φωτογραφία από το υπουργικό συμβούλιο είναι τα…ρέστα από τη συμφωνία!
 Αυτά όλα εντάσσονται στην με κάθε τρόπο συμπαράσταση των δημοσιογράφων στον χειμαζόμενο ελληνικό λαό…
 Στα πλαίσια αυτά ο Αμερικανός Υπουργός οικονομικών κ. Λιού έκανε παρεμβάσεις και δηλώσεις να επιτευχθεί άμεσα συμφωνία «γιατί οι επιπτώσεις θα είναι σοβαρές για όλους»..
Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail