Ποιος καλύπτει ποιον στο τριπλό φονικό της Θάσου;

13 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΟ ΥΠΟΠΤΟ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΕΝΩ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

kav

Ποιo μέλλον μπορεί να έχει μια κοινωνία, μια χωρα όταν ένας κουμπουροφόρος με θητεία ΚΥΠατζή μπορεί να χτίζει αυθαίρετο, να κάνει ληστείες, να δολοφονεί ομαδικά και κατά μόνας και ενώ όλα αυτά τα κάνει φανερά να συλλαμβάνεται μόνο όταν βγαίνει στη… σύνταξη και κάνει και μερικές δουλειές με ξένη μυστική υπηρεσία;

Όσο και αν μοιάζει υπερβολικό για πολλούς, αδιανόητο για μη υποψιασμένους, αυτή ακριβώς είναι η πιο λογική εξήγηση στην δήθεν αιφνίδια ανακάλυψη του φερόμενου ως δολοφόνου (εκείνος όχι μόνο δεν ομολογεί, αλλά αρνείται διαρρήδην κάθε συμμετοχή) στο τριπλό φονικό της Θάσου και μιας ακόμα θρασύτατης δολοφονίας στην Καβάλα πριν 12-13 χρόνια.

Έχει ιδιαίτερη σημασία – απαξία το γεγονός ότι ο ένας εκ των θυμάτων ήταν επικεφαλής κρατικής υπηρεσίας και δολοφονήθηκε γιατί είχε το φιλότιμο να κάνει το καθήκον του προς όφελος της κοινωνίας.

Μάλιστα ο ίδιος ήταν ο στόχος και οι άλλοι δυο πολίτες δολοφονήθηκαν γιατί βρέθηκαν στο σπίτι του κατά την ενέδρα θανάτου και είδαν τους δράστες που κινήθηκαν στο στυλ Μπόνι και Κλάϊντ.

Ο τέταρτος δολοφονήθηκε από τον ίδιο “Κλάιντ” της περιοχής γιατί αμφισβήτησε την εξουσία του και στο χώρο των καταστημάτων της παραλιακής περιοχής…

Από την πρώτη στιγμή ο δράστης ήταν γνωστός γιατί είχε την “ατυχία” την ώρα που εκτελούσε τους τρεις ανθρώπους να περνάει απ’ έξω απο το εξοχικό του θανάτου στη Θάσο ένας γνωστός και μακρινός συγγενής του ενός θύματος και είχε το αυτοκίνητο ακριβώς την ώρα του φονικού.

Επειδή ήταν πασίγνωστος ως ΚΥΠατζής και τραμπούκος της περιοχής ο δράστης ο μάρτυρας φοβήθηκε και πήγε την ώρα της κηδείας και έβαλε πάνω στο φέρετρο του θύματος ένας… ανδρικό αξεσουάρ που παρέπεμπε κατευθείαν στον δράστη.

Η Αστυνομία όχι μόνο δεν έπεσε απο τα σύννεφα, αλλά αντίθετα τον είχε στο στόχαστρο για ληστεία που είχε οργανώσει με ωμό τρόπο και δεν μπορούσαν, όσο και αν προσπάθησαν, να τον καλύψουν.

Για τη ληστεία έκανε φυλακή, αλλά και μέσα από τη φυλακή, προφανώς με το απ’ έξω δίκτυο, τρομοκρατούσε τους μάρτυρες.

Πολλά ρεπορτάζ τον φωτογράφιζαν και μόνο το όνομα και τη φωτογραφία δεν έβαλαν εκείνη την εποχή.

Οι οικογένειες των θυμάτων μας έλεγαν και τότε με κάθε λεπτομέρεια όχι απλώς το όνομά του αλλά και τον τρόπο δράσης και το πού είχαν φάει οι “Μπόνι και Κλάιντ”, παρακολουθώντας τα θύματα μία ώρα νωρίτερα, πώς τους δολοφόνησαν, πώς έφυγαν κλπ.

Και όμως μετά 13 ολόκληρα χρόνια τον συνέλαβαν γιατί μόλις τώρα η Δικαιοσύνη βρήκε τα στοιχεία που περπατούσαν μόνα τους στους δρόμους της Καβάλας…

Τραγικά θύματα τα παιδιά και οι σύζυγοι των θυμάτων. Ιδιαίτερα του κρατικού υπαλλήλου που βίωναν και λάσπη κατά του πατέρα τους με πηγή τον δράστη και κάποιους της τοπικής Αστυνομίας τότε…

Κατά σύμπτωση ο δράστης τώρα είχε αρχίσει να… τρομοκρατεί και πάλι την τοπική Αστυνομία κουνώντας βρώμικους φακέλους της…

Η υπόθεση που είναι χαρακτηριστική μπανανίας και όχι ευρωπαϊκής δημοκρατίας με τη σειρά:

Ο διευθυντής της Πολεοδομίας Καβάλας Γιάννης Γκουλούσης, ανέλαβε ως επικεφαλής συνεργείου να κατεδαφίσει αυθαίρετα τα οποία εμπόδιζαν την ανέγερση του Νοσοκομείου Καβάλας σε δημόσια έκταση.

Ένας εκ των ιδιοκτητών των αυθαιρέτων, γνωστός ως ο “ΚΥΠατζής”, απειλούσε και με όπλα και με πρόθεση να ανεβάσει… τούρκικη σημαία στο αυθαίρετο.

Η κατεδάφιση έγινε με πρωτοβουλία δυο στελεχών της τοπικής Πολεοδομίας. Η απειλή ζωής διατυπώθηκε από τότε. Η μία υπάλληλος της Πολεοδομίας πέθανε από καρκίνο και έμεινε ο Γιάννης Γκουλούσης.

Την ημέρα του φόνου ο δράστης τον ακολούθησε στη Θάσο με τη σύζυγό του. Κάθισε δίπλα στην ταβέρνα και όταν έφυγε για το εξοχικό του ο Γκουλούσης έφυγε και εκείνος. Ο Γκουλούσης θεώρησε ότι ήταν ασφαλής (προφανώς) παίρνοντας στο σπίτι μαζί του τον Γ. Χαλκίδη και τον Β. Αθανασά. Ο τελευταίος θα έκανε και προγραμματισμένη δουλειά στα ηλεκτρολογικά.

Βρέθηκαν οι δυο δολοφονημένοι στη βεράντα του σπιτιού και ο Αθανασάς σε κοντινή απόσταση καθώς έτρεξε να φύγει μόλις άκουσε τους πυροβολισμούς και τις φωνές των θυμάτων…

Οι μαρτυρίες από πρόσωπα που ειχαν δει ήταν δεδομένες από τότε.

Ακολούθησαν ρεπορτάζ ακριβείας για το σκηνικό και ένας φόνος με το ίδιο όπλο στην Καβάλα. Φως φανάρι ποιος τον είχε κάνει και τα κλειδιά του σπιτιού σε χώρο του δράστη.

Η οικογένεια του Γκουλούση γνώρισε τον εφιάλτη καθώς με ευθύνη και της τότε τοπικής Αστυνομίας οργίαζαν σενάρια λάσπης, ότι τον δολοφόνησαν γιατί χρηματίζονταν ως διευθυντής της Πολεοδομίας, ή τον δολοφόνησαν γιατί ήταν χωμένος σε δουλειές με διακίνηση γυναικών από τα Βαλκάνια και τη Ρωσία.

Τίποτα από αυτά δεν υποστηριζόταν από κανένα απολύτως εύρημα ή στοιχείο. Αντίθετα, όλα έδειχναν οτι ο “ΚΥΠατζής” που κράδαινε σε κάθε ευκαιρία το κουμπούρι ήταν ο δράστης με δεδομένο το κίνητρο.

Αυτήν ακριβώς τη λύση δίνουν σήμερα οι τοπικές δικαστικές αρχές και σε ρεπορτάζ που επαναλάβαμε και τώρα, όπως και τότε, τα ίδια ακριβώς ακούσαμε. Επιπλέον ένα ερώτημα από τους συγγενείς των θυμάτων: «ποιο είναι το νέο στοιχείο που βρέθηκε τώρα; Μήπως υλικό απο “κοριό” της ΕΥΠ ή απλώς συνδυασμός των τότε στοιχείων;»

Και αν δεν υπάρχει κανένα νέο στοιχείο και είναι απλός συνδυασμός, το τρομερό πλήγμα στην υπόληψη των οικογενειών των θυμάτων (ακόμα και για όργιο με γυναίκες είχαν μιλήσει…) ποιος θα το “πληρώσει” και πώς;

Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ερευνήσει η ηγεσία της Αστυνομίας και η ηγεσία της Δικαιοσύνης  την υπόθεση…

Αυτό το ρεπορτάζ είχαμε δημοσιεύσει στην “Ελευθεροτυπία” στις 24 Φεβρουαρίου 2014.

Το δημοσιεύουμε γιατί θα το δείτε ως “αποκάλυψη” τώρα σε διάφορα ΜΜΕ…

Το όνομα του προφυλακισθέντος δεν το δημοσιεύσαμε. Τώρα δημοσιεύεται. Απλώς να προσθέσουμε ότι ο ίδιος από τις φυλακές έκανε δηλώσεις ότι είναι παντελώς αθώος, ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο εναντίον του και οτι είναι σκευωρία της Αστυνομίας εναντίον του γιατί ¨έχει κόντρα μαζί του για διάφορα θέματα και επιπλέον τον προφυλάκισαν, όχι γιατί υπήρχε νέο στοιχείο, αλλά γιατί δεν παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα, τους μήνες Οκτώβρη και Νοέμβρη του 2013». Το βούλευμα της Δικαιοσύνης ορίζει να παρουσιάζεται μια φορά το μήνα.

Φυσικά δεν παίρνουμε θέση επί της ενοχής ή όχι του συγκεκριμένου. Απλά σημειώνουμε ότι επί 13 χρόνια είναι ο μόνος ύποπτος, ότι κανέναν άλλο δεν έψαχναν και δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν:

1) είτε συγκαλύπτουν επί τόσα χρόνια τον συγκεκριμένο ως δράστη

2) είτε σκευωρούν εναντίον του επί όλα αυτά τα χρόνια.

Ας δείξουν μια άλλη έρευνα, προς άλλη κατεύθυνση και άλλα πρόσωπα που έκαναν για το τριπλό φονικό όλα αυτά τα χρόνια…

Εκτύπωση Εκτύπωση Email Email