Επιστρέφει στο Δρομοκαΐτειο η Σταμάτη

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΗΣ

stamati

Τον δρόμο για το Δρομοκαΐτειο θα πάρει σε λίγη ώρα η Βίκυ Σταμάτη από τη ΓΑΔΑ, όπου και βρίσκεται μετά τον εντοπισμό της το μεσημέρι στο Χαΐδάρι.

Η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου, που είχε αποδράσει την Πέμπτη από το Ψυχιατρικό Ιδρυμα, εντοπίστηκε σήμερα κοντά στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο Χαΐδάρι, και οδηγήθηκε το απόγευμα στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η Βίκυ Σταμάτη εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα πολίτη στην Άμεση Δράση, ο οποίος ανέφερε ότι είδε μία γυναίκα να περιφέρεται πίσω από το Δρομοκαίτειο, από όπου είχε αποδράσει χθες τα ξημερώματα η σύζυγος του πρώην υπουργού. Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι την βρήκαν να κάθεται στα σκαλιά της εκκλησίας, πίσω από το Δρομοκαΐτειο.

Πάντως, ο συνήγορός της, Φραγκίσκος Ραγκούσης, υποστήριξε πως η εντολέας του εντοπίστηκε μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε ο ίδιος από άγνωστο πρόσωπο που του είπε «είμαι με τη Βίκυ Σταμάτη στην Παναγίτσα στο Χαϊδάρι και θέλει να παραδοθεί. Μου είπε να σας ρωτήσω τι να κάνει».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο συνήγορος, ειδοποίησε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο και κινητοποιήθηκε η αστυνομία ώστε να εξακριβωθεί ότι πράγματι η γυναίκα που βρισκόταν στο συγκεκριμένο σημείο ήταν η κ. Σταμάτη. Ο κ. Ραγκούσης σημείωσε επίσης πως η εντολέας του περιφερόταν άσκοπα επί ώρες για να καταλήξει στην εκκλησία στο Χαϊδάρι, κοντά στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν υπό κράτηση.

Στο σημείο η Βίκυ Σταμάτη είχε γράψει και ένα σημείωμα σε ένα δέντρο, υπογράφοντας με το όνομά της.

Οι αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές ερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες απέδρασε από το «Δρομοκαΐτειο», εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail