Ξηλώστε και τη νέα διευθύντρια Γαλακτοκομικής

ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΘΥΜΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

giakoumakis

Του Γιάννη Ντάσκα

«Οι υπεύθυνοι αν χρειαστεί να λογοδοτήσουν,θα λογοδοτήσουν στις αρμόδιες αρχές.Δεν φοβηθήκαμε.Θυμώσαμε μόνο». Αυτά δήλωσε η νέα Διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων αμέσως μετά την εισβολή διαδηλωτών στη Γαλακτοκομική Σχολή.

 Προφανώς ο θυμός οφείλεται στην εισβολή των διαδηλωτών και όχι στα όσα συνέβησαν στη Σχολή.Αυτό καταλάβαμε βλέποντας τη δημόσια δήλωση στις κάμερες.
Αν σωστά καταλάβαμε και εμείς γιατί η θυμωμένη διευθύντρια παραμένει ακόμα…στη θέση στην οποία τοποθετήθηκε πριν λίγες ημέρες;
Γιατί το γράφουμε αυτό;
Όχι τόσο για την «λογοδοσία ενώπιον των αρμοδίων αρχών» που είπε.Γνωρίζουμε άλλωστε και πολλά άλλα τέτοια με πρωταγωνιστή τον Τοτό…
Το γράφουμε για τη λέξη «θυμώσαμε». Σε αυτή τη Σχολή ήδη τουλάχιστον ένας ήδη φοιτητής, ο κ.Λοίζος Λοίζου ,είπε ότι ο τραγικός Βαγγέλης Γιακουμάκης υφίστατο φρικτά βασανιστήρια.Τα είπε στην κάμερα και όχι κάπου ιδιωτικά η απόρρητα.Δημόσιες δηλώσεις και ασφαλώς πρέπει να τις έχει δει και η Διευθύντρια.
 Ο Βαγγέλης υφίστατο βία και η βία παράγεται απο θυμό.Υποτίθεται ότι οι βασανιστές του είχαν θυμό.Για κάποιο λόγο,δικαιολογημένο η αδικαιολόγητο ένιωθαν θυμό και εξ αυτού ένας φοιτητής είναι θύμα του θυμού εντός της Σχολής.
Μπορεί στο σπίτι του κρεμασμένου(κυριολεκτικά) Βαγγέλη η Διευθύντρια να ομιλεί για σχοινί(θυμό) και μάλιστα ΜΕΤΑ τον τραγικό θάνατο του Βαγγέλη;
 Φυσικά ΟΧΙ.Διότι αυτή είναι το θεσμικό όργανο(στο πρόσωπο του προηγούμενου διευθυντή) που έπρεπε να είχε προστατεύσει τη ζωή του Βαγγέλη; Αυτή η συγκεκριμένη διευθύντρια μπορεί να βοηθήσει θεσμικά,όπως οφείλει , να αποκατασταθεί η ηρεμία και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη οι ΒΕΒΑΙΟΙ δράστες περιστατικών βίας σε βάρος του Βαγγέλη;
 Ακόμα και αν δηλώνει πως θα το πράξει, οι δημόσιες δηλώσεις της περί θυμού,δηλαδή της πηγής για παραγωγή ΒΙΑΣ και ΜΕΤΑ θάνατον στη Σχολή,δηλώνουν το αντίθετο.
Ενα παιδί έπεσε θύμα ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ στη Σχολή και τα περί αυτοκτονίας εξαιτίας της προσωπικής του ευαισθησίας είναι σκέτα παραμύθια για πολλούς λόγους που παραθέτουμε και σε άλλα ρεπορτάζ.
 Η κοινή γνώμη στα Γιάννενα και σε όλη την Ελλάδα είναι συγκλονισμένη κάνει συνεχώς διαβήματα διαμαρτυρίας. Ο κρητικής καταγωγής προπονητής του ΠΑΣ-Γιάννενα κ.Πετράκης αφιέρωσε την μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη του ΠΑΣ όχι στους Γιαννιώτες φιλάθλους,αλλά στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και όλοι στα Γιάννενα τον χειροκρότησαν.
Όλοι;
Η δημόσια δήλωση  της διευθύντριαςπως «ΟΛΟΙ ΘΥΜΩΣΑΜΕ» ,προφανώς εξαιτίας των διαβημάτων της κοινής γνώμης, δείχνει πως όχι. Αυτή η υπάλληλος ΔΕΝ πρέπει να παραμείνει, ούτε ημέρα στη Σχολή ,γιατί δείχνει ότι ΔΕΝ έχει αντιληφθεί τι έγινε και ποιά τραγωδία εκτυλίχθηκε. Στις αρμόδιες αρχές που μας παραπέμπει μπορεί τελικά να οδηγηθούν(αν..) οι υπεύθυνοι για ποινές- χάδια,για τις οποίες τελικά πολύ αμφιβάλλουμε. Δεν αμφιβάλλουμε καθόλου όμως ότιι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ΔΕΝ θα είναι στις αρμόδιες αρχές, για ναπεριγράψει  τι υπέστη.
Αντίθετα ,με τέτοιες δηλώσεις περί θυμού, φοβούμαστε ότι θα τρομοκρατηθεί και ο -τουλάχιστον ένας-μάρτυρας του άγριου βασανισμού του Βαγγέλη και αυτό είναι, ηθελημένα η όχι , «έργο» της νέας διευθύντριας.
Δεν ξεχνούμε ότι ο ερευνητής Ανδρέας Αθανασόπουλος κατήγγειλε ,ότι δέχθηκε απειλές για ακραία βία,δηλαδή δολοφονία,από συνδικαλιστές για τον προηγούμενο διευθυντή. Υπό αυτές,,λοιπόν, τις συνθήκες θα χυθεί φως σε μια περιοχή που εδώ και χρόνια δεν κατάφερε να βρει τους δράστες μιας δολοφονίας,δυο αυτοκτονιών και μιας λεηλασίας εκατομμυρίων ,αν και τους έχει μπροστά της;
Υπό αυτές τις συνθήκες θα μας «φωτίσουν» ,πως κατάφεραν να μην βρουν έναν άνθρωπο πεσμένο, σε απόσταση 50 μέτρων απο ΔΥΟ κατοικίες ,800 μέτρων απο τη Σχολή και στην περιοχή ,που υποτίθεται ότι έψαχναν ΠΟΝΤΟ-ΠΟΝΤΟ;  Η μήπως δεν έψαχναν;Η έψαχναν και το νεκρό σώμα μεταφέρθηκε εκεί ΜΕΤΑ το ψάξιμο και αφού μεσολάβησαν πολλές  ημέρες της βροχής ,για να σβηστούν τα όποια ίχνη;
Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εκείνη την ημέρα ο Βαγγέλης ήταν φορτισμένος για αυτοκτονία.Αντίθετα έφυγε βιαστικά και κάποια μαρτυρία αναφέρει ότι αμέσως σχεδόν βγήκαν και τον πήραν στο κατόπι κάποιοι. Ποιοί και γιατί;
Ένας και φοιτητής που θεωρήθηκε, ότι ανήκει στην παρέα της βίας, είπε ότι ήταν φίλοι με τον Βαγγέλη και ότι ο Βαγγέλης ήταν χαρούμενος στην…παρέα!
Χωρίς καμία μαρτυρία,χωρίς καν ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ αποτυπώματα στο μαχαίρι,χωρίς ΚΑΜΙΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ότι τον είδαν ΚΟΝΤΑ ζωντανό  στο σημείο που βρέθηκε το νεκρό σώμα, γιατί να δεχθούμε, ότι ένα θύμα ακραίας βίας ,δηλαδή ο Βαγγέλης ,έκοψε μόνο του το χέρι (παγκόσμια σπάνιος ο τραυματισμός μόνο σε μια φλέβα) και δεν του το έκοψαν ,κάπου και τον μετέφεραν εκεί μετά ,ώστε να προκύψει-ελλείψει μαρτυριών και αποδείξεων- μια βολική αυτοκτονία;
Μια Διεθυύντρια που δηλώνει η ίδια  με τους διαδηλωτές και όχι με τους ΒΕΒΑΙΟΥΣ δράστες βίας στη Σχολή απλά πρέπει να ξηλωθεί άμεσα.
Πολύ περισσότερο ,που η ίδια δηλώνει ότι και ΟΛΟΙ (οι ποιοί ακριβώς;) είναι θυμωμένοι με τους διαδηλωτές.
Πρέπει να ξηλωθεί για να σταλεί μήνυμα διαχωρισμού του ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ ΘΥΜΑ σε αυτή την τραγωδία.Και θύμα είναι ΜΟΝΟ Ο Βαγγέλης…
Μια περίπτωση θα άλλαζε όσα γράφουμε.Αν η διευθύντρια εννοούσε ότι έχει θυμό για τους δράστες.Να το δηλώσει δημόσια όμως…  Αυτή είναι η πολύ συγκρατημένη προσέγγιση.

Είδαμε τις δηλώσεις της διευθύντριας και στο ΜΕΓΚΑ και δεν μας μένει αμφιβολία ότι η φράση «Είμαστε θυμωμένοι όλοι και όχι φοβισμένοι» αναφερόταν στους διαδηλωτές.
Συγκλονιστική είναι η οικογένεια του Βαγγέλη.Η μητέρα του δήλωσε οτι επιθυμεί να αποδοθεί δικαιοσύνη και η αδελφή του επίσης μίλησε για εκείνους που ευθύνονται για το θάνατο του Βαγγέλη.
Ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος ,αλλά και ο διάσημος Γιώργος Τσούκαλης άφησαν σαφείς υπαινιγμούς για ακραία βία σε βάρος του Βαγγέλη και είπαν ότι ανοίγουν στόματα πια.
Το ΜΕΓΚΑ σε ρεπορτάζ του μετέδωσε ότι μπορεί να αλλάξουν τα έως τώρα δεδομένα,καθώς γίνεται έρευνα για γενετικό υλικό ξένο στα ρούχα του Βαγγέλη.
Μετέδωσε επίσης πληροφορία για συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο του Βαγγέλη με τον φερόμενο αρχηγό της  ομάδας βίας ενώ ο Γιώργος Τσούκαλης άφησε να αιωρείται μια φρικώδης υποψία ακραίας βίας,η οποία αν επαληθευτεί,ισοδυναμεί -κατά τη γνώμη μας με δολοφονία!
Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail