ΕΜΙ: Η Δημιουργία Αντίδοτο Στην Κρίση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Γ. ΡΟΥΜΠΟΣ ΜΙΛΑ ΣΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΕΚΘΕΣΗ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή έκθεση της Ένωσης Μοντελιστών Ιωαννίνων (ΕΜΙ), που πραγματοποιήθηκε από την 1η έως και την 4η Μαΐου 2014 στην όμορφη πρωτεύουσα της Ηπείρου.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεώργιος Ρούμπος, μιλώντας στο ntokoumenta.gr αναφέρθηκε σε πολλά και ενδιαφέροντα σημεία της φετινής έκθεσης:

Με συμμετοχές από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό ήταν αναμενόμενο τα εκθέματα να είναι και πολλά αλλά και ποιοτικά, καλύπτοντας όλη την γκάμα και όλες τις μορφές του μοντελισμού. Έτσι, εκτός από στατικά μοντέλα όλων των κατηγοριών, υπήρχαν και τηλεκατευθυνόμενα μοντέλα τα οποία έδωσαν και ένα ιδιαίτερο χρώμα καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης. Επίσης, διοργανώθηκε και σεμινάριο βαφής φιγούρας το οποίο παρακολούθησαν αρκετά μέλη με αμείωτο ενδιαφέρον.

- Οι άσχημες καιρικές συνθήκες βέβαια δεν ήταν σύμμαχος στην προσπάθειά σας.

Αν και ο καιρός είχε σκαμπανεβάσματα, η προσέλευση του κόσμου ήταν η μεγαλύτερη από κάθε φορά και έτσι δόθηκε η ευκαιρία σε περισσότερο κόσμο να απολαύσει τις δημιουργίες των μοντελιστών από κοντά.»

- Πείτε μας δυο λόγια για την προσπάθεια που καταβάλλατε με το Μοντελιστικό Εργαστήρι για να μυήσετε τα παιδιά σε ένα δημιουργικό χόμπι, που είναι τόσο απαραίτητο σε μια τόσο αντιδιαμετρικά καταστροφική εποχή.

Πιστεύουμε ότι πραγματικά έκλεψε την παράσταση το ειδικό αφιέρωμα στο 1ο Μοντελιστικό Εργαστήριο της ΕΜΙ που έγινε με μαθητές και μαθήτριες της Ε” και ΣΤ” τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Οι γονείς άλλα και οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα αριστουργήματα αυτών των λιλιπούτιων και εκκολαπτόμενων μοντελιστών και μοντελιστριών, ενώ η χαρά στα πρόσωπα των παιδιών ήταν η καλύτερη ανταμοιβή για όλους μας.

- Ποιες είναι οι προκλήσεις και ποια τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε ως Ένωση;

Η ΕΜΙ, στα 22 χρόνια λειτουργίας της, εκτός από την διοργάνωση εκθέσεων, επιδείξεων, εκδρομών, επισκέψεων και ειδικών αφιερωμάτων, πλέον μπαίνει σε νέα φάση με την λειτουργία σεμιναρίων και εργαστηρίων μύησης στο χόμπι νεαρών και όχι μόνον μοντελιστών.

Τα αποτελέσματα του 1ου Μοντελιστικού Εργαστηρίου ήταν τόσο θετικά που πλέον και άλλα σχολεία της πόλης μας έχουν δείξει έντονο ενδιαφέρον για την πραγματοποίησή τους και στους δικούς τους χώρους, κάτι που φέρνει στην επιφάνεια για ακόμη μια φορά του μεγαλύτερου και σοβαρότερου προβλήματος που αντιμετωπίζει ο σύλλογος μας, αυτό της έλλειψης μονίμου χώρου για την στέγαση, διοργάνωση και λειτουργία ενός μόνιμου πλέον Μοντελιστικού Εργαστηρίου για κάθε ενδιαφερόμενο, ανεξαρτήτου ηλικίας. Παρά τις επαναλαμβανόμενες οχλήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση, δυστυχώς κάτι τέτοιο ακόμη δεν έχει γίνει εφικτό, ελπίζουμε πως λίαν συντόμως θα φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που μόνο προσφορά θα έχει στην τοπική μας κοινωνία και στην νεολαία μας.

- Τύχατε στήριξης για την προσπάθεια την οποία καταβάλλατε με την Έκθεση;

Βεβαίως, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών για την δωρεάν αυτήν την φορά παραχώρηση της αίθουσας «Δημητρίου Χατζή», την 8η Μεραρχία Πεζικού και συγκεκριμένα την 8η ΕΑΝ για την δωρεάν παραχώρηση των τραπεζιών για τα εκθέματα, τους πάμπολλους χορηγούς μας οι οποίοι σε εποχής κρίσης δεν δίστασαν να μας βοηθήσουν όσο μπορούσαν και να συνδράμουν και αυτοί με την σειρά τους στην επιτυχία της έκθεσής μας. Τέλος, ευχαριστούμε και τους πολύτιμους χορηγούς επικοινωνίας που φρόντισαν ώστε να γίνει γνωστή στο ευρύτερο κοινό η εκδήλωσή μας.

 

Σε αυτό το σημείο και εμείς, το ntokoumenta.gr ως χορηγός επικοινωνίας, θέλουμε να ευχηθούμε στο ΔΣ και τα μέλη της ΕΜΙ καλή πορεία και πάντα με επιτυχείς διοργανώσεις. Πιστεύουμε ακράδαντα πως, τόσο σε εποχές κρίσης όσο και σε εκτός κρίσης περιόδους, η δημιουργία και ο πολιτισμός είναι τα μόνα μέσα που δύνανται να διασφαλίσουν το «σπάσιμο» αρνητικών νοοτροπιών και τρόπων σκέψης και να φέρουν νέους τρόπους έκφρασης, εκτόνωσης και συμμετοχής όλων των μελών μιας κοινωνίας.

Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε και θα στηρίζουμε και στο μέλλον κάθε δράση ή εκδήλωση που πηγαίνει τον κάθε άνθρωπο έστω ένα βήμα μπροστά, καθετί που ανοίγει νέους ορίζοντες και νέους δρόμους, ως απάντηση στα κάθε είδους καθημερινά αδιέξοδα.

Ευχαριστούμε πάρα πολύ την Ένωση Μοντελιστών Ιωαννίνων και όλους τους συμμετέχοντες που μας έδειξαν, μέσα από μια εξαιρετική διοργάνωση, το δρόμο της δημιουργίας.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail