Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από την Τετάρτη

nvg10.500.072.europe2.gif

Για δύο ακόμη ημέρες οι αντικυκλωνικές κινήσεις πάνω από τη χώρα μας θα συνεχίσουν να προσφέρουν ανοιξιάτικο καιρό, καθώς από την Τετάρτη τη θέση τους παίρνει ένα σύστημα χαμηλών πιέσεων το οποίο φαίνεται να επηρεάζει την Ελλάδα μέχρι τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο της ερχόμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 12/05 και την Τρίτη 13/05 ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη τη χώρα με τη θερμοκρασία να ξεπερνά τους 27 βαθμούς Κελσίου, κυρίως στα νότια. Τις απογευματινές ώρες αναμένεται ανάπτυξη τοπικών νεφώσεων στα ορεινά ηπειρωτικά με πιθανή εκδήλωση πρόσκαιρων βροχών.

Από το πρωί της Τετάρτης 14/05 το σύστημα χαμηλών πιέσεων θα επηρεάσει τη χώρα από τα δυτικά προκαλώντας βροχές και τοπικές καταιγίδες, αρχικά στην Ήπειρο και το Ιόνιο. Τα φαινόμενα κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξαπλωθούν και στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ προς το βράδυ αναμένεται να επηρεάσουν έντονα τα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα αγγίξει τους 24 βαθμούς στα νότια και παραλιακά και τους 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικών διευθύνσεων, μέτριοι και τοπικά ισχυροί στο Ιόνιο, ενώ νότιοι-νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο, ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις.

Για την Πέμπτη 15/05 προβλέπεται σταδιακή εξασθένιση των έντονων φαινομένων με γενικά χαρακτηριστικά τις νεφώσεις , κυρίως στα βόρεια της χώρας, καθώς και την εκδήλωση τοπικών βροχών στα ηπειρωτικά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση της τάξης των 5-6 βαθμών Κελσίου.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail