Πρόωρη αποκάλυψη για το νέο Volkswagen Tiguan

ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΗΣ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ Η ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΦΙΛΟΥΣ SUV

tiguexpcscsl
Με ολίγη από… BMW X5, η νέα γενιά του μικρομεσαίου SUV της Volkswagen θα προσγειωθεί στην Έκθεση της Φρανκφούρτης, έχοντας στο στόχαστρο Qashqai, RAV-4, Sportage, CR-V και CX-5. Γράφει ο Φίλιππος Ντάσκας

Ένα από τα αστέρια στην επερχόμενη Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, το ολοκαίνουριο Volkswagen Tiguan. 

H υπάρχουσα γενιά, η οποία βρίσκεται στην αγορά από το 2007 με ένα ενδιάμεσο facelift το 2011, τερματίζει ευδοκίμως τη θητεία της με περισσότερες από 750.000 πωλήσεις και έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο αγαπημένα μικρομεσαία SUV, χάρη στο μείγμα των χαμηλού κυβισμού κινητήρων και της ελκυστικής εμφάνισής του, εμπνευσμένης από την πρώτη γενιά του πολυτελούς Touareg.

Και η νέα γενιά του Tiguan θα αντλήσει σχεδιαστικά στοιχεία από τον “μεγάλο αδελφό”, ωστόσο είναι εμφανέστερες οι επιρροές από το CrossBlue Concept, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που δημοσίευσε το Carscoops, στις οποίες το νέο μοντέλο έχει “πιαστεί στα πράσα” χωρίς καμουφλάζ, κατά τη διάρκεια φωτογράφισης.

Το νέο μοντέλο φαίνεται χαμηλότερο σε ύψος, χάρη και στα μικρότερα σε μέγεθος παράθυρα που του χαρίζουν μια πιο σπορ στάση, ενώ η γραμμή των παραθύρων, που διατηρείται σχεδόν αναλλοίωτη σε σχέση με το CrossBlue Concept, παραπέμπει ευθέως σε BMW. Μάλιστα, από τις φωτογραφίες φαίνεται πως σχεδόν ολόκληρο το πίσω τμήμα είναι εμπνευσμένο από την X5, μαζί με την πλευρική “χαρακιά” που διατρέχει το προφίλ από το εμπρός φτερό, περνώντας από τα χερούλια των θυρών και καταλήγοντας στα πίσω φωτιστικά σώματα.

Το νέο Tiguan “πατάει” στην πολυχρηστική πλατφόρμα MQB (η οποία βέβαια αποτελεί “πονοκέφαλο” για τη Volkswagen, που προσπαθεί εντατικά να ανακτήσει τα τεράστια κόστη έρευνάς της), θα εφοδιάζεται με τη γνωστή από το Golf 7 γκάμα κινητήρων TSi και TDi, ενώ θα είναι διαθέσιμες εκδόσεις με τετρακίνηση 4MOTION, πέραν των κλασικών προσθιοκίνητων εκδόσεων.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail