Μπέος: Κρούσματα ηπατίτιδας σε Δημοτικό Σχολείο του Βόλου

mp

ΠΗΓΗ: e-volos.gr

Από το γραφείο Τύπου του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:Μείζον κοινωνικό, ηθικό και πολιτικό θέμα συνιστά η συγκλονιστική αποκάλυψη της εκδήλωσης αλλεπάλληλων κρουσμάτων Ηπατίτιδας Α’ σε μικρούς μαθητές της περιοχής Αλιβερίου και σε δασκάλα του 10 Δημοτικού Σχολείου, που λειτουργεί στην περιοχή, γεγονότα για τα οποία ενημερώθηκε ο κ. Μπέος κατά την επίσκεψή του την Δευτέρα.

Η υπόθεση που αποτελεί, αναμφίβολα, «βόμβα» για τη Δημόσια Υγεία, λαμβάνει σκανδαλώδεις διαστάσεις από το γεγονός και μόνο ότι ενώ τα κρούσματα έχουν εμφανισθεί από τις αρχές φθινοπώρου, δεν υπήρξε ενημέρωση των ενδιαφερομένων, αλλά και δεν ελήφθησαν άμεσα και δραστικά μέτρα, για τον περιορισμό και την εξάλειψη της μεταδοτικής αυτής ασθένειας, ακόμη και με αναστολή λειτουργίας του σχολείου, σύμφωνα με επισήμανση του διευθυντή του σχολείου κ. Γούκο.

Μόλις πριν λίγες ημέρες ο ίδιος ο κ. Αχιλλέας Μπέος που επισκέφτηκε την περιοχή, είχε εκφράσει δημόσια τη οργή και την αγανάκτηση του, για τις συνθήκες που επικρατούν, με τα λύματα από το σάπιο δίκτυο αποχέτευσης να τρέχουν στους δρόμους και στα σπίτια των κατοίκων και είχε καταγγείλει την αδιαφορία και την ανικανότητα της Δημοτικής, Αρχής Σκοτινιώτη, ζητώντας άμεσες παρεμβάσεις.

Δυστυχώς, με τις θλιβερές αποκαλύψεις, δικαιώνεται.

Ωστόσο ο αδιάφορος και αποτυχημένος Δήμαρχος προτίμησε τη σιγή, αξιολογώντας προφανώς ως ήσσονος σημασίας το θέμα, αφού βρομίζει την εικόνα που θέλει να φιλοτεχνήσει για τον ίδιο και ενοχλεί την αισθητική και τον υψηλό πολιτισμό του. Αλήθεια η εξοργιστική αδιαφορία του θα ήταν αντίστοιχη αν τα κρούσματα αυτά δεν εκδηλώνονταν στη Νέα Ιωνία, που μάλλον δε του ταιριάζει;

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι χωρίς καμιά άλλη χρονοτριβή πρέπει να ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την προστασία της Δημόσιας Υγείας και στη συνέχεια να ελεγχθούν όσοι έβαλαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τόσων ανθρώπων και μάλιστα παιδιών.

 

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email