Ούτε βήμα πίσω Γλέζος-Μάρδας-Εφημερίδα!

ΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ;

glezos mardas

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

«Nα μην κάνει πίσω ούτε βήμα η ελληνική κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και δεν χρειάζονται ούτε εκλογές ,ούτε δημοψήφισμα διότι ο λαός πριν λίγους μόλις μήνες έδωσε αυτή την εντολή στην κυβέρνηση». Αυτή τη θέση εξέφρασε ο Μανώλης Γλέζος σήμερα και πρόσθεσε ότι αν η Ελλάδα δώσει την εντύπωση ότι κάνει έστω και βήμα πίσω, τότε θα αυξηθούν οι πιέσεις των δανειστών για νέες υποχωρήσεις.

Οι δανειστές πάντως βρήκαν μια κερκόπορτα (;) και επιτέθηκαν. Είναι η υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Δημ. Μάρδα,τον οποίο «περιέλαβε» η γνωστή ανθελληνική φυλλάδα «Μπίλντ» και γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα στην επιστροφή στη δραχμή ,αυτό το κρύβει και μέλη της βγάζουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Το θέμα έχει λάβει ακατανόητες διαστάσεις με ευθύνη και των δυο πλευρών.Από τη μία πλευρά η εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» γράφει και επιμένει ακόμα ότι είτε ο κ. Mάρδας, είτε μέλος της οικογένειάς του έβγαλε 80.000 ευρώ στο εξωτερικό μέσω της EYROBANK τον περασμένο Μάρτιο.

«Ας ρωτήσουν την τράπεζα και αμέσως θα το μάθουν» έγραψε ΜΕΤΑ τη διάψευση Μάρδα η εφημερίδα. Άρα επιμένει ότι υπάρχει θέμα για τον ίδιο η μέλος της οικογένειάς της. Ο κ. Μάρδας είπε και σήμερα ότι ούτε ο ίδιος,ούτε μέλος της οικογένειάς του έβγαλε αυτά τα χρήματα μέσω αυτής της τράπεζας στο εξωτερικό και μάλιστα αναφέρθηκε και στην τράπεζα λέγοντας ότι θα πάρει και έγγραφη βεβαίωση από την Τράπεζα,που θα αναφέρει κατηγορηματικά ότι ούτε ο ίδιος,ούτε μέλος της οικογένειάς του μετακίνησε τα χρήματα.

Ο κ. Μάρδας είπε κατηγορηματικά ότι δεν έβγαλε ούτε ένα ευρώ μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης στο εξωτερικό. Απέδωσε την προσπάθεια εναντίον του στο γεγονός ότι «κάποιοι μας θεωρούσαν τελειωμένους στο γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ήθελαν να μην τα καταφέρουμε. Επειδή τα καταφέραμε κάτι,που δεν ήθελαν, ούτε από το χώρο των ελληνικών ΜΜΕ προσπαθούν να με βγάλουν από τη μέση με αυτή τη μέθοδο.»

Μακάρι για το καλό όλων να έχει δίκιο ο κ.Μάρδας και το ακατόνητο (θα γίνει κατανοητό…) να βρίσκεται προς την πλευρά της εφημερίδας. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό ενόψει όλων όσων γίνονται σε βάρος της χώρας από τους δανειστές. Αν ο κ. Μάρδας ή άλλος υπουργός λέει ψέμματα και έβγαλε χρήματα, τότε όλοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ που κρατούν τα χρήματά τους στην Ελλάδα πρέπει όχι μόνο να απαιτήσουν την απομάκρυνσή του,αλλά να του κάνουν και αγωγή για ζημιά σε βάρος τους.

Αν ο κ. Μάρδας λέει αλήθεια,τότε η εφημερίδα,είτε λέει την πηγή που της έδωσε τις ψεύτικες πληροφορίες,είτε απλά ΚΛΕΙΝΕΙ με το στίγμα ότι σε καίρια στιγμή προσπάθησε να παίξει παιχνίδι δοσίλογων. Απλά πράγματα για να είναι κατανοητά από όλους ,διότι οι καιροί ου μενετοί…

Η κυβέρνηση θα κριθεί από το αποτέλεσμα που θα φέρει ΜΕΤΑ το τέλος της διαπραγμάτευσης και δεν ενοούμε κατ ανάγκην το οικονομικό,όσο το αν θα κρατήσει τους Ελληνες όρθιους,έστω και φτωχότερους πολύ…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail