Πού τρέχει ο (παρα)λογισμός σου;

ΠΡΟΣ ΦΑΛΗΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΟΥ ΜΕΡΙΑ ΜΕ ΟΛΙΓΗ ΑΠΟ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

sk

«Για να μην ζήσουμε (και) την χρεοκοπία των ιδεών και των απόψεων, αναζητούμε την Κοινή Λογική σε μια χώρα όπου το αυτονόητο είναι το ζητούμενο». Αυτή είναι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ 100.3, η περιγραφή της εκπομπής «Στο Στόμα του Νίκου», των Νίκου Ανδρίτσου και Νίκου Υποφάντη.

Για να μην ζήσουμε λοιπόν και την χρεοκοπία των ιδεών, οι δύο Νίκοι Κυριακάτικα βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Δεν εξηγείται διαφορετικά η ακατανόητη υπεράσπιση της υποψηφιότητας της Μαρίας Σπυράκη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ, ότι «και άλλοι δημοσιογράφοι έχουν κατέβει υποψήφιοι».

Η Κοινή Λογική βέβαια πηδάει από το παράθυρο όταν αντιληφθείς ότι κάποιος που η δουλειά του είναι να κρίνει την εξουσία και να μεταδίδει ειδήσεις αμερόληπτα κατεβαίνει υποψήφιος με το κυβερνόν κόμμα (το οποίο μάλλον δεν τον διάλεξε ως υποψήφιο για την ανιδιοτέλειά του).

Εκτός αν η Κοινή Λογική ή το αυτονόητο, που είναι και το ζητούμενο σε αυτή τη χώρα, λέει ότι είναι σωστό να χρησιμοποιείς τη δημοσιογραφία, την τέταρτη εξουσία, ως ορμητήριο για να μπουκάρεις στις άλλες τρεις. Και, αν όντως επιβραβεύεσαι για υπηρεσίες που προσέφερες στο εκάστοτε κόμμα, είσαι σωστός δημοσιογράφος; Γι” αυτό την κάνεις δηλαδή αυτή τη δουλειά;

Για την άποψη ότι «και άλλοι δημοσιογράφοι έχουν κατέβει υποψήφιοι», αγαπητοί παραγωγοί, το μόνο που μπορούμε να τονίσουμε είναι ότι άλλοι τόσοι και πολλοί περισσότεροι δεν έχουν κατέβει υποψήφιοι, γιατί αρνούνται να συμμετάσχουν στην πρακτική των «περιστρεφόμενων θυρών», κοινώς, «το “να χέρι νίβει τ” άλλο».

Αν λοιπόν σας φαίνεται νορμάλ το να μεταπηδάει κάποιος από τη δημοσιογραφία στην πολιτική, λογικό και επόμενο είναι να σας φαίνεται σχεδόν «φαιδρή» (από τον τρόπο που το σχολιάσατε), η κίνηση Τσίπρα να δώσει συνέντευξη σε τοπικά κανάλια (που από το ύφος που το είπατε ως είδηση, μόνο το «ο Θεός να τα κάνει κανάλια» έλειπε). Γιατί άμα πάψει ένας πιθανός μελλοντικός πρωθυπουργός της χώρας να δίνει συνέντευξη σε μεγάλα κανάλια, τότε πώς θα βρεθούν και τα ονόματα άλλων συναδέλφων κάποια στιγμή σε ψηφοδέλτια;

Αν και θα μου πείτε, σώνονται οι υποψήφιοι; Ποτέ.

Και από την άλλη έχουμε και τον τωρινό δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, που φροντίζει να δώσει την ατάκα «θέλω να ολοκληρώσω το έργο μου». Πράγμα περίεργο, καθότι ως γνωστόν δεν ολοκληρώνεται κάτι που δεν ξεκίνησε ποτέ.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail