Στο ταμείο για τη λίστα Λαγκάρντ ένας ολιγάρχης

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΙΜΗΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ

mpompolas
Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ
Σιγά μην δεν είχε εκατομμύρια ευρώ να πληρώσει στα δημόσια ταμεία η οικογένεια Μπόμπολα. Όταν κινήθηκε η εισαγγελία και έπιασε(σήμερα) το ένα εκ των μελών της οικογένειας τότε πλήρωσε τα 2 εκατομμύρια,τα οποία είναι κυριολεκτικά ψίχουλα για τους κροίσους που ήρθαν απο την τότε Σοβιετία και έφτιαξαν το 1981 την εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ» με διαφημιστικό σποτ το «πάρε το «Έθνος» στα χέρια σου»
Η συνεργασία με το τότε ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου ήταν στενότατη  και έγιναν από τους κύριους υποστηρικτές ,ακόμα και όταν άρχισαν να αποκαλύπτονται σκάνδαλα του τύπου της «αγοράς του αιώνα». Ο πατήρ Γιώργος Μπόμπολας διατήρησε χαμηλούς τόνους δημόσια,αλλά το ακριβώς αντίθετο στην κατάληψη του κράτους με τα δημόσια έργα. Σιγά-σιγά έγιναν μια επιχειρηματική οικογένεια που ενσάρκωνε αυτό που αποκλήθηκε «διαπλοκή»,Ολιγαρχία» και «Βασικός Μέτοχος» από διάφορους πολιτικούς.
Ουδείς τολμά στη δημοσιογραφία να πιάσει το όνομα στο στόμα του και στην …πένα του.Διότι απλά θα κλείσει η πόρτα του ΜΕΓΚΑ,των πολλών ΜΜΕ εντύπων και ηλεκτρονικών που ελέγχει η οικογένεια,χώρια τα όσα θα πάθει από τους φίλους πολιτικούς και επιχειρηματίες που πίνουν νερό στο όνομα της οικογένειας Μπόμπολα «για τα καλά που έχει κάνει στη χώρα».
Μέχρι και τα πολυγραφεία του ΑΛΦΑ στο διαβόητο κτήριο της Αττικής Οδού ελέγχει μέσω του κτηρίου… Οι ξένοι φαίνεται δεν πολυκατάλαβαν τη δύναμη της οικογένειας,έτσι στην διαβόητη λίστα Λαγκάρντ περιέλαβε και τα ονόματα της οικογένειας Μπόμπολα,όπως και άλλων μεγάλων της χώρας.
Ακριβώς γιαυτά είχε τη σημερινή περιπέτεια ο εκ των Μπομπολαίων…
Προφανώς λοιπόν το θέμα δεν είναι οικονομικό.προφανώς το θέμα είναι ηθικό και κοινωνικό.
Προφανώς είναι θέμα «κοίτα ποιοί μιλάνε και διδάσκουν ηθική και καλούς τρόπους απο τα ΜΜΕ τους» Φυσικά και μέσω των μπιστικών τους,δηλαδή μεγαλοδημοσιογράφων που κάνουν ότι δεν κατάλαβαν τι ήταν η λίστα Λαγκάρντ.
Η οικογένεια πάει περίφημα στα οικονομικά της ,αφού σε όλα τα μεγάλα έργα είναι μέσα.Οταν άρχισαν τα «οργανα» με τη λίστα Λαγκάρντ ,άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ρεπορτάζ ότι «δεν πάνε καλά τα οικονομικά του ΠΗΓΑΣΟΥ(Μπόμπολα) και δεν θα χάσουν τις δουλειές τους οι εκατοντάδες δημσοιογράφοι και τεχνικοί αν συγχωνευθεί με τον ΔΟΛ»κλπ Φυσικά και δεν υπήρχε ποτέ καμία σοβαρή πρόθεση για συγχώνευση,αλλά η σχετική τρομοκρατία λειτουργεί στο χώρο του τύπου…
Έτσι εξηγείται,ίσως,και το γεγονός ότι μόνο ο ΔΟΛ συσχέτισε την κλήση Μπόμπολα,απο τους εισαγγελείς με  τα ευρήματα της λίστας Λαγκάρντ… Αντιγράφουμε το σχετικο ρεπορτάζ απο το «ΖΟΥΓΚΛΑ».Στο τέλος περιλαμβάνει τις εταιρείες που ασχολούνται με τα δημόσια έργα σήμερα.Η ΗΛΕΚΤΩΡ αφορά τα σκουπίδα(μελλοντικό χρυσωρυχείο για το οποίο σφάζονται ήδη πολλοί…)ενώ δεν αναφέρεται στην παλαιά υπόθεση με το νερό της Τριχωνίδας.Τότε που το κράτος παρίστανε οτι δεν μπορεί να βάλει δυο πέτρες τη μία πάνω στην άλλη για να μαζέψει νερό για την Αθήνα και συζητούσε να αναθέσει στην οικογένεια Μπόμπολα(ναι ειδικεύεται και στο νερό!…)να μας φέρνει νερό απο τη λίμνη Τριχωνίδα!!!
Ιδού το ρεπορτάζ της ΖΟΥΓΚΛΑ ,αρκετό για να βγάλετε συμπέρασμα για το χάλι και τον ραγιαδισμό αυτής της χώρας:»…O κ. Μπόμπολας συνελήφθη καθώς προέκυψε φοροδιαφυγή ύψους περίπου 4,1 εκατ. ευρώ με βάση τα στοιχεία από τις καταθέσεις στην HSBC και τη διασταύρωση των στοιχείων που ακολούθησε από τις αρμόδιες αρχές. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως ο κ. Μπόμπολας είχε κληθεί να πληρώσει το συγκεκριμένο ποσό πριν ασκηθεί η ποινική δίωξη, κάτι που δεν έκανε.Ακολούθησε μηνυτήρια αναφορά από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και με εντολή του εισαγγελέα ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.Ο κ. Μπόμπολας συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αδικήματα που περιγράφονται στη μηνυτήρια αναφορά αφορούν τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Ο Φώτης που ήταν… Λεωνίδας

Η αρχική πληροφορία το πρωί της Τετάρτης (tweet που έκανε η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη) έκανε λόγο για σύλληψη του Φώτη Μπόμπολα, την οποία μετέδωσε ο δημοσιογράφος Νίκος Χατζηνικολάου μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Οι διαρροές δεν επιβεβαιώθηκαν και προχώρησε σε διάψευση…

Ποιος είναι ο Λεωνίδας Μπόμπολας – Επιχειρηματικές δραστηριότητες

Ο Λεωνίδας Μπόμπολας είναι Πολιτικός Μηχανικός και αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1988. Από το 1988 έως το 1992 ορίστηκε Τεχνικός Διευθυντής μεγάλων έργων υποδομής στην εταιρία ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε.

Το 1992 ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και το 1994 Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας.

Από το 1999, που έγινε η συγχώνευση της ΑΚΤΩΡ με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ και μέχρι σήμερα, είναι βασικός μέτοχος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. (πρώην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ).

Παράλληλα, είναι Διευθύνων Σύμβουλος, από την ίδρυσή της (1996) στην εταιρεία Αττική Οδός Α.Ε., Πρόεδρος του Δ.Σ. στην εταιρεία Αττικές Διαδρομές Α.Ε. (από το 1999), και Διευθύνων Σύμβουλος στα Αττικά Διόδια Α.Ε. (από το 2000).

Επίσης είναι Διευθύνων Σύμβουλος στην εταιρεία ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ, Διευθύνων Σύμβουλος στην ΜΟΡΕΑΣ ΑΕ και στην ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στην εταιρεία ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ και τέλος εκτελεί χρέη Προέδρου στην εταιρία ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. και Διευθύνοντος Συμβούλου στην εταιρία HERHOF GmbH.»

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail