Οι σφαλιάρες είναι ηχηρές από τις κάλπες

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΠΗΣ - ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΗ...

samxartsip

Τα ζείτε καμιά 40αριά χρόνια και τα βλέπετε ίδια και απαράλλαχτα στις τηλεοράσεις και τώρα.

Τα ίδια πρόσωπα από τα ίδια Κόμματα, οι ίδιοι παρουσιαστές, ο ίδιος ξύλινος λόγος.

Η διαφορά: τα προηγούμενα χρόνια μας έλεγαν ότι πετάει ο αετός, το γεράκι, το περιστέρι και η ελληνική οικονομία.

Στις εκλογές αυτές μας λένε ότι πετάει ο ιπποπόταμος, ο ελέφαντας, ο φακόχοιρος και η ελληνική οικονομία.

Και οι μεν παρουσιαστές δεν είχαν ποτέ – πλην εξαιρέσεων –  την αίσθηση του γελοίου γι” αυτό και δεν κυκλοφορούν ποτέ σε μαζικά μέσα μεταφοράς ακόμα και με φρουρούς. Οι πολιτικοί όμως, ιδιαίτερα κάποιοι από δαύτους δεν θα έπρεπε να έχουν λάβει μηνύματα και να έχουν αλλάξει κάπως την πορεία τους;

Από τον Πρετεντέρη, τον Μπάμπη, τον Τσίμα, την Τρέμη, την Στάη και όλους τους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος παρουσιαστές δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό αλλά από τον Δημήτρη Παπαδημούλη, τον Παναγιώτη Λαφαζάνη περιμέναμε διαφορετική προσέγγιση.

Περιμέναμε να μας εξηγήσουν γιατί στο θρυλικό Κιλελέρ παίρνει τόσο μεγάλα ποσοστά η Χρυσή Αυγή, όπως και στον Έβρο ή στον Ασπρόπυργο της Αττικής και σε φτωχογειτονιές της Θεσσαλονίκης.

Εκτός και αν αποδέχονται ότι η νέα πραγματικότητα θα είναι μια λατινοαμερικάνικη μπανανία τύπου Βραζιλίας, όπου οι πλούσιοι και είναι πολλοί, γίνονται πλούσιοι κλέβοντας τους φτωχούς και ό,τι απομένει το ληστεύουν οι ληστές που κάνουν θραύση μέρα μεσημέρι και στην θρυλική Κοπακαμπάνα.

Η Βραζιλία έχει κυβέρνηση της Αριστεράς τα τελευταία 10 χρόνια. Πόσα τάχα να χρειάζονταν για να φτιάξουν κράτος και να μην αντιγράψουν τις ελληνικές κλεψιές του 2004 με τις βραζιλιάνικες του 2014 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο θα πάει και η Ελλάδα σε 15 ημέρες;

Αυτή την νέα πραγματικότητα αποδέχονται και στην ελληνική Αριστερά και μοστράρουν τον Κούλογλου ως… Αριστερό στο μπαλκόνι μαζί με τον Αρβανίτη και την Κατσίμη;

Τα αποτελέσματα που διαμορφώνονται μετά τα πρώτα αποτελέσματα κινούνται στους υπολογισμούς των Κομμάτων, όπως μας τους είπαν και σας τους μεταφέραμε στο πρωϊνό κυριακάτικο ρεπορτάζ.

Σφαλιάρα για τη Νέα Δημοκρατία, όχι όμως τέτοια που να τη ρίξει κάτω. Σφαλιάρα και για τον ΣΥΡΙΖΑ τέτοια που να μην τον αφήνει να ανέβει στο μπαλκόνι, για το οποίο είχε προετοιμαστεί.

Του επιτρέπει να πανηγυρίσει ότι είναι πρώτος αφού μετέτρεψε σε ενιαίο Κόμμα τις συνιστώσες του, οι οποίες έχουν μεγαλύτερες διαφορές από τις διαφορές μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ.

Επιτρέπει και στη Νέα Δημοκρατία να ανασάνει με ανακούφιση αφού με το ΠΑΣΟΚ, ως συνιστώσα της θεωρούμενο, είναι πρώτη.

Στις δηλώσεις τους στα κανάλια οι κυβερνητικοί είναι συντονισμένοι σε θέσεις όπως “πήραμε το μήνυμα, δεν πανηγυρίζουμε και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήρε λαϊκή εντολή να βγει στο δρόμο και να μας ανατρέψει”.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι θέσεις είναι ταυτόσημες στη γραμμή “ο λαός δικαίωσε με το αποτέλεσμα τον ΣΥΡΙΖΑ και τον έκανε πρώτο Κόμμα”.

Παριστάνουν ότι δεν είχαν χρόνο αυτές τις πρώτες ώρες να προσέξουν πώς ψήφισαν οι Ελληνες κατά νομούς. Η ψήφος αυτή έχει τεράστια σημασία.

Το ότι η Μακεδονία και η Θράκη ψήφισαν εντελώς διαφορετικά από την Αττική έχει τεράστια σημασία.

Σοβαροί πολιτικοί θα το σχολίαζαν δημόσια αμέσως. Εδώ παριστάνουν ότι δεν το πρόσεξαν. Πρόλαβαν όμως να προσέξουν πώς ψήφισαν στην Ευρώπη και καθένας να το χρησιμοποιεί διαφορετικά…

Για την άνοδο της Ακροδεξιάς ευθύνεται μεν εκείνος που την ψηφίζει, αλλά ευθύνεται και η Αριστερά γιατί ωθεί τα χέρια στην Ακροδεξιά με την πνευματική τρομοκρατία, την οποία ασκεί χρόνια.

Προσέξτε στη Γαλλία. Πριν λίγους μήνες ο κεντροαριστερός Ολάντ πήρε ευρεία λαϊκή εντολή για κυβέρνηση. Και σε ένα χρόνο μας αράδιαζε τη μία ερωμένη πίσω απο την άλλη. Στη μία έδινε υπουργείο, στην άλλη γραφείο στο προεδρικό Μέγαρο, την τρίτη την έκρυβε σε ένα σπίτι και την έβαζε σε επιτροπές κυβερνητικές. Λογικό δεν ήταν να πάρει η Ακροδεξιά με τη Λεπέν 26% και ο Ολάντ 15%;

Η απάντηση ότι “είναι φτηνιάρηδες όσοι ασχολούνται με την προσωπική ζωή και πρέπει να ασχολούνται με τις πολιτικές” είναι ένα από τα είδη της πνευματικής τρομοκρατίας στα οποία χρόνια επιδίδεται η Αριστερά και κλιμακωτά έφτασε να λέει φτηνιάρηδες όσους ρωτούν πώς γίνεται να έχουν τεράστια προσωπική περιουσία μεγαλοστελέχη της Αριστεράς.

Στις περιφέρειες ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μόνο τα Ιόνια νησιά.

Παλεύει για την περιφέρεια Αττικής, την οποία αν χάσει θα είναι τεράστια ήττα με τα σημερινά δεδομένα και τα βάσανα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, από την άθλια κυβερνητική πολιτική…

Στον Πειραιά ο συνδυασμός του Ολυμπιακού (Μώραλης-Μαρινάκης) νίκησε, όπως ήταν βέβαιο, ενώ στην Αθήνα, νίκησε ο Γιώργος Καμίνης. Στη Θεσσαλονίκη ο Γιάννης Μπουτάρης, στην Πάτρα ο κ. Πελετίδης και προς μεγάλη έκπληξη στα Γιάννενα κερδίζει ο συνδυασμός, ο οποίος προέρχεται από τον συνδυασμό του προηγούμενου Δημάρχου, στη θητεία του οποίου καταληστεύθηκαν τα ταμεία του Δήμου…

Είναι λέει…. Αριστερά!!!

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail