24 Σεπ 2016

ΑΡΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ..."ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ" ΤΩΝ ΗΠΑ.

news Image

 

Του Γιάννη Ντάσκα

 

Αρση τηλεφωνικού απορρήτου των  Δημάδη και Σουλτογιάννη,ώστε να αποδειχθεί με ποιούς είχαν επαφές  και συντονισμό τις κρίσιμες ώρες παρακολούθησης του Υπουργού Επικρατείας  Ν.Παππά και της πρωθυπουργικής αποστολής στις ΗΠΑ ζητεί με ερώτησή του στη Βουλή ο Νίκος Νικολόπουλος και δίνει άλλη διάσταση στην υπόθεση αυτή.

 

Συνδυάζει επίσης την υπόθεση, με την παρουσία του Κοντομηνά στις ΗΠΑ,  αντί να παρευρεθεί στη δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, όπου είναι ο βασικός κατηγορούμενος και μάλιστα με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.

 

Ο κ. Νικολόπουλος αφού αναφέρεται στο πόρισμα της εισαγγελέως Παπανδρέου για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παραλληλίζει την υπόθεση με το σκάνδαλο της ΖΗΜΕΝΣ, ζητώντας απαντήσεις για τις πράξεις των εισαγγελέων στις δυο υποθέσεις και για το αν θα υπάρξει ίδια στάση στις δυο δίκες, ως προς τα έγγραφα που πρέπει να μεταφραστούν.

 

Στην υπόθεση της ΖΗΜΕΝΣ με πισωγυρίσματα εισαγγελέων αποφασίστηκε η αναβολή για να μεταφραστούν τα έγγραφα, όπως είναι νόμιμο, ενώ στην υπόθεση αυτή  η μετάφραση επίσης αποφασίστηκε την υστάτη στιγμή .

 Ο κ .Νικολόπουλος αναφέρεται στη διάσταση που έδωσε στην υπόθεση αυτή το έγκυρο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και τα ntokoumenta.gr

 και μεταξύ άλλων αναφέρει

 

"Επειδή όμως πριν λίγο καιρό οι Έλληνες βίωσαν έναν νέο τραγέλαφο  στην υπόθεση Siemens, κατά την οποία η αδέκαστη κρίση μερικών εισαγγελέων, οι οποίοι δεν είναι στην ουσία κάτι διαφορετικό από συνηγόρους του Ελληνικού Κράτους, οδήγησε στο να αναβληθεί η δίκη αυτή με αιτιολογία, ότι έγιναν λάθος εκτιμήσεις εισαγγελέων και κάποια περίεργα και μοναδικά πισωγυρίσματα εισαγγελέων, καθώς δεν μεταφράστηκαν δικόγραφα.

Με αυτά και με αυτά και πάλι και πάντα γίνεται ένα παιχνίδι συμφερόντων που παίζουν κάποιοι αλλά στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί και οι εδώ άνθρωποί τους ,αφού η υπόθεση πάει για παραγραφή εν μέρει ή στο σύνολό της.

 

Τα ίδια και τώρα στη δίκη του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μερικοί συνήγοροι των συμφερόντων του ελληνικού δημοσίου, συγνώμη κ.κ. εισαγγελείς εννοώ, αρχικά απέρριψαν το σαφές και ρητό αίτημα να μεταφραστούν τα δικόγραφα στη γλώσσα του κατηγορουμένου, όπως θα έπρεπε από σεβασμό στην προσωπικότητα και στα ανθρώπινα δικαιώματα να γίνει.

Στη συνέχεια, στις 28 Ιουλίου 2016, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ισ. Ντογιάκος έδωσε εντολή η έγκριση να γίνει αυτή η μετάφραση ,αλλά φυσικά οι χιλιάδες σελίδες δεν ήταν δυνατόν να μεταφραστούν μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2016, που είχε ορισθεί η δίκη των λίαν επωνύμων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο πολυεκατομμυριούχος κροίσος, επιλαχών υπερθεματιστής καναλάρχης Δ. Κοντομηνάς, ο οποίος δεν παρέστη από την πρώτη μέρα στην δίκη, προτιμώντας ταξίδια στο εξωτερικό, συγκεκριμένα στις ΗΠΑ χωρίς δυστυχώς να αποτρέψει η παρουσία του την απαράδεκτη και παράνομη ενέργεια δημοσιογράφου του δικού του σταθμού alpha, να παρακολουθεί τον Υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και την πρωθυπουργική αποστολή στην Νέα Υόρκη, όπως αναφέρουν τα σχετικά τα ρεπορτάζ των εγκύρων  ΜΜΕ "Αθηναϊκό Πρακτορείο" και ntokoumenta.gr.

Επειδή σε μια δημοκρατία η Δικαιοσύνη δεν είναι πολυεργαλείο για τη διεκπεραίωση διαφόρων σκοπιμοτήτων, αλλά εγγύηση για το κράτος δικαίου.

Επειδή η δίκη αυτή θα είναι ¨πιλότος¨ και για τις άλλες μεγάλες δίκες που έρχονται μέσα στο φθινόπωρο.

Επειδή η  δίκη αυτή οδεύει και πάλι προς αναβολή και αυτό είναι προς το συμφέρον των Κροίσων και των λοιπών που παραπέμπονται, οι οποίοι κατά την κ. Π. Παπανδρέου : «… όσοι είχαν πρόσβαση «άρμεγαν» εκατομμύρια ευρώ επί μία ολόκληρη τριετία….»

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτώνται ο κ. Πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι Υπουργοί:

 

1ον Ήταν σύννομες οι ενέργειες των εισαγγελέων που αναμίχθηκαν στην υπόθεση siemens ως προς την μετάφραση των εγγράφων;

2ον Ποιοι ονομαστικά ήταν αυτοί οι εισαγγελείς;

3ον Ήταν σύννομες οι ενέργειες των εισαγγελέων που αναμίχθηκαν στην υπόθεση Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ως προς την μετάφραση των εγγράφων;

4ον Ποιοι ονομαστικά ήταν αυτοί οι Εισαγγελείς;

5ον Στην υπόθεση παρακολούθησης της πρωθυπουργικής αποστολής στις ΗΠΑ, αναμίχθηκε και άνθρωπος του τηλεοπτικού σταθμού alpha και αυτή η υπόθεση εκτυλίχτηκε, την παραμονή και ημέρα της δίκης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Συμμερίζεσθε τις υποψίες που δημιουργεί το γεγονός ότι βρισκόταν στις ΗΠΑ, αντί να κάθεται στο εδώλιο ο βασικός κατηγορούμενος  και ιδιοκτήτης του alpha;

6ον Θα γίνει πραγματική έρευνα για την όζουσα αυτή υπόθεση και  θα ζητήσετε άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να προκύψει ποιός συντόνισε η αναμίχθηκε στην υπόθεση παρακολούθησης, αφού όπως με γραπτή ανακοίνωσή του και σωστά ο Υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς τόνισε πως:

 

«Η ευθύνη αυτών που τους έβαλαν να κάνουν ό,τι έκαναν είναι ακόμη μεγαλύτερη» και μετ’ επιτάσεως εν συνεχεία επανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ με γραπτή ανακοίνωσή του ότι «δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά και όσους τους ανέθεσαν τη συγκεκριμένη ¨αποστολή¨ αφού άλλωστε τούτο προκύπτει απ’ όσα βασίμως πιστεύει η ηγεσία της κυβέρνησης ότι δηλαδή υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί».

7ον Έχετε την πολιτική βούληση να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί που πιθανόν είναι μεταξύ εκείνων που είναι ενάντια στην επικράτηση της νομιμότητας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και κρύβονται πίσω από περούκες και κακόγουστες μεταμφιέσεις;





Απίστευτο αλλά αληθινό: Έβγαλαν πλαστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Στη Δικαιοσύνη κύκλωμα με εμπλοκή στελέχους της μασονικής στοάς Αθηνών...
Απίστευτο αλλά αληθινό: Έβγαλαν πλαστή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας!
Στη Δικαιοσύνη κύκλωμα με εμπλοκή στελέχους της μασονικής στοάς Αθηνών...