Η Τρόικα Είναι Πολύ Χειρότερη Από Το Φούντα

ΒΑΡΙΔΙΑ ΠΑΝΕ ΚΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΕΡΟΣΤΑΤΑ, ΦΕΡΙ ΜΠΟΟΥΤ ΜΕ ΠΙΤΣΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

sxolfoupas
1.49 λέβα είναι 1.59 ευρώ, ισχυρίζεται βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, αν και τα ανταλλακτήρια συναλλάγματος διαφωνούν. Πόσα λέβα κοστίζουν τα βαρίδια για τη Φώφη και σε πόσα Ρούβλια ΚΚΕ αντιστοιχούν; Γράφει ο «Σχολ[ι]αστικός»

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις μέρες μας αποτελούν ευχή και κατάρα μαζί. Σε εφοδιάζουν με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, πολλές από τις οποίες δεν ήθελες με τίποτα να μάθεις.

〉 Για παράδειγμα, γνωστή βορειοελλαδίτικη αλυσίδα σούπερ μάρκετ πουλάει γιαούρτι το οποίο στη συσκευασία του γράφει τιμή 1.49 λέβα (το εθνικό νόμισμα της γειτονικής Βουλγαρίας), στην τιμή των 1.59 ευρώ. Μικρή διαφορά, αλλά τα 1.49 λέβα είναι 0.79 ευρώ. Εκεί το πράγμα ξεφεύγει.

〉 Πολλές φορές βέβαια ενημερώνεις εσύ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Για παράδειγμα, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα μάθαμε ότι τα φέρι μπόουτ που εκτελούν το δρομολόγιο Πέραμα – Σαλαμίνα άλλαξαν καύσιμο, και πλέον καίνε στις μηχανές τους πίτσα Μαργαρίτα. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί κινούνται με ταχύτητα μικρότερη από μία ασθενική χελώνα που έχει σπάσει τα τρία από τα τέσσερα πόδια της. Σου έρχεται να πηδήξεις στη θάλασσα και να το σπρώξεις μέχρι το πλησιέστερο λιμάνι.

Στην επερχόμενη ΔΕΘ, είναι πλέον πολλοί περισσότεροι οι πολιτικοί αρχηγοί που θα εκτεθούν, από τις ίδιες τις εταιρείες, πράγμα λογικό για μία χώρα που παράγει περισσότερους σωτήρες από προϊόντα.

〉 Από την άλλη, οι πολιτικές ενημερώσεις που λαμβάνεις είναι ανεκτίμητης αξίας. Η Φώφη Γεννηματά μας ενημέρωσε ότι “τα βαρίδια του ΠΑΣΟΚ είναι στο ΣΥΡΙΖΑ” και ότι “το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ μεγάλη ανανέωση”, αν και έχει μεγάλη σημασία ότι τα βαρίδια δεν εκδιώχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, αλλά έφυγαν οικειοθελώς. Διαισθανόμαστε πως πολύ θα ήθελε το ΠΑΣΟΚ λίγα βαρίδια παραπάνω, μπας και δει Βουλή.

〉 Στο Ποτάμι, ΜΜΕ που ανήκουν στον ίδιο όμιλο εταιρειών με πρώην εργοδότες του ηγέτη του μας ενημερώνουν – αυτολεξεί – ότι “η Ρίκα Βαγιάννη αντιστεκόταν εδώ και καιρό στα κελεύσματα για εμπλοκή στην ενεργό πολιτική σκηνή” – και έχουν δίκιο. Γιατί στην ανενεργό πολιτική σκηνή, η Ρίκα Βαγιάννη διέπρεψε, με ατάκες του στυλ “ποιος μαλάκας τον έκανε ήρωα”, αναφερόμενη στη δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια που, όσο κι αν δεν συμφωνούσε κάποιος μαζί του, μάλλον το γεγονός αυτό καθαυτό θα έπρεπε να ανατριχιάζει – τουλάχιστον από ανθρωπιά και μόνο.

〉 Σε κάθε περίπτωση, οι αναστολές της Ρίκας φαίνεται να κάμφθηκαν, οπότε η προσφορά της αναμένεται με ανυπομονησία. Με τόση μακρά θητεία σε εκπομπές της ΕΡΤ που ο κόσμος έκανε ουρά να δει, ένα κοινό το έχει, αν μη τι άλλο, εξασφαλισμένο.

〉 Στη Λαϊκή Ενότητα, ο Σύντροφος Παναγιώτης Λαφαζάνης παραδίδει μαθήματα ιστορίας με τη βαθυστόχαστη πολιτική του ανάλυση (βλέπε “άκρατο λαϊκισμό”) ότι “η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από τη χούντα. Η τρόικα καθορίζει ακόμα και το πότε θα ανοίξουν τα φαρμακεία”.

 

〉 Και έχει κι αυτός απόλυτο δίκιο, η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από τη χούντα. Όλα τα βιβλία ιστορίας αναφέρουν πώς οι βασανισμένοι της ΕΑΤ-ΕΣΑ, μεταξύ άλλων και ο πατέρας της συμπράττουσας μαζί του Ζωής Κωνσταντοπούλου, βασανίστηκαν κυρίως γιατί απαιτούσαν να μην εφαρμοστεί η εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ. Ακόμα και τα τανκς είχαν βγει στους δρόμους μόνο και μόνο για να καταφέρει η χούντα να εφαρμόσει ελεύθερο ωράριο στα παντοπωλεία.

〉 Με τέτοιες μπούρδες, μην παραπονιόμαστε μετά που η Χ.Α. εμφανίζει τη χούντα ως παιδική χαρά, έτσι; Γιατί εγώ αισθάνομαι βρώμικος και μόνο που έκανα ένα αστείο για τη χούντα, φαντάσου να τα έλεγα και σοβαρά όπως ο Σύντροφος.

Εκτός αν ήθελε να πει “η τρόικα είναι πολύ χειρότερη από το Φούντα”. Αλλά και πάλι εμείς τον συμπαθούσαμε πολύ το μακαρίτη το Γιώργο Φούντα για να συμφωνήσουμε σε αυτό.

〉 Από την άλλη, υπάρχουν και εξίσου περίεργες απόψεις από ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, όπως ο Μανώλης Γλέζος.

〉 «Πώς να συνεργαστώ με κάποιους που λένε να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ;» είπε το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς και πρόσθεσε: “Δεν πρέπει να χαρίσουμε την Ευρώπη στους Δυτικοευρωπαίους – αν δεν σχηματιστεί αντιμνημονιακό μέτωπο θα ψηφίσω ΚΚΕ”

Που δημιουργεί τον εξής συλλογισμό: «Για να μην βγούμε από το ευρώ που δεν συμφωνώ, θα ψηφίσω ΚΚΕ που ζητά να βγούμε τελείως από την ιμπεριαλιστική Ευρώπη του Κεφαλαίου», αποδεικνύοντας άπαξ διά παντός, ότι κανείς, ακόμα και μεγάλα κεφάλαια του τόπου όπως ο Μανώλης Γλέζος, δεν έχει το αλάθητο και την αυθεντία στις πολιτικές του απόψεις.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail