03 Ιαν 2017

ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΧΑΡΤΗ Η ΣΠΑΡΤΗ!

news Image

Κέντρο  παγκόσμιου Ιατρικού Ενδιαφέροντος θα αποτελέσει η Σπάρτη για το τετραήμερο από 20 (Πέμπτη) μέχρι και 23(Κυριακή) Οκτωβρίου.
Στην ιστορική πόλη διοργανώνεται για πρώτη φορά  το Παγκόσμιο Συνέδριο (2ο κατα σειρά)Γενετικής, Γηριατρικής και Έρευνας Νευροεκφυλιστικών Παθήσεων (GeNeDis 2016) .
Στην πόλη θα βρεθούν επιστήμονες απο όλο τον κόσμο και θα παρουσιάσουν ενδιαφέρουσες ιατρικές έρευνες που θα εκτείνονται σε όλο το μήκος της ανθρώπινης ζωής,απο τη γέννηση μέχρι και τον τελικό ηλικιακό εκφυλισμό.

Το σημαντικό για την πόλη είναι ότι μπαίνει και στον σύγχρονο παγκόσμιο χάρτη και δεν διηγείται μόνο περασμένα μεγαλεία.

 


 
Συμβολή στη διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου έχει και ο φαρμακευτικος(ΒΙΑΝΕΞ) επιχειρηματίας Δημ.Γιαννακόπουλος, ιδιοκτήτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού, αλλά και της ποδοσφαιρικής ομάδας της Σπάρτης, η οποία επι των ημερών του ανέβηκε στη Β κατηγορία και πάει ολοταχώς για την πρώτη!
 
Στο συνέδριο θα παρουσιάσουν έρευνες καθηγητές ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων, αλλά και ο πρόεδρος της Διεθνούς Επαγγελματικής Ένωσης Μαιευτήρων Γυναικολόγων (UPIGO) κ.Αθανάσιος Χιόνης (Διευθυντής Γυναικολογίας ΓΝΑ "Λαΐκό")

Υπεύθυνος Τμήματος Γυναικολογικών Υπερήχων "ΜHTEΡΑ")του οποίου η έρευνα αφορά την "θεραπεία ορμονικής  υποκατάστασης και  άνοια",
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ.Χιόνης είναι μόλις ο δεύτερος Ελληνας που αναδείχθηκε στη θέση του Προέδρου στην 65χρονη ιστορια της Διεθνούς Ενωσης.
 
Η Ενωση ιδρύθηκε στο Παρίσι, μετέχουν ομοσπονδίες απο δεκάδες χώρες του εξωτερικό και απο 3 διαφορετικές ηπείρους.
Η ανάδειξη ενός Ελληνα στην προεδρία της πιστοποιεί  πέρα από την προσωπική του αξία, και την ανοδική πορεία της ελληνικής ιατρικής,
η οποία εξάγει σημαντικότατους επιστήμονες στο εξωτερικό, λόγω των γνωστών συνθηκών στην χώρα μας.
Το δυστύχημα είναι ότι ακόμα δεν υπάρχουν σημάδια αναστροφής, ώστε αν δεν επανεισάγει τουλάχιστον να κρατήσει το μεγάλο μέρος του επιστημονικού προσωπικού της..

Υ.Γ.Πέραν των αποκλειστικά επιστημονικών,επαγγελματικών θεμάτων, η UPIGO ασχολείται με θέματα ιατρικής ηθικής, με το ιατρονομικό πλαίσιο με τα πλαίσια παροχής δημόσιας υγείας ,αλλά και ευρύτερα με κάθε πλευρά που άπτεται του κοινωνικού περιβάλλοντος της Μαιευτικής – Γυναικολογίας.
Στην τελευταία Γενική Συνέλευση, η UPIGO εξετάσθηκε το επιστημονικό και πολιτικό πλαίσιο των προσπαθειών για την πρόληψη του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας διεθνώς αλλά και ειδικότερα σε κάθε χώρα.

Ο στόχος της UPIGO είναι διπλός: Παροχή σε όλες τις γυναίκες υψηλόβαθμης περίθαλψης και βελτιστοποίηση της επιστημονικής- επαγγελματικής λειτουργίας των Μαιευτήρων – Γυναικολόγων όλων των κρατών.