Στο εδώλιο(και)της Βουλής η επιτροπή ανταγωνισμού!

ΚΑΤΑΔΙΚΗ-ΣΟΚ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ

epitropi antagonismou

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

Άγρια στριμωγμένη εξαιτίας της άθλιας λειτουργίας της ,σύμφωνα με τα ΜΜΕ ,αλλά και συγκεκριμένες καταγγελίες είναι η επιτροπή Ανταγωνισμού. Πλείστοι όσοι πολιτικοί έχουν κάνει κατα καιρούς την απλή και λογική παραδοχή ότι όπου υπάρχουν «καρτέλ» δεν λειτουργεί σωστά η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Το τελευταίο διάστημα πύκνωσαν τα ρεπορτάζ για την άθλια λειτουργία της επιτροπής,κύριας υπεύθυνης για την καρτελοειδή δράση στα καύσιμα,στα σουπερ μάρκετ(όπου ξένες αλυσσίδες διατηρούν στην Ελλάδα υψηλότερες τιμές απο εκείνες που έχουν στο εξωτερικό…) στα κανάλια,στα δημόσια έργα ,παντού.
δυο πολύ σοβαρά ρεπορτάζ είχαν τον τελευταίο μήνα οι εφημερίδες ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και ΡΕΑΛ.

Η προσπάθεια του προέδρου της Επιτροπής ,παλαιού δικαστικού,να απαντήσει κρίθηκε απο την εφημερίδα ανεπιτυχής.
Η Επιτροπή έφαγε πριν λίγο καιρό μια πρωτοφανή σφαλιάρα απο τη δικαιοσύνη ,αφού και το συμβούλιο Επικρατείας σε τελευταίο βαθμό την καταδίκασε να πληρώσει τεράστια αποζημίωσηγια πλημμελή λειτουργία στο καρτέλ του ξενόγλωσσου βιβλίου.
Κατά τρόπο πρωτοφανή η επιτροπή άσκησε την πρώτη και μοναδική στα χρονικά αγωγή εναντίον του επιχειρηματία που την καταδίκασε με προφανή σκοπό να μην καταβάλει το τεράστιο ποσό της αποζημίωσης.

Στην υπόθεση αναμίχθηκε υπάλληλος της επιτροπής,τον οποίο ο επιχειρηματίας κατηγορεί ότι ουσιαστικά είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία για να ανατρέψει με την κατάθεσή του την απόφαση.
Ο υπάλληλος είχε παραπεμθεί σε δίκη,αλλά περιέργως καταφέρνει και μπλοκάρει την παραπομπή στο ακροατήριο με προσφυγές κλπ.

Εχει τεράστια σημασία να φτάσει στο ακροατήριο διότι ο υπάλληλος ισχυρίζεται ότι ο επιχειρηματίας ,πήγε στην επιτροπή συγκεκριμένη ημέρα και ώρα και του είπε κλπ.Αυτά είτε αποδεικνύονται απο το βιβλίο επισκεπτών και απο ηχητικά μέσα τα λόγια είτε είναι καραμπινάτα ψέμματα.
Ευνοϊκή στάση έναντι του υπαλλήλου και συνεπώς και της ωφελούμενης απο την κατάθεση του υπαλλήλου Επιτροπής κράτησε μια νεαρή εισαγγελέας και είναι περίεργο διότι και νομικά γράμματα γνωρίζει άριστα και άριστο πατέρα στον εισαγγελικό κλάδο έχει…
Το τελευταίο διάστημα ,ακθώς είναι άγρια στριμωγμένη η επιτροπή προσπαθεί με πυροτεχνήματα να γλιτώσει την καρατόμηση ,η οποία θα έπρεπε να είχε γίνει.

Ενα απο τα πυροτεχνήματα προ μηνών παρουσίαζε την Επιτροπή να κάνει ανακρίσεις-σκο και να παίρνει κεφάλια μεγαλοεργολάβων δημοσίων έργων.
Είδατε κανένα κεφάλι επώνυμο εσείς; Ισως αργότερα που θα βγουν τα κότερα και θα μιλήσει και ο …Τοτός…
Για την άθλια λειτουργία(επι πολλά χρόνια και όχι μόνο στην θητεία του σημερινού προέδρου)θα αντιληφθείτε πολλά διαβάζοντας μια ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένου,ο οποίος είναι συνήθως πολύ καλά πληροφορημένος.

Διαβάστε (εδώ) την ερώτηση που είναι πραγματικά φωτιά και λάβρα για την Επιτροπή

 

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail