Η εκλογή Κάμερον βοηθάει την Ελλάδα!

ΕΞΕΛΕΓΗ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝ...»

merkel tsipras

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Οι Βρυξέλλες,δηλαδή ο γαλλογερμανικός άξονας στην ουσία, έχουν δυο βασικά προβλήματα αυτή την εποχή.

  • ΤΟ πρώτο λέγεται «Κυβέρνηση Τσίπρα» και όχι Ελλάδα.
  • ΤΟ δεύτερο λέγεται «Κυβέρνηση Κάμερον» και όχι Βρετανία.

Ας τα δούμε εν συντομία και τα δυο:

Στην Ελλάδα είχαν στήσει εδώ και χρόνια μια πολιτική σκηνή ,η οποία με εντολή ,όχι απλή έγκρισή τους,κυβερνούσε με κανόνα το «τρώμε πίνουμε και λογαριασμό δε δίνουμε».
Έδιναν όμως δανεικά,είτε σε πράσινους,είτε σε γαλάζιους.Και δεν ρωτούσαν το απλό: πως θα τα επιστρέψετε αφού δεν βγάζετε;

ΤΟ ήξεραν βέβαια ότι δεν βγάζουμε.Διότι οι ίδιοι μας ΕΚΛΕΙΣΑΝ τα εργοστάσια,με ΧΕΡΣΩΣΑΝ τα χωράφια,μας ΑΝΟΙΞΑΝ χωματερές και μας μετέτρεψαν σε χώρα ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ,δηλαδή είτε γκαρσόνια,είτε επιχειρήσεις τύπου…Κωστόπουλου.

Ναι στον Πετράκη αναφερόμαστε.Παριστάνουν οτι εκπλήττονται ορισμένοι για το πως γίνεται ο Κωστόπουλος της Μυκόνου να περιλαμβάνεται σε εκείνους τους 12 που ευθύνονται για το χάλι της Ελλάδας από το 1821.
Θα το αναλύσουμε αύριο αυτό με ντοκουμέντα και φωτογραφίες.Γιατί δεν αφορά τον εν λόγω Κωστόπουλο,αλλά το ΠΑΣΟΚ από το 1974,τον Σημίτη ,τον Σαμαρά,τον Καραμανλή,οι οποίοι προωθούσαν συστηματικά «ζωή και κότα τύπου Κωστόπουλου» με τον παλικαρά αυτόν στην κορυφή,

(Θα κάνει και αγωγή λέει στο politiko eu,που έκανε σχετικό ρεπορτάζ…)

Η κυβέρνηση Τσίπρα είπε απλά ότι «δεν χρειαζόμαστε κάποιον να μας σπρώχνει στο Ζάλογγο,πέφτουμε μόνοι μας αν δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς»
Και καθώς πέφτουμε ζητάει βοήθειες,από όπου νάναι και βάζει εισαγγελείς να δουλέψουν για το ποιός πετάει ,ποιούς στο Ζάλογγο.Τα φοβούνται εξίσου και τα δυο.Και τη βοήθεια που μπορεί να δώσει ο Πούτιν βάζοντας οριστικά πόδι στην Ελλάδα.Και μπορεί να τη δώσει αν πάρει την οριστική ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ μεταβολή που θέλει.
Εκεί βάζουν φρένο οι Αμερικανοί και στρίβουν τους τελευταίους μήνες το αυτί της Μέρκελ ,τόσο που πονάει πολύ.Και της λένε σε απλά αμερικάνικα «βρες τρόπο και τσακίσου κάνε πίσω,αν πρόκειται η Ελλάδα να αλλάξει γεωστρατηγικό στρατόπεδο.

Οι Αμερικανοί ξέρουν καλά,ότι σήμερα δεν πιάνει στην περιοχή αντιγραφή του κόλπου της Κύπρου του 1974,δηλαδή απειλή απώλειας νησιών για να μοιραστούν τα πετρέλαια.Και αυτό γιατί ακόμα και αν οι Τούρκοι καταλάμβαναν το μισό Αιγαίο με παρασκηνιακή βοήθειά τους όχι μόνο δεν λύνει το πρόβλημα,αν στο άλλο μισό αφεντικό είναι η Ρωσία,αλλά το χειροτερεύει,διότι απλά δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στην ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ Τουρκία…Χώρια που το Ισραήλ θα προτιμούσε να πεθάνει παρά να δει αφεντικό την Τουρκία στον μισό διάδρομο του Αιγαίου και να περικυκλώνεται όλο και πιο πολύ…

Χοντρικά κάπως έτσι οι Βρυξέλλες έχουν χοντρό πρόβλημα με την Κυβέρνηση Τσίπρα και επομένως τι άλλο τους μένει εκτός της υποχώρησης;ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ!

Οι Βρετανοί δεν αγαπούν καθόλου την Ελλάδα αυτή την περίοδο.αλλά και την προηγούμενη,διότι απλά έχασαν από τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς τις συνθήκες βρετανικής αποικίας που έστηναν με τους «βασιλείς».
Αλλά ο πρωθυπουργός Κάμερον είναι σχεδόν ό,τι και ο Τσίπρας για τις Βρυξέλλες και ας είναι «δεξιός» έναντι του «αριστερού» ηττημένου στις χθεσινές εκλογές Μίλιμπαντ.

Διότι ο Κάμερον επιτίθεται σφοδρά από δεξιά στις Βρυξέλλες και έχει πρόγραμμα,ακόμα και δημοψήφισμα για αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί στην ευρωπαϊκή ένωση «γίνεται της Γερμανογαλλίας το Κάγκελο».

Ο «αριστερός» Μίλιμπαντ δεν είχε τόσο σκληρές θέσεις και γιαυτό ΗΤΤΗΘΗΚΕ τόσο πολύ,ώστε να καταγράψει το χειρότερο ποσοστό του Εργατικού Κόμματος.

Άρα;

Πρόβλημα και απο τα ανατολικά,δηλαδή τον «αριστερό» Τσίπρα,πρόβλημα και από δυτικά με τον «δεξιό» Κάμερον.
Τι απομένει λοιπόν στην περίπτωση της Ελλάδας που είναι και μέλος της ευρωζώνης;

Να υποχωρήσουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι.ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ διαφορετικό.Και αυτό θα γίνει.Και τότε οι Πρετεντέρηδες θα κάνουν την ανάγκη «φιλότιμο» και θα λένε τα βρήκαμε «γιατί υποχώρησε ο Τσίπρας».

Απλή ανάγνωση των δηλώσεων Σόϊμπλε από τις 25 Γενάρη μέχρι πριν λίγες ημέρες,οπότε και σιώπησε δείχνει τι συνέβη.Ως τότε δήλωνε σκέτα: Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα εφαρμόσει την συμφωνία που είχε υπογράψει ο Σαμαράς και δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση».

Χα…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail