Θέαμα στα γήπεδα, σαρωτικές αλλαγές στα παρκέ

world-cup-2014-1684

Οι ποδοσφαιρόφιλοι σε Ελλάδα και στον πλανήτη ζουν στον αστερισμό του Μουντιάλ το οποίο αρχίζει απόψε. Παίζει στις 23.00 η… παγκόσμια Βραζιλία με την “Βραζιλία της Ευρώπης”, δηλαδή την Κροατία στην οποία μπορεί να ξεκινήσει και ο “πράσινος” Ντάνιελ Πράνιτς.

Η αγαπημένη Εθνική των Ελλήνων παίζει το Σάββατο στις 19.00 και όλα τα παιχνίδια θα μεταδίδονται από τη ΝΕΡΙΤ.

Αύριο έχει δυο παιχνίδια. Στις 19.00 Μεξικό-Καμερούν και στις 22.00 Ισπανία-Ολλανδία. Το Σάββατο παίζουν ακόμα Ουρουγουάη-Κόστα Ρίκα στις 22.00 και Χιλή-Αυστραλία στη 01.00.

Η Εθνική Ελλάδας έχει το πιο μικρό τερματοφύλακα του Μουντιάλ στο ρόστερ (Καπίνο, 20 χρόνων) και η Κολομβία τον γηραιότερο ποδοσφαιριστή στο ρόστερ, τον τερματοφύλακα Μοντραγκόν που μπήκε στα… 43 του χρόνια!

Το παιχνίδι θα γίνει στο Μπέλο Οριζόντε και στην σπαρασσόμενη από διαδηλώσεις Βραζιλία βρίσκονται ήδη πολλοί Έλληνες εκδρομείς από άλλες χώρες αλλά και από την Ελλάδα. Συνολικά στο γήπεδο θα βρεθούν περισσότεροι από 3.000 Έλληνες….

Η Ελλάδα μπορεί… Ο όμιλος (Κολομβία, Ακτή Ελεφαντοστού, Ιαπωνία) είναι όχι ο πιο εύκολος αλλά από τους πιο εύκολους…

Στο μπάσκετ οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και ο Παναθηναϊκός μετά από πολλά χρόνια μπαίνει στην μετα-Γιαννακόπουλων εποχή, έστω και τυπικά. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αμέσως μετά την κατάκτηση του 34ου πρωταθλήματος ανακοίνωσε ότι αλλάζουν τα πάντα. Ο ίδιος δεν θα είναι επίσημα πρόεδρος αλλά “δίπλα στην ομάδα”, σε ένα σχήμα πρωτόγνωρο. Ταυτόχρονα ανακοίνωσε νέο προπονητή για δυο χρόνια, τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Μεγάλος ως παίκτης, μικρός ως προπονητής παρότι στάθηκε σε ισπανικά σαλόνια(Μπαρτσελόνα, Τάου Βιτόρια) για 9 χρόνια, χωρίς σπουδαίες όμως διακρίσεις. Μπορεί στον θρυλικό πια ΠΑΟ να γίνει νέος… Ομπράντοβιτς, η επάνοδος του οποίου αποκλείστηκε για του χρόνου, αν θεωρηθεί επιτυχημένος ο Ιβάνοβιτς και δεν λυθεί το συμβόλαιό του, όπως του Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο Παναθηναϊκός χτίζει από την αρχή μια νέα ομάδα δίπλα και πάλι στον μεγαλύτερο παίκτη όλων των εποχών στο ελληνικό μπάσκετ, τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Αυτή τη φορά με Έλληνες παίκτες στους οποίους θα προστεθούν ικανοί ξένοι.

Ανακοινώθηκε ήδη λύση της συνεργασίας τους με βασικούς παίκτες των περασμένων δυο πολύ επιτυχημένων στην Ελλάδα (όχι όμως και στην Ευρώπη…) ετών. Τέλος η πράσινη φανέλα για Λάσμε, Ματσιούλις, Κάρι, Μπράμος, Σάνγκ, Ούκιτς, Ράϊτ και ίσως και Γκίστ. Κοντά στην υπάρχουσα ελληνική βάση (Διαμαντίδης, Μαυροκεφαλίδης, Γιάνκοβιτς, Παππάς, Χαραλαμπόπουλος, Διαμαντάκος) θα προστεθούν πολλοί Ελληνες με υποψήφιους τους Μποχωρίδη, Βεζένκοφ και άλλους.

Ίσως ο Ιβάνοβιτς προσλήφθηκε επειδή είναι σκληρός στις προπονήσεις και θα μπορούσε τα ελληνικά αυτά ταλέντα να τα αναδείξει στα πρότυπα της περίφημης Γιουγκοπλάστικα, στην οποία αναδείχθηκε ο ίδιος και μια φουρνιά νεαρών που αποτέλεσαν τη βάση της εκτόξευσης του ευρωπαϊκού μπάσκετ…

Στον Θρύλο, ανεπίσημα, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι κάλυψαν τον Δημήτρη Σπανούλη για την αποτυχία του να υπερφαλλαγγίσει ΠΑΟ και Διαμαντίδη και θα του δώσουν (κατά πάσα πιθανότητα, αλλά όχι βεβαιότητα…) μια νέα ευκαιρία και του χρόνου .Ο Θρύλος θα χτιστεί και πάλι απο την αρχή γύρω από τον Σπανούλη.

Απο φέτος στην πρώτη κατηγορία θα παίζει και η ΑΕΚ…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail