Κατάσχονται σπίτια μέσω… κοινοχρήστων!

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΑΠΟ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ... ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΕΡΙΤΖΗΔΕΣ

logkoinpol

Χαοτική είναι η κατάσταση στις πολυκατοικίες με την μη πληρωμή κοινοχήστων από χιλιάδες ιδιοκτήτες που αδυνατούν να πληρώσουν αλλά και από εκατοντάδες ιδιοκτήτες που κρύβονται πίσω απο τη γνωστή… μπαγαποντιά των Ελλήνων με πρόσχημα την κρίση.

Το δυστύχημα για πολλούς είναι ότι δεν γνωρίζουν ή δεν μπορούν να αντιμετωπισουν το δραματικό ενδεχόμενο των κατασχέσεων των διαμερισμάτων ακόμα και για μικροοφειλές υπέρ των άλλων ιδιοκτητών.

Σε πολλές πολυκατοικίες το αποθεματικό έχει εξαντληθεί λόγω της αδυναμίας των ενοικιαστών να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Το πρόβλημα οξύνθηκε μετά την αύξηση στον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου. Εκτιμάται ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τα απλήρωτα κοινόχρηστα φτάνουν το 50%.

Το δράμα θα  έρθει μπροστά τους όταν βρεθούν αντιμέτωποι με διαταγές πληρωμών για απλήρωτους λογαριασμούς κοινοχρήστων.

Η διαταγή πληρωμής εκδίδεται μέσα σε χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων, με τη διαδικασία να κινείται από τον διαχειριστή για λογαριασμό της πολυκατοικίας.

Τα χρέη κοινοχρήστων βαρύνουν τον μισθωτή – ενοικιαστή και εν τέλει τον ιδιοκτήτη. Αν δεν πληρώσουν οι δυο προηγούμενοι τότε πρέπει να πληρώσει ο ιδιοκτήτης αλλιώς απειλείται με κατάσχεση του ακινήτου που πραγματοποιείται για λογαριασμό της πολυκατοικίας.

Στην περίπτωση μάλιστα που ο ιδιοκτήτης δεν καταβάλει τις οφειλές, τότε μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με κατάσχεση ή με προσημείωση υποθήκης ή με εγγραφή στον Τειρεσία ή ακόμη και με κατάσχεση των καταθέσεων εις χείρας τρίτους για ποσά 1.500 ευρώ και άνω. Σύμφωνα με υπολογισμούς, τα «φέσια» των ενοικίων αποτελούν «πονοκέφαλο» για μία στις δύο πολυκατοικίες (50%).

Τέλος, αυτό που πολλοί δεν υπολογίζουν είναι ότι τα 200 ευρώ κοινοχρήστων θα γίνουν αυτόματα 500 αν βγει διαταγή πληρωμής γιατί προστίθενται έξοδα δικαστικά.

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email