Με προσχέδιο των θεσμών η συνεδρίαση του Eurogroup

ImageHandler (2)

Στην κορύφωσή του φτάνει σήμερα το διαπραγματευτικό θρίλερ στις Βρυξέλλες, με τον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρεί να «σφραγίσει» μια συμφωνία όντας αντιμέτωπος τόσο με τις αντιδράσεις των δανειστών, όσο και με αυτές της κομματικής βάσης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τους επικεφαλής των θεσμών, ευρωπαϊκές πηγές δήλωναν ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία, αλλά συνεδριάζει το Euro Working Group, για να φτιάξει την πρόταση, η οποία θα συζητηθεί στο Eurogroup.

Το τελεσίγραφο 

Λίγο νωρίτερα, οι θεσμοί είχαν δώσει διορία στην Αθήνα, μέχρι τις 13:00 (ώρα Ελλάδος) που επρόκειτο να συνεδρίασει το Eurogroup, για να καταθέσει τη δική της πρόταση. Αν μέχρι εκείνη την ώρα, η ελληνική πλευρά δεν παρουσιάσει τη δική της πρόταση, η συνεδρίαση των Υπουργών Οικονομικών θα γίνει πάνω στην πρόταση των θεσμών.

Αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι η ελληνική κυβέρνηση στην ουσία, με αυτό το τελεσίγραφο εκβιάζεται από τους δανειστές της για να αποφύγει το ατύχημα της Τρίτης. Εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «δε φαίνεται λευκός καπνός από τις διαπραγματεύσεις», παρά το ότι κοινοτικές πηγές δήλωναν ότι «το κλίμα στις πρωινές διαπραγματεύσεις ήταν επικοιδομητικό».

Ο Υπουργός Οικονομικών της Αθήνας, τον οποίο επικαλείται το Reuters κάνει λόγο για «δύσκολες διαπραγματεύσεις» που έχουν χρονικό όριο την ερχόμενη Κυριακή.

Κυβέρνηση: Δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία

Μόλις έγινε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε η εξαμερής στις Βρυξέλλες, πληροφορίες ανέφεραν πως υπάρχει ένα κείμενο-πρόταση που θα μπορούσε να κατατεθει στο Eurogroup, το οποίο όμως δεν είναι πλήρες και δεν οδηγεί τις δύο πλευρές σε συμφωνία.

Κυβερνητική πηγή υποστήριξε πως υπάρχει ένα κείμενο, το οποίο είναι κοντά στην ελληνική πρόταση, ωστόσο Αθήνα και εταίροι δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία.

Μάλιστα, η ίδια πηγή ανέφερε πως η κατάσταση δεν είναι καλή και ότι τα πράγματα είναι χειρότερα απ” ό,τι χθες. Πρόσθεσε δε ότι η ελληνική αντιπροσωπεία θα πάει στο Eurogroup για να συνεχίσει τις διαβουλεύσεις.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail