Συμφωνία έρχεται Θέλει δε Θέλει ο Σόιμπλε

ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ ΑΠΟ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

soimple

Του ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΑΣΚΑ

O Σόϊμπλε προσπαθεί με διαρροές και κάθε μέσο να κάνει τη δουλειά του.Το δυστύχημα γιαυτόν και τη Γερμανία είναι ότι κάνει τη δουλειά του σε βεληνεκές που είναι ανάλογο των κινητικών δυνατοτήτων του κ.Σόϊμπλε.


Εννοούμε ότι δεν κάνει τη δουλειά του καθόλου μα καθόλου καλά για την Ευρωπαϊκή Ένωση και προφανώς και για την Γερμανία σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.
Ο Β.Χιώτης ,κακή τη μοίρα(δοτική παρακαλώ…) είναι διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ.Ψάξτε να βρείτε τις σπουδές του…
Ο εν λόγω ήταν κάτι παραπάνω απο εμετικός την κρίσιμη ώρα της συνεδρίασης του «Γιούρογκρουπ» παρεμβαίνοντας σε εκπομπή του σταθμού.Το στόμα του έτρεχε σάλια για το πόσο καλά τα κάνει και τα λέει ο κ.Σόϊμπλε.
Ηταν τόσο πολύ εμετικός,ώστε αναγκάστηκε ο παρουσιαστής της ώρας εκείνης και γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Αδαμόπουλος να τον αδειάσει ουσιαστικά,λέγοντάς του ότι υπάρχει και αντίλογος κλπ κλπ
Το γεγονός ότι δεν κάνει καθόλου καλά τη δουλειά του και για τη Γερμανία ο κ.Σόιμπλε δεν το λέμε εμείς.Ο Αντιπρόεδρος του συγκυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Κάρστεν Σνάϊντερ τον άδειασε εντελώς σέρνοντάς του τα εξ αμάξης και για το ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟ δημοσίευμα της εφημερίδας «FAZ» περί πρότασης του Σόϊμπλε για πενταετές GREXIT.

Ο κ.Κάρστεν μίλησε εντελώς απαξιωτικά για τον ίδιο τον Σόϊμπλε αναφερόμεος υπαινικτικά στα…πόδια του,αλλά και για το Υπουργείο Οικονομικών του κ.Σόϊμπλε και ειδικά για το δημοσίευμα περι GREXIT,ως προϊόν του Υπουργείου του κ.Σόϊμπλε.
Τα πράγματα είναι απλά.Και πολύ σοβαρά.Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας τα τελευταία 40 χρόνια έκαναν όργια στην Ελλάδα και επιθυμούν ΚΑΙ να μην αποκαλυφθούν απο τις δικαστικές έρευνες στην Ελλάδα,αλλά ΚΑΙ να συνεχίσουν το πάρτι εξαγοράζοντας πάμθηνα τα πάντα στην Ελλάδα,αφού πρώτα διαλύσουν την οικονομία της.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα.Και τόσο σοβαρά.
Ισως ο Σόϊμπλε να προβοκάρει τη Μέρκελ έχοντα ςπίσω του το επιχειρηματικό κατεστημένο της Γερμανίας,το οποίο και θα επωφεληθεί από το νέο πάρτι που θα ήθελε να προωθήσει ο χερ Σόϊμπλε.
Σε κάθε περίπτωση,αν ο Σόϊμπλε δεν είναι «λαγός» της Μέρκελ ,ενόψει της συνέχειας στη σύνοδο Κορυφής δεν έχει καμία τύχη στο Υπουργειο Οικονομικών της Γερμανίας εάν τραβήξει το σχοινί θέτοντας σε ταραχή τις γεωπολιτικές ισορροπίες στην περιοχή μας.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η Μέρκελ στην περιοδεία που έκανε στα Βαλκάνια ,πήγε σε όλες τις χώρες εκτός των Σκοπίων με τα οποία η Ελλάδα βρίσκεται σε ένταση.

Κοντολογής: Θα λεχθούν και θα γίνουν πολλά μέχρι τη λήξη αυτής της διαπραγμάτευσης.Ειδικά στη Γερμανία ,πατρίδα του Γκέμπελς.Στο τέλος συμφωνία θα υπάρξει.
Το γεγονός ότι ο Σόϊμπλε αντιδρά τόσο πολύ ,δείχνει ότι είναι μια συμφωνία καλύτερη απο όλες τις προηγούμενες για την Ελλάδα.Τις προηγούμενες είχε συντάξει το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας…
Αυτή εδώ το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας ,σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ και το ΔΝΤ…
Αυτή την περίοδο οι ΗΠΑ και η Διεθνής Κοινότητα έχουν αρκετές ενδείξεις για βήματα εντός Γερμανίας,τα οποία φέρνουν στις μνήμες ΠΡΟ-ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ συμπτώματα.Σε αυτά θα αναφερθούμε με στοιχεία και τα στοιχεία θα αναφέρονται και στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών…
Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι οι Γερμανοί με την ενοποίηση της Ευρώπης προσπαθούν,αντιγράφοντας τα πρώτα βήματα πριν τον β παγκόσμιο πόλεμο να σχηματίσουν γύρω τους μια συμμαχία «προθύμων» χωρών,τις οποίες αφού υπέταξαν οικονομικά(Σλοβακοσλοβενία,Φινλανδία κ.α.) ,αλλά και εκμεταλλευόμενοι το αντιρωσικό τους πνεύμα τις χρησιμοποιούν ως καρότα και μαστίγια έναντι άλλων.
Η Ελλάδα είναι μια καλή(ετσι νομίζουν…) περίπτωση για πείραμα ,δεδομένου ότι θεωρούν πως αυτά τα 50 χρόνια κυριαρχίας τους έχουν γεμίσει την Ελλάδα…Δήμους Σταρένιους.Αυτούς προσπαθούν τώρα να …αποκαταστήσουν στην εξουσία γκρεμίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και υποσχόμενοι στους Αμερικανούς ,ότι θα είναι οι «καλοί» τοποτηρητές τους στην Ευρώπη και αντίβαρο στον Πούτιν.

Θεωρούμε βέβαιο ότι οι Αμερικανοί θα προτιμήσουν να διαλύσουν την ευρωζώνη παρά να εμπιστευτούν τις «καλές προθέσεις» των Γερμανών,καθώς έχουν σημάδια νεοναζιστικών συμπεριφορών.
Ετσι θεωρούμε βέβαιο ότι οι Γερμανοί θα συρθούν στην συμφωνία με την Ελλάδα…

Ιδού πως μεταδίδουν τις γερμανικές συμπεριφορές και άλλα ΜΜΕ(ΖΟΥΓΚΛΑ.),ακολουθώντας τα ρεπορτάζ που με συνέπεια μεταδίδουμε εδώ και 5-6 μήνες χωρίς ταλάντευση.

Μόνο τις Καρυάτιδες δε ζήτησαν στο Eurogroup του Σαββάτου, από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, οι Ευρωπαίοι σωτήρες.

Η Ευρώπη του γερμανικού άξονα δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη του παρελθόντοςΟι παράλογες απαιτήσεις οι οποίες διέρρεαν, για δημιουργία ταμείου με ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου αξίας 50 δις, προκειμένου να τα εκποιούν οι εκπρόσωποι των δανειστών, οι προτάσεις του Σόιμπλε περί πενταετούς εξόδου από την ευρωζώνη και η αρνητική στάση του Φινλανδού υπουργού οικονομικών Αλεξάντερ Στούμπ, είναι λίγα σε σχέση με όσα διαδραματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνόδου.

Μετά από αυτή τη στάση, η οποία εάν δεν αποτελεί πολιτική μπλόφα είναι γραμμή για αναγκαστικήΜε Δούρειο Ίππο την Φινλανδία ο Σόιμπλε δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογών στην ελληνική κυβέρνηση έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει στις Βρυξέλλες για μία τελευταία προσπάθεια, αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα και να μην υποκύψει σε εκβιασμούς.

Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει Έλληνας που θα δεχθεί να παραδώσουμε τα ιερά και τα όσια στους δανειστές, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, πολύ περισσότερο κάτω από συνθήκες απόλυτου εκβιασμού.

Η Ευρώπη του γερμανικού άξονα δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη του παρελθόντος και οι κυβερνήτες της με τη λογιστική λογική δεν συγκινούνται από την ιδέα μίας πραγματικά ενωμένης και αλληλέγγυας οικονομικής ένωσης.

Με Δούρειο Ίππο την Φινλανδία ο Σόιμπλε δεν αφήνει πολλά περιθώρια επιλογών στην ελληνική κυβέρνηση και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι φιλελεύθεροι και τα λαϊκά κόμματα της Δύσης, παίρνουν την εκδίκησή τους απέναντι σε μία κυβέρνηση με αριστερές καταβολές και συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο.

Ταυτόχρονα εκβιάζουν τον πρωθυπουργό, με το πρόσχημα της πολιτικής αβεβαιότητας λόγω των αντιδράσεων στελεχών του, δημιουργώντας κατάλληλο κλίμα για μία κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, όπως προφανώς την θέλουν οι ίδιοι και όχι όπως την επέλεξε ο ελληνικός λαός.

Αρκεί να διαβάσει κάποιος τα δημοσιεύματα των ελληνικών μνημονιακών εντύπων και τις πολιτικές εκπομπές των τηλεοπτικών μέσων εκδοτών, οι οποίοι προφανώς ανησυχούν περισσότερο για τη δική τους τύχη και λιγότερο για την συνολική πορεία του τόπου.

Eurogroup: Eγγυήσεις και σκληρότερο μνηνόνιο απαιτούν οι δανειστές

Με προσχηματικά ή μη εμπόδια οι διαβουλεύσεις, που ξεκίνησαν στις 16:30 το μεσημέρι του Σαββάτου και διεκόπησαν στη 1:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, για να συνεχιστούν στις 12:00 το μεσημέρι, δείχνουν να καταλήγουν σε τοίχο, καθώς οι δανειστές εγείρουν διαρκώς ζήτημα εμπιστοσύνης προς την ελληνική κυβέρνηση.

«Είχαμε μια βαθιά συζήτηση των ελληνικών προτάσεων. Το βασικό θέμα είναι η εμπιστοσύνη», ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά τη διακοπή των συνομιλιών, προσθέτοντας ότι συζητήθηκαν και χρηματοοικονομικά θέματα. «Είναι δύσκολο, η δουλειά όμως συνεχίζεται», κατέληξε.

Λακωνικός ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, αρκέστηκε να δηλώσει ότι «υπάρχει ακόμη ελπίδα».

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail