Ολοταχώς συμφωνία με υποχώρηση Γερμανών!

ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΟΣΩΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ...

29-6-2011-¡»«Õ¡-¬œ’À«-”’∆«‘«”«  ¡… ÿ«÷œ÷œ—…¡ √…¡ ‘œ Ã≈”œ–—œ»≈”Ãœ –—œ√—¡Ãá// œ ¡À≈Œ«” ‘”…–—¡” –—œ≈ƒ—œ” ”’—…∆¡  . (EUROKINISSI-√…Ÿ—√œ”  œÕ‘¡—…Õ«”)
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Μπορείτε να γυρίσετε πίσω τις σελίδες αυτής της έπαλξης και θα βρείτε ότι είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ, η οποία αταλάντευτα έγραφε ότι στο τέλος της διαδρομής αυτής της κυβέρνησης θα υπάρξει ΣΥΜΦΩΝΙΑ και μάλιστα με ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ των Γερμανών.

Αυτό ακριβώς έγινε με τις 251 ψήφους της Βουλής.
Ποια ειναι η υποχώρηση των Γερμανών;
Οι Γερμανοί είχαν ένα απλό και πανούργο συνάμα σχέδιο.
Ήθελαν να εξωθήσουν την κυβέρνηση στη δραχμή. Στο επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα έπεφτε περίπου, όπως η Χούντα μετά το Κυπριακό.
Με νέα φιλογερμανική κυβέρνηση η Γερμανία θα αγόραζε την Ελλάδα, στο ένα τρίτο της τιμής από αυτό που μπορεί να προσφέρει σήμερα για τις λεγόμενες «επενδύσεις» σε λιμάνια, αεροδρόμια, κλπ.
Το σχέδιο των Γερμανών έπρεπε να περάσει απο ένα πρωτοφανές πείραμα, το οποίο εάν είχε επιτύχει θα ήταν μέγα βήμα γερμανοποίησης της Ευρώπης. Το πείραμα ήταν ο στραγγαλισμός της ΠΡΩΤΗΣ κυβέρνησης της Αριστεράς στην Ευρώπη.
Το σχέδιο δεν πέτυχε απλά γιατί οι ΗΠΑ μέσω της Γαλλίας αντέδρασαν αποφασιστικά και προς την Ελλάδα και προς την Ευρώπη.
Μια απόδειξη της σαφούς υποχώρησης των Γερμανών είναι ότι αναγκάστηκαν να καταφύγουν (ρισκάροντας…) σε ειρωνείες κατά των Αμερικανών, ενώ εξακολουθούν να προπαγανδίζουν μέσω των γερμανικών ΜΜΕ (τα πιο εξαρτώμενα στον κόσμο από την κυβέρνηση…) την ανάγκη να φύγει η Ελλάδα από την Ευρώπη…
Αν δεν υποχωρούσαν οι Γερμανοί από χθες θα πανηγύριζαν, αφού ήταν σαφής η πλειοψηφία στη Βουλή…
Σαφώς βέβαια η συμφωνία είναι σκληρή για την Ελλάδα, αλλά αναγκαστική για να μην περάσει το γερμανικό σχέδιο.
Όλα τα χρήματα που σε αυτή τη χρονική συγκυρία θα πάρει η κυβέρνηση μέσω των σκληρών μέτρων, μπορεί να τα επιστρέψει στους αδύναμους από την φορολογία και την κατάσχεση κλεμμένου χρήματος, το οποίο εύκολα, αν θέλει, μπορεί να εντοπίσει.
Αναμενόμενη ήταν και η διαφοροποίηση αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ας έφτασαν να ταυτιστούν με τους φασίστες…
Ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες της «Ελευθεροτυπίας» και μάλιστα ένα χρόνο πριν φτάσουν αυτές.
Πανέντιμοι άνθρωποι στις τάξεις της. Δεν μπόρεσαν μέχρι την τελευταία στιγμή να επιλέξουν μεταξύ της οριστικής παύσης λειτουργίας και των αναγκαστικών διαρθρωτικών αλλαγών που χρειάζονταν για να επιβιώσει αναγκαστικά…
Δεν πίστευαν ποτέ ότι θα πάψει να λειτουργεί και την τελευταία ημέρα έμοιαζαν αποσβολωμένοι και περίμεναν κάποιον που δεν φάνηκε ποτέ… Ίδια φαίνεται να είναι η στάση και κάποιων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Πανέντιμοι, αλλά σε πλήρη αδυναμία να επιλέξουν μεταξύ της απώλειας πολύ σημαντικών παροχών, από την πλήρη απώλεια της θέσης εργασίας…
Μοιάζουν πολύ φτωχοί και αδύναμοι να καταλάβουν πως, ό,τι δεν το θέλουν με τίποτα η Ολιγαρχία και οι Γερμανοί, πρέπει να το θέλουν εκείνοι.
Αντιτάσσουν το επιχείρημα: ή ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ.
Αυτό το επιχείρημα σε ατομικό επίπεδο είναι απόλυτα κατανοητό. Σε συλλογικό επίπεδο μπορεί να οδηγήσει από τη μια στιγμή στην άλλη σε ειδικά δικαστήρια και ανθρώπους που δεν θα το ήθελαν ποτέ. Αλλά και να οδηγήσει στην καταστροφή ανθρώπους που δεν έδωσαν ποτέ εντολή για «όλα ή τίποτα»…
Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail