Υποχρεωτικές οι κάμερες οπισθοπορείας από το 2018

ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΘΡΕΠΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΗΠΑ

cam

Η Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικών Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε νέους κανονισμούς, οι οποίοι θα τεθούν σε ισχύ από την Πρωτομαγιά του 2018 και οι οποίοι ορίζουν ότι κάθε αυτοκίνητο που θα κατασκευαστεί από εκείνη την ημερομηνία και έπειτα υποχρεούται να διαθέτει κάμερα οπισθοπορείας στο βασικό του εξοπλισμό.

Ήδη πολλά μοντέλα στην αμερικανική αγορά διαθέτουν την εν λόγω κάμερα στο βασικό τους εξοπλισμό, ωστόσο η υποχρέωση πλέον την καθιστά βασικό εξοπλισμό ασφαλείας ενός οχήματος. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, η Υπηρεσία αναφέρει κατά μέσο όρο 210 νεκρούς και 15.000 τραυματίες ετησίως κατά τη διάρκεια οπίσθιας κίνησης του οχήματος και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι παιδιά κάτω των 5 ετών αποτελούν το 31%, δηλαδή σχεδόν το ένα τρίτο των θυμάτων!

Η συγκεκριμένη στατιστική οφείλεται σε ένα μεγάλο βαθμό στο ότι τα αυτοκίνητα που διατίθεται στην αμερικανική αγορά είναι κατά βάση σεντάν και SUV, αυτοκίνητα με μεγάλο όγκο (που μπορούν να κρύψουν ένα παιδί 5 ετών) ή αυτοκίνητα με χαμηλή ορατότητα προς τα πίσω.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η προσπάθεια πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών, στις οποίες πρόσφατα προστέθηκε η Tesla, για την αλλαγή της νομοθεσίας στο θέμα των εξωτερικών καθρεπτών. Με δεδομένη και τη δέσμευση για τις υποχρεωτικές κάμερες οπισθοπορείας, η Tesla υποστηρίζει ότι η αντικατάσταση των εξωτερικών καθρεπτών στα οχήματα θα βελτιώσει τόσο την αεροδυναμική των οχημάτων, με προφανή οφέλη στην κατανάλωση, όσο και την ασφάλεια, καθώς οι κάμερες θα δίνουν τη δυνατότητα εντοπισμού εμποδίων και απόδοσης της λεγόμενης «νεκρής γωνίας».

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email