Εκβιάζουν την κυβέρνηση οι κατοχικές δυνάμεις

ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΛΕΠΕΝ ΚΑΙ ΦΑΡΑΤΖ

schastourcam

Νάτο το παληκαράκι μας πάλι!… Ο Βόλφγκαγκ Σόϊμπλε ξανά στο προσκήνιο με νέες δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών, αθετεί για μια ακόμα φορά τον (κατοχικό) λόγο του στην Ελλάδα και από το “όχι άλλα μνημόνια, όχι άλλο κάρβουνο”, δήλωσε ότι από τη συμμόρφωσή της με τις επιταγές της τρόϊκας και την προσαρμογή της στα μέτρα που πρέπει να λάβει θα εξαρτηθεί το εάν η Ελλάδα ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ!

Απλά αυτό σημαίνει νέο μνημόνιο εξ” ου και ο Τόμσεν εργάζεται πυρετωδώς ώστε η Ελλάδα να αποκτήσει νέο ασφαλιστικό, στο οποίο περιλαμβάνεται και πρόβλεψη στο νόμο ότι από την 1η Γενάρη του 2015 δεν θα εγγυάται ούτε την κατώτατη σύνταξη που ισχύει σήμερα.

Αυτό σημαίνει ότι ένας που εργάστηκε για 40 χρόνια θα τα χαρίσει στον Σόϊμπλε ως δανειστή.

Τα εδώ “πουλέν” του Σόϊμπλε και ιδιαίτερα ο Στουρνάρας, βρίσκονται σε δυσχερή θέση εξ” ου και ο επικείμενος ανασχηματισμός.

Ο Στουρνάρας νιώθει τώρα, όπως περίπου (έπρεπε να) ένιωθε ο Δήμος Σταρένιος και οι ερμηνείες γύρω από τις κινήσεις του κινούνται προς δυο κατευθύνσεις:

1. Ότι θέλει να φύγει από το Υπουργείο για να μην τον πάρουν με τις λεμονόκουπες ακόμα και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς τους έβγαλε ψεύτες και κλέφτες με όσα τους έβαζε να λένε προεκλογικά. Δηλαδή εκείνες τις δηλώσεις ότι η Ελλάδα όχι μόνο δεν θα χρειαστεί νέα μέτρα (όπως τα προαναγγέλλει τώρα ο Σόϊμπλε) αλλά ότι θα αρχίζει να μοιράζει χρήμα και αυξήσεις σε συντάξεις, μισθούς, κλπ.

2. Ότι νιώθει εξαπατημένος από τους κατοχικούς και γι” αυτό καθώς μαζεύει βαλίτσες για να φύγει από το Υπουργείο ψάχνοντας μια θέση βολέματος στην Τράπεζα της Ελλάδος, έβαλε 5 ανθρώπους του να φτιάξουν πόρισμα για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα… “με απόλυτη εχεμύθεια”, ως να είναι προσωπικά τους δεδομένα δηλαδή.

Αν οι κατοχικοί τον βοηθήσουν, ανάλογα θα τελειώσουν ή δεν θα προλάβουν να τελειώσουν τη “δουλειά” τα μέλη της επιτροπής, τα οποία από πλευράς αγώνων για το γερμανικός χρέος του ενός τρις ευρώ προς την Ελλάδα δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους…

ΠΡΟΣΟΧΗ!

Οι κατοχικοί εκβιάζουν και με τις γερμανικές οφειλές, οι οποίες τους κυκλώνουν από πολλές πλευρές και αυτές οι πλευρές είναι μεν αυτές που γνωρίζουμε και φαίνονται, αλλά είναι κι άλλες που γνωρίζουν μόνο οι Γερμανοί και τις φοβούνται. Και ο εκβιασμός δεν στρέφεται μόνο κατά του κυβερνώντος συνασπισμού, αλλά και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, εάν και εφόσον κερδίσει τις εκλογές και αναγαστικά θα καθίσει ο Δραγασάκης, ο Σταθάκης, ο Τσακαλώτος απέναντι από τον Σόϊμπλε…

Δεν είναι καθόλου άσχετα με αυτά όσα γίνονται και εκτός συνόρων. Ιδιαίτερα η κόντρα Βρετανίας και Γερμανίας σε πολλά επίπεδα αλλά και στο επίπεδο του διαδόχου του Μπαρόζο.

Για να έχετε μια τάξη των μεγεθών και των ψευδολογιών θυμηθείτε ότι η τεράστια σε έκταση και 4πλάσια σε πληθυσμό Αργεντινή, συμβιβάστηκε μετά 13 χρόνια με τους δανειστές της και τα τους δώσει με μικρές δόσεις σε βάθος πολλών ετών το ποσό των 9 δις δολλαρίων. Όσο είναι το πακέτο που θα δώσουν στην Ελλάδα μέχρι του χρόνου…

Μην τους φοβάστε όμως… Αρχίζουν και βρίσκουν όλοι τους για καλά το (μαύρο) μπελά τους με την Λεπέν, τον Φάρατζ, τους Δανούς και Αυστριακούς και Φινλανδούς και Ούγγρους και Ολλανδούς “μαύρους”, κλπ.

Και με λίγα “ΟΧΙ” θα μπούν στο ντουλάπι της Ιστορίας. Πάντως αυτή την Ευρώπη που ονειρεύονται δεν πρέπει να την έχουν με την Ελλάδα μέσα, έστω και αν η Ελλάδα γυρίσει στη δεκαετία του 1960…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail