Πιθανόν και ο Βασιλιάς Αλέξανδρος!

ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥ ΤΥΜΒΟΥ ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

amphptymsfki

Mε κομμένη την ανάσα περιμένουν οι Έλληνες και η παγκόσμια κοινότητα το άνοιγμα του τάφου στην Αμφίπολη Σερρών.

Είναι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή απλώς είναι ο τάφος του “ναύαρχου” Νέαρχου, ο οποίος είχε επωμισθεί την θαλάσσια υποστήριξη της εκστρατείας;

Ερευνήσαμε σε κάθε πιθανή πηγή γνώσης. Το ασφαλέστερο συμπέρασμά μας είναι: όλα είναι πιθανά, περιμένετε να ανοίξει ο τάφος. Σίγουρα είναι τεράστιας σημασίας εύρημα, πολύ ανώτερο της Βεργίνας, η οποία άφησε με το στόμα ανοιχτό την παγκόσμια κοινότητα για τα σπουδαία ευρήματα, μεταξύ των οποίων οι νέες γνώσεις για την ιστορική πραγματικότητα, αλλά και σε υλικό επίπεδο χρυσές περίτεχνες κατασκευές, σκεύη, κλπ. του βασιλιά Φίλιππου και του παλατιού του.

«Πηγή” εκτός Ελλάδας, η οποία είναι σε θέση να γνωρίζει με ασφάλεια όσα έχουν βρεθεί η εκτιμάται ότι θα βρεθούν, προς μεγάλη μας έκπληξη, μας τόνιζε ότι δεν θα ένιωθε έκπληξη αν ο τάφος περιλάμβανε και τον Μεγάλο Αλέξανδρο διότι ως τώρα “κανείς δεν γνωρίζει και θα μάθουμε μόνο αν ανοίξει ο τάφος”.

Η ίδια πηγή μας είπε ότι κατά τις πιο “λογικές” εκτιμήσεις (αποδείξεις ή ενδείξεις κανείς δεν έχει ακόμα) στο ταφικό συγκρότημα θα βρίσκεται η σύζυγος Ρωξάνη, η μητέρα Ολυμπιάδα και ο γιος Αλέξανδρος του Μεγάλου Στρατηλάτη.

Δεν αποκλείεται να έχει συληθεί από καιρό, να έχουν μεταφερθεί τα πάντα και να μην βρεθούν “υλικές αποδείξεις” περί των προσώπων.

Δεν αποκλείεται, μας είπε, να βρεθούν στοιχεία που να οδηγούν στον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου και αν βρίσκεται.

Οι Σκοπιανοί, με έναν απατεώνα αρχαιολόγο (κατάδικος για εμπόριο ελληνικών αρχαιοτήτων) προσπαθούν να… στρώσουν σκοπιανό χαλί στην ανακάλυψη με το επιχείρημα ότι και κάτω από τζαμί της Αλεξάνδρειας να είναι ο θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος και κάτω από το Λευκό Πύργο ή στα… Εκβάτανα δεν αλλάζει τίποτα στην (ανύπαρκτη) ιστορία των Σκοπίων.

Φυσικά και αλλάζουν τα πάντα στην ιστορία, όπως την ξέραμε, ανεξάρτητα από το ποιος θα βρεθεί εντός του ταφικού συγκροτήματος.

Αυτό φαίνεται ήδη από τις αντιδράσεις διεθνώς και το μεγάλο ενδιαφέρον που δείχνουν ΜΜΕ, αλλά και επιστήμονες.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail