Λάκης VS Gianis με φόντο τη…χούντα!

ΔΥΟ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ ΠΗΓΑΝ ΙΣΟΒΙΑ

baroufakis lakis

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Για πραξικόπημα εναντίον της Ελλάδας κάνουν λόγο δυο διάσημες προσωπικότητες της χώρας.
Ο Γιάννης Βαρουφάκης και ο Λάκης Λαζόπουλος και αναφέρονται και οι δυο στα τάνκς της Χούντας.


Ο Βαρουφάκης μιλάει με απίστευτη επιπολαιότητα για ΑΠΟΡΡΗΤΑ σχέδια της κυβέρνησης στην μάχη για την επιβίωση της χώρας και υποστηρίζει ότι θαέπρεπε να εφαρμοστούν αυτά τα απόρρητα σχέδια ,παρα να συμφωνήσει η χώρα.Ετσι μιλάει για ΙOU για κάτι σαν δραχμή,για δραχμή κλπ

Αντίθετα ο Λαζόπουλος,που γνωρίζει κάτι ως νομικός λέει ότι ένας πρωθυπουργός δεν αποφασίζει ,όπως σε κομματικές καμαρίλες,αλλά υπεύθυνα.
Εννοεί ότι ο πρωθυπουργός υπακούει σε νομικούς κανόνες,προσταεύει δημόσιες και ατομικές περιουσίες εκ νομικού καθήκοντος κλπ.

Θα δημοσιεύσουμε τις συνεντεύξεις Βαρουφάκη και το άρθρο του Λαζόπουλου γιατί είναι εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές.

Ως προς τον κ.Βαρουφάκη θα σημειώσουμε εκ προοιμίου τα εξής:

Οι Χουντικοί το 1974 είχαν διακηρύξει ανεξαρτησία της Κύπρου και είχαν σχέδιο Β ,την ένωση με την Ελλάδα ,αν αποτύγχανε η ανεξαρτησία.Και είχαν(έτσι νόμιζαν…)τη στήριξη των Αμερικανών.
Μπήκαν στην περιπέτεια και ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ για τη ζημιά που προκάλεσαν στην πατρίδα.

Ο Βαρουφάκης που (νόμιζε ότι)είχε τη στήριξη των Αμερικανών σε αυτά που θα διαβάσετε ως πλάν Β κλπ σκέφτηκε ποτέ ότι με τη ζημιά που θα προκαλούσε σε εθνική περιουσία κλπ μπορεί να κατέληγε στην υπόλοιπη ζωή του σε ένα κελί με ΙΣΟΒΙΑ,μετά απο εξεταστικές επιτροπές και δίκες,στις οποίες κατήγοροι θα ήταν εκείνοι που του φώναζαν «ΩΣΑΝΑ» λίγες ώρες πριν;

ΙΔΟΥ ΟΙ …ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΓΙΑΝΝΗ:

Tην ώρα που ο Aλέξης Τσίπρας γύρισε μετά από μια μαραθώνια διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες επέλεξε ο Γιάνης Βαρουφάκης για να εξαπολύσει μια πρωτοφανή και αήθη επίθεση στον πρωθυπουργό, στον άνθρωπο που του εμπιστεύτηκε την ευθύνη της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Μιλώντας σε ένα ραδιόφωνο από τη μακρινή Αυστραλία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών σοκάρει τόσο με τις αποκαλύψεις του, όσο και με τους χαρακτηρισμούς που αφορούν στον πρωθυπουργό.

Ειδικότερα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών περιέγραψε στον αυστραλιανό ραδιοφωνικό σταθμό τις μυστικές προετοιμασίες της ελληνικής κυβέρνησης για να εκτυπώσει δραχμές, σε περίπτωση που η χώρα αναγκαζόταν να εγκαταλείψει το ευρώ. «Ως υπεύθυνη κυβέρνηση γνωρίζαμε ότι υπήρχε μια σημαντική συμμαχία στην Ευρώπη να μας πετάξουν έξω. Έπρεπε να έχουμε μια μυστική μικρή ομάδα ανθρώπων και ένα σχέδιο σε περίπτωση που ήμασταν έτοιμοι να βγούμε εκτός Ευρωζώνης», είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση στον Τσίπρα

Σε ό,τι αφορά στον κ. Τσίπρα, ο Βαρουφάκης τον κατηγόρησε ότι υπέγραψε μια δεύτερη συνθήκη Βερσαλλιών και ότι συνηγόρησε σε έγκλημα κατά της Ευρώπης.

Σχολιάζοντας λοιπόν όλα όσα έγιναν στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο κ. Βαρουφάκης είπε ότι «Αυτή είναι η πολιτική της ταπείνωσης. Η τρόικα είχε φροντίσει ότι θα τον κάνουν (σ.σ. τον κ. Τσίπρα) να μετανιώσει για κάθε λέξη που εκστόμιζε ασκώντας κριτική στην τρόικα κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων. Όχι μόνο τους έξι μήνες που είμαστε στην κυβέρνηση, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «Αυτό δεν έχει να κάνει με την οικονομία. Πρόκειται για μια νέα Συνθήκη των Βερσαλλιών που στοιχειώνει και πάλι την Ευρώπη, και ο πρωθυπουργός το γνωρίζει. Γνωρίζει ότι είναι καταδικασμένος αν το κάνει και είναι καταδικασμένος αν δεν το κάνει».

Για τον κ. Βαρουφάκη, η συνθήκη είναι απορριπτέα, καθώς την συνέκρινε με το πραξικόπημα του 1967. Μόνο που όπως είπε, «Στο πραξικόπημα τα τανκς ήταν αυτά που χρησιμοποιήθηκαν για να ρίξουν την δημοκρατία. Αυτή τη φορά ήταν οι τράπεζες. Οι ξένες δυνάμεις χρησιμοποίησαν τις τράπεζες για να καταλάβουν την εξουσία».

Σε ό,τι αφορά στη σχέση του με τον κ. Τσίπρα και την άποψή του για τον πρωθυπουργό, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι θα πρέπει να προχωρήσει σε εκλογές, παρά να φέρει τη συμφωνία στη Βουλή. «Θα είναι έκπληξη αν παραμείνει πρωθυπουργός μετά από αυτό το έγκλημα ενάντια στην Ευρώπη» είπε χαρακτηριστικά.

Όσο για τις σχέσεις τους, επέμεινε ότι είναι καλές, ενώ σχολίασε και την περιπετειώδη παραίτησή του, λέγοντας ότι «Tαξίδευα σε έναν όμορφο σύννεφο γεμάτο ενθουσιασμό. Τη στιγμή που μπήκα στο πρωθυπουργικό γραφείο, ένιωσα αμέσως ένα αίσθημα παραίτησης, μια αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Ήμουν αντιμέτωπος με αέρα ήττας, που ήταν σε πλήρη αντίθεση με ό, τι συνέβαινε έξω».

Η συνέντευξη στο αυστραλιανό ραδιόφωνο ήρθε σε συνέχεια μιας άλλης που είχε δώσει νωρίτερα ο πρώην υπουργός Οικονομικών σε ξένο μέσο. Σ” αυτήν είχε δηλώσει ότι η εισήγησή του στην ελληνική κυβέρνηση ήταν να εκδοθεί παράλληλο νόμισμα και να κουρευτούν τα ομόλογα της ΕΚΤ. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το έθεσε στην κυβέρνηση αλλά δεν βρήκε στήριξη. Ενώ βασικό κομμάτι της συνέντευξης αποτελεί η παραδοχή ότι από την πρώτη ημέρα σκεφτόταν το Grexit.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το Grexit ήταν πολύ συγκεκριμένος, απαντώντας: «Ναι, απολύτως. Σκεφτόμουν το Grexit από την πρώτη ημέρα».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, από την αρχή των διαπραγματεύσεων, οι πιστωτές εν ολίγοις του ξεκαθάρισαν πως είτε θα δεχθεί τη συμφωνία ή η συμφωνία είναι νεκρή, σημειώνοντας παράλληλα πως ενώ η ελληνική πλευρά παρουσίαζε τα στοιχεία που της ζητούνταν (όπως π.χ. τη δημοσιονομική κατάσταση της Ελλάδας, τα στοιχεία για τις κρατικές οντότητες) και ανέπτυσσε τα σχέδιά της για τον ΦΠΑ, οι πιστωτές απέρριπταν της προτάσεις χωρίς όμως να δίνουν κάποια δική τους εναλλακτική πρόταση. «Στη συνέχεια, πριν προλάβουμε να συμφωνήσουμε μαζί τους για τον ΦΠΑ, θα άλλαζαν θέμα και θα πήγαιναν στις αποκρατικοποιήσεις».

Όπως ανέφερε, είχε προτείνει στην τρόικα να συμφωνήσουν σε τρεις-τέσσερις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στις οποίες όλοι θα συμφωνούσαν, όπως για παράδειγμα το φορολογικό σύστημα και τον ΦΠΑ, και να εφαρμοστούν άμεσα. Ως αντάλλαγμα θα υπήρχε χαλάρωση των περιορισμών από την ΕΚΤ. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές θα πήγαιναν στη βουλή ενώ θα συνεχίζονταν οι διαπραγματεύσεις. Ωστόσο, η απάντηση των «θεσμών» ήταν αρνητική, καθώς ήθελαν μια «συνολική αξιολόγηση». «Τίποτα δεν θα εφαρμοστεί αν τολμήσετε να εισάγετε νομοθεσία. Θα θεωρηθεί μονομερής ενέργεια που θα αντιτίθεται στη διαδικασία της επίτευξης συμφωνίας».

Σε ερώτηση για τις δυο επιλογές της Ελλάδας, δηλαδή την άμεση έξοδο από το ευρώ ή την έκδοση IOUs, ο κ. Βαρουφάκης είπε πως «δεν πίστευα ποτέ πως πρέπει να πάμε κατ” ευθείαν σε νέο νόμισμα. Η άποψή μου ήταν πως αν τολμούσαν να κλείσουν τις τράπεζές μας, κάτι που θεωρούσα επιθετική κίνηση απίστευτης ισχύος, θα πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά χωρίς να περνάμε το σημείο χωρίς επιστροφή.

Θα πρέπει να εκδώσουμε δικά μας IOUs, ή τουλάχιστον να ανακοινώσουμε ότι θα εκδώσουμε δική μας ρευστότητα σε ευρώ. Θα πρέπει να «κουρέψουμε» τα ελληνικά ομόλογα του 2012 που κατέχει η ΕΚΤ ή να ανακοινώσουμε ότι θα το κάνουμε. Και θα πρέπει να πάρουμε τον έλεγχο της Τράπεζας της Ελλάδος. Αυτό ήταν το τρίπτυχο, τα τρία πράγματα με τα οποία νόμισα ότι έπρεπε να απαντήσουμε αν η ΕΚΤ έκλεινε τις τράπεζές μας.

Προειδοποιούσα το υπουργικό συμβούλιο ότι αυτό θα συνέβαινε (η ΕΚΤ θα έκλεινε τις τράπεζές μας) για έναν μήνα, προκειμένου να μας σύρει σε μια εξευτελιστική συμφωνία. Όταν συνέβη η σύστασή μου για «ενεργητική» απάντηση, ας πούμε ότι καταψηφίστηκε».

Κατηγορίες για το δημοψήφισμα

Λίγες ώρες αργότερα, μιλώντας στον Real.fm ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε πως αφού ο κ. Σόιμπλε ήθελε Grexit, τότε η κυβέρνηση έπρεπε να αντιδράσει υπεύθυνα και να εξετάσει κάθε σενάριο, τονίζοντας ότι είχε δημιουργηθεί είχε δημιουργηθεί μια ομάδα για να εξετάσει το σενάριο αυτό και εμπλέκοντας μάλιστα τους κ.κ. Τσίπρα και Δραγασάκη στα σχέδιά του για έξοδο της χώρας από το κοινό νόμισμα.

«Μία υπεύθυνη κυβέρνηση πρέπει να σχεδιάζει τι γίνεται σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Με εντολή πρωθυπουργού και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, με την πλήρη γνώση της διαπραγματευτικής ομάδας, στο υπουργείο μου δημιουργήθηκε μία ομάδα 4-5 ατόμων, τα οποία έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνει κάθε σοβαρό υπουργείο Οικονομικών υπό αυτές τις συνθήκες. Εάν μας κλείσουν τις τράπεζες, πώς θα αντιδράσουμε. Εάν θα προσπαθούσαν να μας ωθήσουν εκτός της πόρτας της Ευρωζώνης, ποια θα ήταν τα βήματα που θα πρέπει να πάρουμε», είπε.

Όσον αφορά στο δημοψήφισμα ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ακόμη: «Μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, πήγα στο Μαξίμου, όπου διαπίστωσα πως δεν ήταν διατεθειμένοι να διαχειριστούν το «όχι» του ελληνικού λαού όπως εγώ φανταζόμουν ότι έπρεπε να το διαχειριστούμε. Μετά από αυτό έφυγα, πήγα στο διαμέρισμά μου, και συνέταξα την επιστολή της παραίτησής μου».

Σε άλλη συνέντευξη που παραχώρησε στο βρετανικό περιοδικό New Statesman, ο κ. Βαρουφάκης είπε χαρακτηριστικά ότι στις 5 Ιουλίου, την ώρα που τα πλήθη γιόρταζαν την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα, έξι μέλη της κυβέρνησης κλήθηκαν να ψηφίσουν επί του σχεδίου του. Ωστόσο, όπως αποκάλυψε μόνο δύο ψήφισαν υπέρ και τέσσερις κατά, ενώ μεταξύ άλλων είπε ότι δεν είχε καταφέρει να πείσει τον κ. Τσίπρα και για αυτό -όπως εξήγησε- η αποχώρησή του από την κυβέρνηση ήταν «αναπόφευκτη».

Το άρθρο του Λάκη Λαζόπουλου

Η Ελλάδα χθες το βράδυ έφυγε από την Ευρώπη, αν και παρέμεινε.

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανετράπη από την κυβέρνηση, μετά από το πραξικόπημα που σχεδίασαν ο Σόιμπλε και η Μέρκελ συνεπικουρούντων των Ντράγκι, Ντάισεμπλουμ και του εγχώριου συστήματος.

Διότι όταν εσύ παλέυεις για μία καλύτερη συμφωνία και ο Θεοδωράκης εδώ υπογράφει την όποια συμφωνία του φέρεις, όταν ο Μεϊμαράκης ζητά από τον Πρωθυπουργό να σταματήσει τους τακτικισμούς και να υπογράψει και όταν η Γεννηματά ουρλιάζει υπέγραψε γρήγορα, όταν στην Ελλάδα υπάρχουν πολιτικοί έτοιμοι να υπογράψουν τα πάντα, γιατί οι Ευρωπαίοι να βάλουν φρένο στις απαιτήσεις.;

Στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών δεν μπήκε όριο ως προς τα που φτάνουμε.

Όταν το όριο σου είναι ένας Θεοδωράκης έτοιμος στο καινούργιο του κοστούμι, φωνάζοντας αξιοποιειστε με (!), εδώ ο καλός, εδώ ο χρήσιμος, τι ελπίζεις;

Η χώρα βρισκόταν βαριά τραυματισμένη σωριασμένη στους δρόμους της ιστορίας, ψυχοραγώντας. Έπρεπε να μεταφερθεί προσεκτικά για να μην πεθάνει στον δρόμο.

Δεν νύσταξε ο Πρωθυπουργός και συμφώνησε με όλα αυτά τα απαράδεκτα. Οι εκβιασμοί δεν είχαν τέλος.

Αύριο σου κατάσχουμε τα πάντα από τις τράπεζες. Είδε το τέλος της χώρας και την επαναφορά των νταβατζήδων στο τιμόνι.

Πήρε χρόνο λοιπόν συμφωνόντας.

Να μετρήσει και να μετρηθεί.

Να οδηγήσει την χώρα, όχι με οδηγό άναρθρες κραυγές, συνήθεις μέσα στον πανικό, αλλά με ήρεμη και ψύχραιμη πλοήγηση.

Οι ξένοι σχεδίασαν σωστά.

Όσο πιο σκληρά θα ήταν τα μέτρα, τόσο πιο αδύνατο θα γινότανε το να ψηφιστούν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για αυτό φωνάζανε οι Μνημονιακοί, εμείς θα τα ψηφίσουμε όλα!

Για να γίνονται όλο πιο δύσκολα τα μέτρα να τα ψηφιστούν από τους Αριστερούς.
Οι νταβατζήδες είναι εδώ.

Δεν είναι αλήθεια ότι χάθηκε χρόνος.

Αυτά ζητάγανε από την αρχή. Και κάθε φορά που πηγαίνανε να συμφωνήσουν, ζητάγανε κι άλλα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι ξαφνιαστήκαμε από το αδίστακτο πρόσωπο της σημερινής Γερμανίας.

Θύμιζε έντονα το παλιό της πρόσωπο.

Οι Έλληνες που παρακολουθούσανε όλο το βράδυ τα μαρτύρια της ταπείνωσης, είχαν πάρει μέσα τους την απόφαση.

Να πάνε στο διάολο όλοι και όλα!
Ζητούσαν από τον Τσίπρα να τα βρόντηξει κάτω και να γυρίσει πίσω.

Χθες το βράδυ οι Έλληνες ήταν έτοιμοι να ξαναπάρουν την γη στα χέρια τους.

Όμως ένας Πρωθυπουργός δεν πράττει εν θερμώ.

Συμφώνησε να παραμείνει η χώρα του στην Ευρώπη, ξέροντας κατα βάθος, ότι η σχέση με την Ευρώπη έσπασε.

Οι Έλληνες χθες αποφάσισαν ότι θα ζήσουν ανεξάρτητοι.

Στην Ευρώπη λέμε ΝΑΙ, στην Γερμανόπη λέμε ΠΟΤΕ!
Και ενώ δεν έχουν αμφιβολία οι Έλληνες για την ποιότητα και το σθένος του Πρωθυπουργού, εν τούτοις δεν θέλουν άλλον έναν δεμένο με μνημόνια.

Οι ξένοι θέλουν λιτότητα, μας θέλουν σκλάβους, μας θέλουν αποικία χρέους. Ξεκάθαρο.

Έχουν εδώ το “υπηρετικό” τους προσωπικό. Τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και τον ΠΟΤΑΜΙ.

Αυτοί θα ψηφίσουν τα μέτρα.

Αλλά είναι άλλο να ψηφίσουν τα μέτρα με Τσίπρα Πρωθυπουργό.
Επειδή δεν είχαν την πλειοψηφία, για αυτό διαίρεσαν το ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να έρθουν αυτοί πάλι ως σωτήρες.

Το τρίτο αυτό μνημόνιο είναι εξίσου επαχθές, με δύο δικλείδες ασφαλείας, που σε άλλη ιστορική περίοδο θα μπορούσαν να ανοίξουν κάποιες προοπτικές.

Όμως ο λαός είναι κουρασμένος, εξαντλημένος από την λιτότητα, δεν θέλει να συνεχίσει να ζει σε αυτή την απέραντη ασφυξία.

Κάποια από τα μέτρα μπορεί να τα αντιμετωπίσει, αλλά σίγουρα δεν μπορεί να σηκώσει όλον αυτό τον ορυμαγδό.

Εν πάσει περιπτώση!!!!, από το ΟΧΙ στα μνημόνια, δεν μπορείς να έρθεις να ψηφίσεις το τρίτο και μακρύτερο.

Άρα οι Ευρωπαίοι επιθυμούν διά της ανατροπής της κυβέρνησης, επιβολή δοτών κυβερνήσεων και σε αντάλλαγμα θα παρέχουνε μία σχετική κανονικότητα ζωής.

Αλλά είναι αποφασισμένοι να πάρουν σπίτια, να ξεσπιτώσουν οικογένειες και ας πηδήξουν όσοι πιο πολύ μπορούν από τα παράθυρα. Δεν τους νοιάζει.

Δεν είναι Ευρώπη αυτή, είναι μία αθλιότητα.
Να είστε σίγουροι ότι θα τον φέρουν τον Θεοδωράκη, όπως κατάφεραν σήμερα να φέρουν τον Τσίπρα απολογούμενο στον κόσμοπου του έδωσε το 62%.

Η ιστορία έχει τεντώσει τα μάτια της και τα αυτιά της.

Η κρίση αυτή πρέπει να ξεπεραστεί.

Ας σκεφτούμε.

Τα βροντάμε όλα τώρα και φεύγουμε;

Παραμένουμε στην Ευρώπη μέχρι να σταθούμε στα πόδια μας και τροχοδρομούμε την έξοδο μας συντεταγμένα;

Τι κερδίζουμε μένοντας;

Τι κερδίζουμε φεύγοντας;

Τι θα κερδίσει η αριστερή πλατφόρμα, παραδίδοντας ξανά την εξουσία στους νταβατζήδες;

Θα παρακολουθεί τους δεξιούς να ψηφίζουν τα μνημόνια και θα διαμαρτύρεται και θα υπόσχεται ότι θα ξαναέρθει αυτή στην εξουσία, αλλά όταν τα βρει σκούρα θα ξαναφύγει;

Θα ξανακλειστούν στα σπίτια τους να ξαναδιαβάσουν τον Μαρξ, για να εντοπίσουν που οφείλεται η αποτυχία του εγχειρήματος τους;

Θα οδηγήσουν τον λαό σε εκλογές; Και με τι σύνθημα; Δεύτερη φορά Αριστερά σε 6 μήνες;

Με κλειστές τράπεζες ή με ανοιχτές;

με χαμένες τις καταθέσεις, χωρις μισθούς και συντάξεις;

Πρέπει να προσδιορίσουν ποιος είναι ο εχθρός.

Δεύτερον, αν μπορούν να τον πολεμήσουν.

Να πει καθαρά ο Λαφαζάνης, όχι σε τι διαφωνεί, αλλά τι προτείνει.

Όλη αυτή την ώρα ακούμε προσεκτικά και με σεβασμό όλους.

Προτείνει χρεοκωπία και δραχμή;

Διότι άλλο μνημόνιο καλύτερο δεν έχει.

Όταν η χώρα πολέμησε τόσο σκληρά και η ανταμοιβή αυτού του πολέμου είναι αυτή η κατάπτυστη απαίτηση των δανειστών, ξέρουμε ότι αυτή είναι η Ευρώπη.

Και βαθιά μέσα μας ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε σε αυτήν.

Το κυρίαρχο είναι να μην χαθεί η ιστορική ευκαιρία.

Γιατί η εντύπωση που δίνει αυτή η Αριστέρα, είναι πως δεν ήταν από χάλυβα φτιαγμένη.

Έχουμε πραξικόπημα.

Όταν μπήκε το τανκ στο Πολυτεχνείο, δεν μοιράζανε ευθύνες. Φωνάζανε με μία φωνή όλοι.

Επί 5 χρόνια η Ευρωπαίοι βρίζανε τους Έλληνες, τεμπέληδες και ζητιάνους.

Σήμερα βρίζουν τους Γερμανούς σαν εκβιαστές.

Οι Έλληνες έχουν τώρα το δίκιο με το μέρος τους.

Έχει αλλάξει η εικόνα μας στα μάτια του κόσμου.

Ας βρει η Αριστερά τον τρόπο να ανατρέψει την επαναφορά των νταβατζήδων και ας μιλήσει καθαρά στον λαό, για το τι πρέπει να κάνουμε για να σταματήσουμε να ζούμε στην αναξιοπρέπεια.

Ο κόσμος το έδειξε, το είπε, το φώναξε.

Είμαστε έτοιμοι για όλα.
Y.Γ. Με το ΟΧΙ ο λαός ζήτησε μία καλύτερη συμφωνία. Η συμφωνία αυτή δεν ήρθε. Τώρα πρέπει να αποφασίσουμε τι κάνουμε από εδώ και μπρος.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail