- ntokoumenta.gr - http://www.ntokoumenta.gr -

Τι να τρώτε για να κάψετε περισσότερο λίπος

Posted By anonymous On 21 Δεκεμβρίου 2014 @ 20:06 In Υγεία | No Comments

Ορισμένες τροφές έχουν πολύ υψηλή θερμογόνο δράση, ώστε να μπορείτε κυριολεκτικά να καίτε θερμίδες, καθώς καταναλώνετε αυτές τις τροφές.

Και υπάρχουν τροφές που περιέχουν εκείνα τα θρεπτικά συστατικά και τις χημικές ενώσεις που αυξάνουν τον μεταβολισμό σας.

Δείτε ποιες τροφές πρέπει να καταναλώνετε για να κάψετε ευκολότερα και ταχύτερα το περιττό λίπος στο σώμα σας:

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Το σώμα σας καίει τις διπλάσιες θερμίδες στην προσπάθειά του να διασπάσει και να απορροφήσει τα προϊόντα ολικής αλέσεως σε σύγκριση με τα επεξεργασμένα προϊόντα. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως το αλεύρι βρώμης και το καστανό ρύζι.

Άπαχο κρέας

Η πρωτεΐνη έχει υψηλή θερμογόνο δράση. Μπορείτε να κάψετε περίπου το 30% των θερμίδων που περιέχει το φαγητό κατά τη διάρκεια της πέψης. Ένα στήθος κοτόπουλου των 300 θερμίδων απαιτεί περίπου 90 θερμίδες για να διασπαστεί στον οργανισμό.

Γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά

Τα προϊόντα που είναι πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D, συμβάλλουν στη διατήρηση και την οικοδόμηση της μυϊκής μάζας, απαραίτητη για τη διατήρηση ενός ισχυρού μεταβολισμού.

Πράσινο τσάι

Έρευνα, που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, έδειξε ότι οι άνθρωποι που έπιναν τέσσερα φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα, έχασαν περισσότερα από τρία κιλά σωματικού βάρους σε οκτώ εβδομάδες. Αυτό οφείλεται στην χημική ένωση EGCG, που επιταχύνει τον μεταβολισμό για λίγες ώρες, αφότου πιείτε το πράσινο τσάι.

Φακές

Μία κούπα φακές παρέχει το 35% των ημερήσιων αναγκών σας σε σίδηρο. Όταν λείπει ένα τόσο θρεπτικό συστατικό από τον οργανισμό, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται, επειδή το σώμα αδυνατεί να πάρει ό,τι χρειάζεται για να λειτουργήσει αποτελεσματικά.

Καυτερές πιπεριές

Η καψαϊκίνη, η βασική χημική ένωση που περιέχουν οι πιπεριές, ζεσταίνει το σώμα σας και αυτό σας κάνει να καίτε επιπλέον θερμίδες.

Πηγή:  www.onmed.gr


Article printed from ntokoumenta.gr: http://www.ntokoumenta.gr

URL to article: http://www.ntokoumenta.gr/%cf%84%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%ac%cf%88%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%83%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf-%ce%bb/

Copyright 2014 ntokoumenta.gr