Η διάσωση του στρατιώτη Ryanair

Η ΓΛΑΡΟ-ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ Ο (ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ) ΙΡΛΑΝΔΙΚΟΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

ryan

Ντόρος, ντόρος και πάλι ντόρος! Απίστευτες δηλώσεις παθιασμένης συμπαράστασης για την – πρακτικά – μοναδική ελληνική αεροπορική εταιρεία έπειτα από την ανακοίνωση της ιμπεριαλιστικής έλευσης της ιρλανδικής low cost Ryanair στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Λογικό είναι, άλλωστε η δημιουργία βάσης της εταιρείας στην πρωτεύουσα αλλάζει πλέον το χάρτη της ελληνικής αεροπορικής αγοράς, στην οποία αποτελεί, μέχρι την 1η Απριλίου, μονοπώλιο η Aegean – Olympic.

Βέβαια, η τακτική που χρησιμοποιούν οι επικριτές της Ryanair, αγγίζει τα όρια του γελοίου. «Η Ryanair στηρίζει την ανεξαρτησία της Κρήτης», ήταν μία από τις πρώτες αντιδράσεις της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Πάνε τα «γνωστή αεροπορική εταιρεία», πάει η αναζήτηση εξήγησης από το γραφείο τύπου, πάνε όλα. Dust in the wind.

Η Ryanair πάντως, μολονότι δεν αποτελεί πανάκεια για τα προβλήματα των ελληνικών αερομεταφορών, εντούτοις προσφέρει κάτι που λείπει από τον Έλληνα ταξιδιώτη: επιλογή και ανταγωνισμό.

Καλή και άγια η στήριξη εγχώριων εταιρειών, αλλά όχι όταν ένα εισιτήριο για Ιωάννινα ή Ρόδο ή Αλεξανδρούπολη κοστίζει περισσότερο από ένα εισιτήριο για Λονδίνο (και χωρίς αποσκευές!!) – και επίσης όχι με το αζημίωτο. Υπάρχει βέβαια και κάτι που δεν προσφέρει η Ryanair και ίσως εξηγεί πολλά: διαφημιστικές καταχωρήσεις σε μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email