Παρέμβαση Καραμανλή με αποστάσεις από όλους!

ΑΜΦΙΣΗΜΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΕΠΙΤΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ

Untitled-1 copy

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Δήλωση που κατ” αρχήν φαίνεται να αδειάζει την κυβέρνηση έκανε ο Κώστας Καραμανλής, αλλά …προσοχή!!!

Διαβάστε την με προσοχή και είναι ευδιάκριτη η αμφισημία της αφού μπορεί κάλλιστα να διαβαστεί και ως μήνυμα όχι φιλικό προς την κοντόφθαλμη ευρωπαϊκή ηγεσία που κάνει άφρονες επιλογές επίσης. Πλέον τούτων δεν θα βρείτε το παραμικρό σημείο σύγκλισης με τις θέσεις της ακροδεξιάς ηγεσίας που περιβάλλει τον Αντώνη Σαμαρά.

Ιδού η δήλωση:

«Τα πιο ζωτικά συμφέροντα του Έθνους επιβάλλουν την παραμονή της χώρας στην καρδιά της Ευρώπης. Οι υπαρκτές ατέλειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναιρούν επουδενί την αξία αυτού του στρατηγικού προσανατολισμού. Άφρονες επιλογές που ναρκοθετούν την αρχή αυτή εξωθούν τη χώρα σε περιπέτειες, με απρόβλεπτες και πιθανώς μη αναστρέψιμες συνέπειες».

Η παρέμβαση Καραμανλή πρέπει να συνεκτιμηθεί με την πρόσφατη δικαστική εξέλιξη, δηλαδή το πόρισμα του ανακριτή Φούκα,το οποίο διαπιστώνει όχι μόνο σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή επί κυβέρνησης Μπους για τους αγωγούς (θυμάστε τον Αμερικανό υφυπουργό Μπράίζα και τις αθλιότητες του;) αλλά και σχέδιο εξώθησης της Ελλάδας εκτός Ευρωζώνης με κατεύθυνση τη δραχμή και εκτελεστή του σχεδίου στην Ελλάδα τον… Αλεξ Ρόντος σε συνεργασία με κάποιον ζάμπλουτο Μεξικανό ,ονόματι Χούλιο Σαλίνας Πράίς…

Στις εξελίξεις καταγράφονται και παρεμβάσεις διεθνών παραγόντων που επίσης έχουν αμφισημία, ως προς την πραγματική πρόθεσή τους. Δηλαδή το να σπρώξουν την Ελλάδα εκτός Ευρωζώνης ή να την κρατήσουν εκεί με βιώσιμη συμφωνία.

Παράδειγμα ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου Γερμανός Σούλτς έδωσε συνέντευξη με μεγάλη αμφισημία στην οποία μεταξύ άλλων είπε:

«Το ερώτημα είναι: Πώς θα αξιοποιήσουμε αυτόν τον χρόνο που εξαγοράζουμε. Η Ελλάδα χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, μια σωστή δημόσια και οικονομική διοίκηση, και προ πάντων βασικές προϋποθέσεις για επενδύσεις, ούτως ώστε να υπάρξει ανάπτυξη και απασχόληση…Πρέπει να σταματήσουμε επιτέλους να μιλάμε μόνο για τα χρέη, τα οποία αυτή τη στιγμή ούτως ή άλλως δεν αποπληρώνονται και τα οποία Ελλάδα μπορεί μόνο να αποπληρώσει με ανάπτυξη και απασχόληση και όχι μόνο μέσω μεγαλύτερης είσπραξης φόρων. Και επομένως ναι, εξαγοράζουμε χρόνο. Το ερώτημα είναι πώς τον αξιοποιούμε»…. Ας μιλήσουμε όμως επί του πρακτέου: Σε μία χώρα όπου το ένα τρίτο του πληθυσμού αποκλείεται από το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης δεν αυξάνεις τον ΦΠΑ στα φάρμακα – τους είπαμε εντάξει –, δε θέλουν να αυξήσουν και τον ΦΠΑ στην ενέργεια -πάλι συμφωνήσαμε– δε θέλουν να μειώσουν και τις κατώτατες συντάξεις- και σε αυτό είπαμε εντάξει…»
Προσέξτε την αναφορά του στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις : «Για παράδειγμα γιατί δίνονται τόσα χρήματα για τον στρατό; Σε σχέση με την οικονομική δύναμη της χώρας ο στρατός της Ελλάδας είναι σχεδόν μεγαλύτερος από αυτόν της Γερμανίας. Πλησιάσαμε πολύ τις ελληνικές θέσεις …»

Η υποκρισία ή αν θέλετε η αμφισημία είναι ότι ο Γερμανός αξιωματούχος δεν είπε λέξη για το ποιός οδήγησε την Ελλάδα σε αυτές τις Ενοπλες Δυνάμεις και τις αγορές του αιώνα απο Γερμανία και Γαλλία.
Η απάντηση είναι η ανάγκη για στήριξη της αντιρωσσικής ασπίδας με ενίσχυση των οικονομιών της Γερμανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΘΗΡΙΩΔΗ ΣΕ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ. Και αυτά θέλουν και μεγάλο στρατό κ. Μάρτιν…

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail