Ερωτικές και οικονομικές ιστορίες στον αέρα

ΑΧ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

tsapanidou samaras

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Δεν σας ικανοποίησα κ.Τσαπανίδου…» Με αυτή την ειρωνικο-πικρή παρατήρηση έκλεισε τις δηλώσεις του ο αρμοδιος υπουργός οικονομικών Δ,Μάρδας στην εν λόγω παρουσιάστρια ,η οποία μας φαινόταν έτοιμη να πεθάνει απο την αγωνία να εκμαιεύσει από τον υπουργό δήλωση ότι οσονούπω…πεθαίνουμε όλοι οι Έλληνες.


Αφορμή για την ,κατά τη δημοσιογραφική μας άποψη αισχρότατη δημοσιογραφική «ανάκριση» ,ήταν το αν θα βρεθούν τα 400 εκατομ για τις πληρωμές του τρέχοντος μηνός. Ο Υπουργός έλεγε και ξανάλεγε ότι βρέθηκαν,δεν υπάρχει πρόβλημα και μαζεύει εφεδρείες για το επόμενο διάστημα ,στο οποίο θα διαρκεί η διαπραγμάτευση.

Δηλωνε και ξαναδήλωνε ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές και θα λυθούν τα προβλήματα ρευστότητας.
Η αισχρότητα έγκειται,κατά τη γνώμη μας,στις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις αν εννοεί ως συμφωνία την «συμφωνία ότι δεν συμφώνησαν». Μάταια προσπαθούσε ο υπουργός να δηλώσει ότι η συμφωνία υπάρχει όταν συμφωνούν και όχι όταν διαφωνούν κλπ.

Άγρια ήταν η πίεση να εκμαιεύσουν από τον υπουργό δήλωση ή έστω υπονοούμενο ότι ηΕλλάδα επιδιώκει …άλλο ευρώ(διπλό νόμισμα το έλεγαν) στις συζητήσεις και ας μην υπάρχει τέτοια προοπτική,όπως ήδη διαβάζετε και σε άλλες δηλώσεις του Ντράγκι και του Λευκού Οίκου…

Ο κ.Μάρδας είπε οτι επιδιώκει να πάρει τα διαθέσιμα των Δήμων και όχι αυτά που έχουν ανάγκη και αυτά να τα πάρει με επιτόκιο.

Το συμπέρασμά μας: δίνουν αγώνα ορισμένοι να επικρατήσει ο πανικός,να μη γίνει συμφωνία και να μας ξανασώσουν οι…προηγούμενοι. Το πρόβλημα είναι οτι και αρκετοί πολιτικοί του άλλου χώρου θεωρούν οτι ο Αντώνης Σαμαράς είναι πια …συνταξιούχος αρχηγός και γιαυτό αρχίζουν να βγάζουν προσωπικές ιστορίες στον αέρα,όπως γίνεται με τους απελθόντες.

Έτσι η Φωτεινή Πιπιλή,βουλευτίνα και παλαιά δημοσιογράφος με μεγάλη άνεση αποκάλυπτε τα του ερωτικού δεσμού που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά στα νιάτα τους,τότε που ο Αντ.Σαμαράς «πλσάριζε κάτι στην αγορά επαγγελματικά,αλλά δεν θυμόταν τι ήταν αυτό που πλασάριζε»…
Μιλάμε για έρωτες πραγματικούς,όχι ξεπετάγματα…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail