Το Κοινό του “ONline”

"ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ" ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΣΑΜΑΡΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ MEGA

slgdsmstev

Υπάρχουν αρκετές κατηγορίες ανθρώπων που είναι αξιοζήλευτες από μια μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού. Πάντοτε όμως, όταν κάτι κακό μας συμβαίνει, σκεφτόμαστε “υπάρχουν και χειρότερα”. Πολλές φορές μ’ αυτό εννοούμε και την κατηγορία στην οποία ανήκει ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Ιβάνοβιτς, από χθες το βράδυ.

Ωστόσο, σε μια απολύτως ξεχωριστή κατηγορία στα τρίσβαθα του “υπάρχουν και χειρότερα” θα πρέπει να ανήκει το κοινό της εκπομπής “ONline” του Mega (ή OFFline, ανάλογα με την οπτική του καθενός).

〉 Βλέπετε, οι άνθρωποι πίστευαν ότι θα τους δοθεί ο λόγος και θα μπορέσουν να πάρουν κάποιες απαντήσεις από τον πρώην Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.

〉 Αντ’ αυτού, ουδείς τους ενημέρωσε πως δήλωσαν συμμετοχή στην αγιογράφησή του.

〉 Μία αγιογράφηση κατά τη διάρκεια της οποίας ουδέποτε μας ενημέρωσε για κάτι βασικό: πώς, 3-4 μήνες μετά τις εκλογές, χωρίς να έχει υπάρξει η παραμικρή μεταβολή (προς τα πάνω) σε μισθούς, συντάξεις και στην – απαράδεκτα υψηλή – φορολογία (προς τα κάτω) και αντίθετα με εισπράξεις-ρεκόρ λόγω ρυθμίσεων χρεών, έχουν εξανεμιστεί τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου.

〉 Η ανησυχητική συνεπαγωγή του συγκεκριμένου ερωτήματος είναι πάρα πολύ απλή: για να βγαίναμε και φέτος (για να συνεχιστεί το “σαξές και ξερός στόρι”), πολύ απλά θα ξανακόβαμε μισθούς και συντάξεις και θα αυξάναμε έτι περαιτέρω τη φορολογία. Και γι’ αυτό ακριβώς προτιμήθηκαν και οι εκλογές, με πρόσχημα την εκλογή Προέδρου.

〉 Για την οποία, ο πρώην Πρωθυπουργός μας ενημέρωσε, με την αξιοπιστία που τον διαπρέπει (όπως θα έλεγε και η λαίδη Άντζελα), ότι φταίει ο Φώτης Κουβέλης που δεν δέχθηκε την πρόταση για την Προεδρία. Ισχυρισμό τον οποίον διέψευσε ο ίδιος ο Κουβέλης, λέγοντας πως ενώ όντως υπήρξε επικοινωνία του με τον τότε Υπουργό Επικρατείας, αλλά και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν υπήρξε ποτέ η παραμικρή πρόταση για το αξίωμα από κανέναν από τους δυο και πως, ούτως ή άλλως δεν υπήρχε περίπτωση να εκλεγεί, αφού η ΔΗΜΑΡ είχε λάβει απόφαση αρνητικής ψήφου ανεξαρτήτως προσώπου.

〉 Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, δεν λέμε σε καμία περίπτωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ακριβώς αυτά που υποσχόταν πριν τις εκλογές (ευτυχώς). Ωστόσο η αναξιοπιστία της σημερινής ηγεσίας της ΝΔ, θα μπορούσε άνετα να συγκριθεί με τα δρομολόγια της παλιάς Ολυμπιακής. Ήξερες πως αν πετούσες στις δέκα, θα έφευγες στις δώδεκα. Ή στις δύο. Ή στις δέκα της επομένης.

Και φυσικά οι ερωτήσεις του κοινού που πήγαιναν να ξεφύγουν από την κλάση δυσκολίας “Ποια είναι η άποψή σας για την καλλιέργεια κυκλαμίνων;”, δεν προλάβαιναν ποτέ να διατυπωθούν, καθώς οι παρουσιαστές θυμόντουσαν πως εκείνη ακριβώς τη στιγμή έπρεπε να του θέσουν τις δικές τους δύσκολες ερωτήσεις, όπως αν πιστεύει πως η Κάντι-Κάντι και ο Άντονι έπρεπε να καταλήξουν μαζί ή αν έπρεπε να σκοτώσουν τον McDreamy στο Grey’s Anatomy.

〉 Ξαναγυρίζοντας όμως στην αρχική σκέψη, η αλήθεια είναι πως εκτός από το κοινό του ONline (που ακούγεται επικίνδυνα σαν το “Κοινό των Ηπειρωτών”) υπάρχει μια ακόμα πιο ταπεινή και καταφρονεμένη κατηγορία.

〉 Είναι η επονομαζόμενη και “Μακαρόνια με κιμά” κατηγορία, στην οποία εσχάτως έχει ενταχθεί μόνο ένα μέλος, ο Σάκης Ρουβάς. Μας είναι απολύτως ακατανόητο για ποιον πιθανό λόγο μπορεί ένας ταλαντούχος τραγουδιστής και σόουμαν να δέχεται να πέφτει στην κατηγορία του “Slumdog Millionnaire”, του ταπεινού παιδιού με τα μεγάλα όνειρα στα οποία κανείς δεν θα μπει εμπόδιο, όπως είχε δηλώσει όταν παραλάμβανε το βραβείο Κουν για την τραγωδία, με όλη τη σημασία της λέξης, στην οποία πρωταγωνίστησε.

〉 Μας είναι απολύτως ακατανόητο πώς κάποιος διαβάζει την ανακοίνωση του Μίκη Θεοδωράκη και δεν βλέπει το αυτοκρατορικό άδειασμα, όταν ο εξαιρετικός μουσικοσυνθέτης αισθάνεται την ανάγκη να βγάλει από πάνω του την παραμικρή υποψία ότι εκείνος έδωσε την έγκριση για να ερμηνεύσει ο κ. Ρουβάς το “Άξιον Εστί” του νομπελίστα Οδυσσέα Ελύτη.

〉 Μας είναι επίσης απολύτως ακατανόητο γιατί ένας ποπ τραγουδιστής μπορεί να έχει μπουχτίσει τόσο με το επάγγελμά του ώστε να ψάχνει τριανταπέντε διαφορετικές διεξόδους (αυτό το μήνα) για να κάνει κάτι διαφορετικό. Ηθοποιός, ποπ τραγουδιστής, έντεχνος, παρουσιαστής και πολυμίξερ. Μόνο ψηφιδωτά δεν έχει αρχίσει να φτιάχνει. Ακόμα και η Μαρί Κιουρί όταν πήρε Νόμπελ Φυσικής και Νόμπελ Χημείας σταμάτησε, σου λέει “μπάστα, σώνει, τέλος!”, δεν αποφάσισε να πάει και για το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Βέβαια εκείνη πέθανε λόγω της ανακάλυψης που της χάρισε το Νόμπελ, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση.

〉 Εκτός, φυσικά, κι αν το δικό του σαξές στόρι είναι εφάμιλλο του σαμαρικού. Τότε μας είναι απολύτως κατανοητό.

Εκτύπωση Εκτύπωση e-mail e-mail