Έπαινοι-αποζημιώσεις στην ατζέντα της Μέρκελ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΥΡΤΙΝΕΣ

sam

Είναι η αρχή του τέλους της ελληνικής κρίσης, με την άγρια μορφή που τη ζούμε σήμερα; Ή μήπως είναι απλά ένα τρυκ ενόψει των εκλογών στην Ελλάδα αλλά και στο ευρωκοινοβούλιο, το οποίο θα έχει μετά το Μάιο νέα σύνθεση και ως προς τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

Έχει ιδιαίτερη σημασία ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας οι “τρίτες” μεγάλες χώρες, κυρίως δηλαδή το “Σίτι” του Λονδίνου και τα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Κι αυτό διότι Βρετανικά και Αμερικάνικα ΜΜΕ όχι μόνο δεν έχουν ίδια γραμμή, αλλά αντίθετα βρίσκονται μάλλον σε πολεμική αντίθεση με τα γερμανικά ή τα γαλλικά παρά το γεγονός ότι οι Οίκοι Αξιολόγησης μάλλον είναι συνεκτικός κρίκος μεταξύ όλων…

Τα βρετανικά ΜΜΕ και ιδιαίτερα ο “Γκάρντιαν” και οι “Φαϊνάνσιαλ Τάϊμς” γράφουν έντονα ότι η Ελλάδα πρόκειται να βγει στις αγορές με ομόλογα διετούς ή πενταετούς διάρκειας και αυτά ήδη αντιμετωπίζονται όχι μόνο θετικά αλλά με “επενδυτική προσμονή” από υποψήφιους επενδυτές που μάλιστα βλέπουν επιτόκιο όχι κοντά στο όνειρο του 5,5-6% αλλά ίσως και στο 4,5%!

Έντονα υποστηρίζεται ότι η Ελλάδα υποβοηθείται από την γαλλογερμανική ατμομηχανή της Ευρώπης να βγει στις αγορές για να αλλάξει το κλίμα παντού στην Ευρώπη και να γίνει προεκλογική εκμετάλλευση “της επιτυχημένης οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε στην Ευρωζώνη και ζούμε τα αποτελέσματά της στην περίπτωση της Ελλάδας”.

Από την ακριβώς αντίθετη πλευρά επισημαίνεται ότι στο παρασκήνιο υπήρχε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για “ουσιαστική ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος στην Ευρωζώνη μέχρι το καλοκαίρι του 2014 με παράλληλα απλά θετικά αποτελέσματα στην οικονομική πολιτική τη Ευρωζώνης έναντι της Ελλάδας”.

Η γερμανίδα Καγκελλάριος είναι βέβαιο ότι θα κάνει δημόσιους επαίνους για τις επιδόσεις της Ελλάδας στην οιονομική πολιτική, αφού θα της παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τα αποτελέσματα τα οποία άρχισε να συγκεντρώνει από σήμερα με προσωπικές επισκέψεις στα κρίσιμα Υπουργεία, αρχής γενομένης από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, στο οποίο πήγε σήμερα.

Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η γερμανίδα Καγκελλάριος θα ασκήσει παρασκηνιακές πιέσεις και για άλλα κρίσιμα θέματα με κυριότερο εκείνο του γερμανικού ΧΡΕΟΥΣ προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των “Ντοκουμέντων”  το τελικό “πόρισμα” του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους θα ανοίγει διάπλατα την πόρτα διεκδίκησης τεραστίου ποσού άνω των 120 δισεκατομμυρίων ευρώ ως καθαρές συμβατικές οφειλές (όχι αποζημιώσεις για ηθική βλάβη θυμάτων δηλαδή) της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Η επίσκεψη της Γερμανίας Καγκελλαρίου γίνεται στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο για την τελική διατύπωση του πορίσματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και οπωσδήποτε θα ασκήσει πιέσεις για την κρίσιμη νομική διατύπωση, ώστε να κερδίσει χρόνο και τουλάχιστον να μην τεθεί θέμα άμεσης νομικής διεκδίκησης πριν τις ευρωεκλογές.

Αντίβαρο στο παρασκήνιο αυτό θα είναι οι δημόσιες προσφορές της Αγκελα Μέρκελ προς την Ελλάδα για την πορεία της οικονομίας.

Κατά τις πληροφορίες η γερμανική πλευρά έκανε γνωστό στην Ελλάδα ότι μελετά σενάριο σύνδεσης νέου κουρέματος του γερμανικού χρέους, με τις διεδικήσεις γερμανικών οφειλών απο πλευράς Ελλάδας.

Η Γερμανία αξιολογεί το πρόβλημα των οφειλών πολύ σοβαρά γιατί γνωρίζει ότι θα πιεστεί με συγκεκριμένο τρόπο και από την πλευρά των Αμερικανών για το θέμα αυτό…

Ο Πρωθυπουργός έκανε σήμερα δηλώσεις για συμψηφισμό οφειλών ΦΠΑ και είπε ότι το κράτος θα εξοφλήσει όλες τις οφειλές του προς ιδιώτες και επιχειρήσεις.

Είπε ότι από τις οφειλές των περίπου 10 δις ευρώ θα έχουν πληρωθεί ως το τέλος του 2014 ποσό πάνω απο 8 δις ευρώ.

Είπε ότι άνοιξε ταμείο στο οποίο μπαίνουν ποσά από εγκληματικές δραστηριότητες και αυτά τα ποσά ήδη κατανέμονται στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας, ενώ θα περάσουν στο κράτος σχολάζουσες κληρονομίες που δεν έχουν δικαιούχο.

Τέλος εξήγγειλε ότι η διαδικασία συντάξεων θα γίνει πιο σύντομη.

Ο καθηγητής Οικονομίας κ. Γκότσης είπε ότι όλες οι εξαγγελίες αυτές έχουν… ξανα-αναγγελθεί με εξαίρεση τον λογαριασμό, στον οποίο θα συγκεντρώνεται το βρόμικο χρήμα που κατάσχεται…

Προς το παρόν βέβαια το χρήμα αυτό είναι ψίχουλα…

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email