Πάει για ισόβια ο Παπακωνσταντίνου

ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ Ξ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

papakonstantinou-eidiko-dikasthrio_0

Του Γιάννη Ντάσκα

Ακόμα και ισόβια προβλέπονται για τον πρώην Υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου κ.Ξένης Δημητρίου.


Η κ.Δημητρίου βέβαια κινείται μάλλον σε διαφορετικό «κλίμα» από το δικαστήριο και αυτό το συμπεραίνουμε από το γεγονός ότι όλες οι (πολύ σωστές)προτάσεις της να κληθούν και να καταθέσουν στοπ δικαστήριο κρίσιμα πρόσωπα,όπως ο κ.Βενιζέλος απορρίφθηκαν.

Η κ.Δημητρίου έκανε «κόσκινο» τις αιτιολογίες του κ.Παπακωνσταντίνου κατά την απολογία του και έκρινε ότι πρέπει να κηρυχθεί ένοχος για όλες τις κατηγορίες,όπως αυτές εισάγονται.

Οι κατηγορίες εισάγονται με τρόπο που οδηγούν και σε ισόβια,όπως μας είπε και άνθρωπος από το στενό περιβάλλον του πρώην Υπουργού.

Από το περιβάλλον του έλεγαν ότι είναι και εξοργισμένος από την πρόταση της εισαγγελέως,αλά και τρομοκρατημένος ότι μπορεί να γίνει δεκτή και αντί μιας μικρής ποινής εξαγοράσιμης που περιμένει να βρεθεί με πολυετή ,ακόμα και με ισόβια κάθειρξη.

Η Εισαγγελέας δέχθηκε στην αγόρευσή της ότι η λίστα Λαγκάρντ έχει καυτά στοιχεία,τόσο ώστε ο κ.Παπακωνσταντίνου δεν ήθελε να φανεί καν ότι συγγενής του ήταν στην λίστα ,την οποία μερικοί,επειδή περιέχει βαριά ονόματα,όπως της οικογένειας Μπόμπολα,παρουσιάζουν ως «αθώα».

Μεταξύ άλλων η κ.Δημητρίου είπε ότι ο τότε αρμόδιος υπουργός Γ. Παπακωνσταντίνου άνοιξε πολλές φορές τα αρχεία της λίστας και μόνον αυτός μπορούσε να ξέρει ότι τα ονόματα Ρωσσώνης και Συκιαρίδης αντιστοιχούσαν σε συγγενικά του πρόσωπα,αφού ήταν σύζυγοι των πρώτων εξαδέλφων του και γαμπροί των μακαρίοτη υπουργού Μιχάλη Παπακωνσταντίνου.

Τεράστια σημασία έχει ότι ο ένας εξ αυτών έχει σχέση με τα διαβόητα εξοπλιστικά προγράμματα. Η εισαγγελέας είπε ακόμα ότι μόνο ο κ.Παπακωνσταντίνου και οι συνεργάτες του ήξεραν για μεγάλα ποσά,όπως ο λογαριασμός με τα 500 εκατομ και ονόματα ηχηρά.

Επίσης είπε προέκυψαν από την έρευνα 24 ανοίγματα στη λίστα, τα οποία έγιναν το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου του 2010, όταν η λίστα ήταν στα χέρια του κατηγορούμενου υπουργού, κάτι που ο ίδιος αρνείται, όπως επίσης και σε άλλα ανοίγματα, και συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις 58 αρχείων.

Με ένταση σε κάποια στιγμή η εισαγγελέας διερωτήθηκε κοιτάζοντας στα μάτια τον κατηγορούμενο πρώην Υπουργό:

«Ποιος άλλος εκτός από τον κατηγορούμενο θα μπορούσε να ανοίξει αρχεία με τα ονόματα Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου; Ποιoς αλλος εκτός από τον ίδιο και τον συνεργάτη του Αγγελόπουλο ήξερε ποια ήταν τα μεγαλύτερα ποσά; Oύτε ο κ. Διώτης ούτε ο κ. Βενιζέλος. Μόνον εκείνος, ο κατηγορούμενος, ήξερε ποιοι είχαν τα μεγαλύτερα ποσά. Και τώρα λέει ότι κάποιος του φύτεψε τις αλλοιώσεις…».

Η εισαγγελέας μίλησε και για λογαριασμούς που μηδενίστηκαν,για λογαριασμούς που είχαν μεγαλύτερα ποσά και δεν ερευνήθηκαν και κατέληξε καρφώνοντας τον κ.Παπακωσνταντίνου:

«Ο κατηγορούμενος», τόνισε η εισαγγελέας, «δεν έχει ούτε το CD, που το πήραμε με τόση ευλάβεια και τόση επισημότητα. Δεν μας λέει που είναι το CD, δεν μας λέει πού είναι ο υπολογιστής του συνεργάτη του που έκανε την επιλογή ορισμένων καταθετών, πού είναι ο υπολογιστής, στον οποίο ο ίδιος άνοιξε ορισμένα αρχεία – δύο ή τρία όπως λέει ο ίδιος – που είναι το έγγραφο που συνόδευε το CD. Πώς είναι τόσο διαλλακτικός με τη γραμματέα του, στην οποία λέει ότι έδωσε το CD, μιας και έφθασε ως εδώ; Που είναι οι σελίδες με την επιλογή των λίγων καταθετών που του έδωσε ο συνεργάτης του Αγγελόπουλος;»

Μετά την πολύωρη αγόρευση της εισαγγελέως θα αγορεύσουν οι συνήγοροι κ.κ.Τάκης Βασιλακόπουλος και Βασίλης Δημακόπουλος και το δικαστήριο θα εκδώσει απόφαση.
Να σημειωθεί ότι εξαιτίας των ηχηρών ονομάτων αν και ο δημιουργός της λίστας(Ερβέ Φαλσιανί) την προσέφερε και την προσφέρει στην Ελλάδα(ήρθε μάλιστα κρυφά το 2009-2010) οι ελληνικές αρχές αρνούνται και να του ζητήσουν στοιχεία.
Την ίδια ώρα δείχνοντας πόσο αποφασισμένες είναι να εισπράξουν και το τελευταίο ευρώ από φόρους έστειλαν στον φορολογόμενο Βασίλη Τάτση ειδοποίηση να πάει να καταβάλει ΕΝΑ(1) λεπτό του ευρώ από υπόλοιπο φόρου ,ειδάλλως θα του κάνουν κατάσχεση!!!

Υ.Γ. Δεν είναι καθόλου τυχαία η ονομασία της λίστας και η προσπάθεια της κ.Λαγκάρντ να παγιδεύσει με πραγματικά ,αλλά καυτά στοιχεία την ελληνική ελιτ…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail